Vi er nået til sidste spillerunde i gruppefasen af Europa League. Læs her hvem der er gået videre, hvem der er ude og hvem der stadig har noget at spille for

Onsdag og torsdag skal det afgøres hvem der skal spille Europa League på den anden side af nytår. Sikkert er det, at de otte hold der sluttede på en tredjeplads i Champions League, er med når playoff-kampene begynder.

Det drejer sig om:

FC Porto, Manchester City FC, Trabzonspor A?, Manchester United FC, AFC Ajax, Valencia CF, Olympiacos FC og FC Viktoria Plze?.

Tilbage i Europa League har 15 hold allerede kvalificeret sig - enten ved at vinde gruppen eller skrabe nok point sammen til at andenpladsen er sikret.

Disse 15 hold er:

PAOK FC, R. Standard de Liège*, Hannover 96, PSV Eindhoven*, Legia Warszawa, Sporting Clube de Portugal*, Stoke City FC, Athletic Club*, FC Metalist Kharkiv*, SC Braga, Club Atlético de Madrid, FC Schalke 04*, FC Twente*, RSC Anderlecht, FC Lokomotiv Moskva

*Gruppevinder

Lad os tage et kig på onsdagens og torsdagens kampe.

ONSDAG

Gruppe D:

FC Zürich - FC Vaslui 

Lazio - Sporting

Sporting har vundet gruppen og Zürich er ude. Vaslui og Lazio ligger a-point og førstnævnte fører indbyrdes på udebanemål. Vaslui kan derfor gå videre med en sejr, mens Lazio skal hente flere point end rumænerne

Gruppe E:

Dynamo Kiev - Maccabi Tel-Aviv

Besiktas - Stoke

Stoke er videre med to point til Besiktas og kan nøjes med uafgjort for at sikre sig førstepladsen. Uafgjort vil samtidig sikre Besiktas andenpladsen. Hvis Besiktas taber kan Dynamo nuppe andenpladsen, men det kræver at de indhenter en målforskel på fire mål.

Gruppe F:

Slovan Bratislava - FC Salzburg

PSG - Athletic Bilbao

Bilbao har vundet gruppen og Slovan er ude. Salzburg fører over PSG på indbyrdes udebanemål, så franskmændene skal i den sidste kamp hente flere point Salzburg gør.

Gruppe J:

Maccabi Haifa - Schalke 04

Steaua Bukarest - AEK Larnaca

Schalke har vundet gruppen, mens samtlige andre hold stadig har en mulighed for avancement. Maccabi fører med ét point til Steaua og AEK, så en sejr over Schalke sikrer dem andenpladsen (eller X i Steaua-AEK).

Gruppe K:

Wisla Krakow - FC Twente

Fulham - OB

Twente har vundet gruppen og OB er ude. Fulham fører med ét point til Wisla Krakow og er bedst indbyrdes. Wisla skal derfor håbe på, at Fulham ikke vinder samtidig med, at de selv slår Twente.

Gruppe L:

Sturm Graz - AEK Athen

Anderlecht - Lokomotiv Moskva

Anderlecht og Lokomotiv Moskva er begge videre og kæmper om førstepladsen. Russerne skal vinde med en margin på minimum to mål (dog ikke 0-2) for at slå Anderlecht af pinden.

TORSDAG

 

Gruppe A:

PAOK - Rubin Kazan

Shamrock Rovers - Tottenham

PAOK er videre, men Kazan kan stadig nå førstepladsen med en sejr. Russerne fører med tre point til Tottenham og skal englænderne gå videre kræver det en sejr over Shamrock mens Rubin taber til PAOK. Ydermere skal en målforskel på fem mål indhentes.

Gruppe B:

Hannover 96 - Vorskla

FCK - Standard Liege

Gruppen er afgjort. Standard er videre som etter, Hannover som toer.

Gruppe C:

Hapoel Tel-Aviv -  Legia Warszawa

PSV - Rapid Bukarest

Gruppen er afgjort. PSV er videre som etter, Legia som toer.

Gruppe G:

AZ Alkmaar - Metalist Kharkiv

Austria Wien - Malmø FF

Metalist har vundet gruppen og Malmø er ude. AZ er på andenpladsen, to point foran Austria Wien og er således videre med en sejr. Skal Wien gå videre kræver det, at AZ taber eller at de spiller uafgjort og Wien indhenter en målforskel på seks mål.

Gruppe H:

Club Brugge - Braga

Birmingham City  - NK Maribo

Både Brugge og Braga er tre point foran Birmingham. Portugiserne er sikre på avancement, da de fører indbyrdes over Birmingham. Englænderne kan gå videre ved at slå Maribor (der allerede er ude) mens Brugge taber til Braga. Uafgjort i Brugge-Braga sender belgierne op på førstepladsen.

Gruppe I:

Udinese - Celtic

Atletico Madrid - Stade Rennais FC

Atletico er videre og kan nøjes med uafgjort mod Rennes (der er ude) for at sikre sig førstepladsen. Udinese er tre point foran Celtic, men skotterne er bedst indbyrdes og en skotsk sejr vil betyde at Celtic slutter som toer.

ODDS

Med indlemmelsen af Champions League-taberne er favoritbilledet ændret en hel del. Her er et overblik over udvalgte odds på turneringens vinder.

Manchester City - 6 (Sportingbet, Ladbrokes mfl.)

Manchester United - 8 (Ladbrokes, 888sport)

Atletico Madrid - 15 (Unibet*, bet365*, bwin*, betsson*)

Valencia - 16 (10bet)

Schalke - 21 (888sport)

FC Porto - 21 (888sport)

PSG - 23 (Centrebet)