Særligt overbevisende var det ikke - det københavnske forsvar var hullet som en si - men FCK vandt 3-1 i Parken over norske Stabæk onsdag aften og tog dermed et pænt skridt mod næste runde i Champions League-kvalifikationen (returkamp i Oslo i næste uge).

I dag er turen så kommet til de danske Europa League-aspiranter, Brøndby, Randers og OB. I 3. kvalifikationsrunde skal de møde henholdsvis Legia Warszawa fra Polen, HSV fra Tyskland og Rabotnicki fra Makedonien.

OB på udebane, Brøndby og Randers på eget græs.


Randers på hård opgave mod HSV

Den mest interessante dyst er umiddelbart Randers mod Hamburger Sport-Verein. Selv om nordtyskerne i sidste sæson satte sig mellem tre stole - var tæt på, men missede mesterskab, pokal og UEFA Cup-finale - så er der tale om en storklub og et virkelig godt mandskab.

En pudsig detalje er at Randers-træner John "Faxe" Jensen er gammel HSV-spiller. Måske kan han trække på den erfaring, men på forhånd ser det, trods hjemmebane, svært ud for Randers der i weekendens ligakamp på eget græs tabte til AGF.

Desværre kan vi ikke umiddelbart finde værdi oddsene for Randers-kampen (tjek info-analysen hér), og ej heller i de andre danske kampe.

Men hold øje med vores forum (se forsiden af BetXpert.com) hvor kampene diskuteres af vores kyndige læsere og brugertippere.
 
Og vi vil trawle videre og se om vi kan finde værdi i andre af dagens Europa League-kampe.

OB og Brøndby
OB skal til Makedonien og prøve kræfter med Rabotnicki - der i 2. runde slog nordirske Crusaders; det blev 1-1 ude og 4-2 hjemme. Med al respekt for makedonernes europæiske rutine (holdet har spillet kvalifikation til CL eller UEFA Cup de seneste fem år, dog uden at nå gruppespil), ligner det en dansk kvalifikation.

Brøndby bør også have ok chancer mod Legia Warszawa - selv om den polske hovedstadsklub (sølvvinder i sidste sæson) har tonsvis af Europa-erfaring. Legia har trods alt ikke deltaget i CL-gruppespillet siden 1995, og i sidste sæson røg holdet ud af UEFA Cup-kvalifikationen ved at tabe to gange til FK Moskva. BIF har dog den ulempe at holdet starter på hjemmebane.

Europa League: Kampliste
Vaslui - Omonia
Dinamo Tbilisi - Crvena Zvezda
FK Petrovac - Sturm
Honka - Qarabağ
Rabotnicki - OB
M. Netanya - Galatasaray
Fredrikstad - Lech
Göteborg - H. Tel-Aviv
Tromsø - Slaven Koprivnica
Vojvodina - Austria Wien
CSKA Sofia - Derry
Brøndby - Legia
Donetsk - IB Ljubljana
Vålerenga - PAOK
Vėtra - Fulham
Rapid Wien - APOP
Vaduz - Liberec
Žilina - Hajduk
Steaua - Motherwell
Polonia Warszawa - NAC
Slavija - Košice
Club Brugge - Lahti
Randers - Hamburg
Aberdeen - Sigma
St Patrick's - Krylya Sovetov
PSV - Cherno More
Sevojno - Lille
Fenerbahçe - Honvéd
Helsingborg - Sarajevo
Roma - AA Gent
Rijeka - Metalist
KR - Basel
Athletic - Young Boys
Braga - Elfsborg

Returkampe 6. august.

Lodtrækning til næste runde sker 7. august. Det drejer sig om playoff-runden der er den sidste før gruppespillet, og som afvikles 20. samt 27. august.

Gruppespillet har lodtrækning 28. august og går i gang 17. september.

Læs om Europa League-strukturen i denne artikel.