Torsdag mødes Olympiakos og Arsenal i Piræus i Europa League-ottendedelsfinalen. BetXpert bringer her udvalgte odds på kampen, hvor Arsenal har revanche til gode. 

Olympiakos og Arsenal mødtes også i Europa Leagues knockoutfase i sidste sæson, og dengang måtte kampen ud i forlænget spilletid, før der blev fundet en vinder. Og den vinder blev Olympiakos. Klubben fra Piræus tabte ellers første opgør med 1-0 på hjemmebane, men på Emirates vandt de med samme cifre i den ordinære spilletid på et mål af Pape About Cissé, og kampen måtte derfor ud i forlænget spilletid.

 
Efter 113 minutters spil bragte Aubameyang Arsenal på 1-1 og dermed 2-1 samlet på et fremragende saksesparksmål, men Youssef El-Arabi scorede til 2-1 i det 119. minut det afgørende mål, der bragte grækerne videre på reglen om flest scorede udebanemål. Pierre-Emerick Aubameyang havde ellers alletiders mulighed for at blive den store helt i det 123. minut, men gaboneseren skød forbi målet fra tæt hold. 

Olympiakos - Arsenal odds

Herunder finder du de bedste odds på Europa League-ottendedelsfinalen mellem Olympiakos og Arsenal. Der er kickoff torsdag klokken 21.00, og du kan se kampen direkte på 6'eren og discovery+. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Olympiakos 4,35
Uafgjort 3,65
Arsenal 2,00
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,91
Under 2,5 mål 1,96
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,80
Nej 2,10
Hvem scorer et mål i kampen? Højeste odds Bookmaker
Pierre-Emerick Aubameyang scorer 2,30
Alexandre Lacazette scorer 2,30
Youssef El-Arabi scorer 3,15
Nicolas Pépé scorer 3,15
Bukayo Saka scorer 3,90
Martin Ødegaard scorer 4,85
Bruma scorer 5,20
Mathieu Valbuena scorer 6,00
Thomas Partey scorer 8,50
Granit Xhaka scorer 10,00
Yann M'Vila scorer 11,00

Odds er senest opdateret tirsdag den 9. marts klokken 11.08. 

Spil på Olympiakos - Arsenal hos 888sport

Bookmakerne tror mest på, at Arsenal gentager sejren i Grækenland fra sidste år, hvor de kunne rejse fra Piræus med en sejr på 1-0 i bagagen på et mål scoret af Alexandre Lacazette. Som nævnt formøblede Arsenal den samlede føring og røg ud på reglen om udebanemål til den græske storklub. 

For Arsenals vedkommende er Europa League den eneste tilbageværende mulighed for et trofæ i år, da man er ude af begge engelske cupturneringer og er håbløst langt efter Manchester City i Premier League. 27 point er der op til City for The Gunners, der blot ligger nummer ti i tabellen med 38 point efter 27 kampe. Senest fik de 1-1 mod Burnley i en kamp, hvor Granit Xhaka var skyld i Burnleys udligning. Arsenal blev også tydeligt snydt for et straffespark i anden halvleg, hvor Erik Pieters havde hånd på bolden. I kampens slutfase havde Arsenal flere gode muligheder, men det lykkedes ikke at få bolden i mål. 

Olympiakos ligger stensikkert nummer 1 i den bedste græske række med hele 16 point ned til Aris Thessaloniki, og senest vandt de 3-0 hjemme mod bundproppen Lamia. 

Bud på startopstillinger

Olympiakos: Sá - Lala, Sokratis, Ba, Reabciuk - Bouchalakis, M'Vila - Valbuena, Camara, Bruma - El-Arabi

Arsenal: Leno - Bellerín, David Luiz, Gabriel, Tierney - Partey, Xhaka - Saka, Ødegaard, Pépé - Aubameyang

Ovenstående bud på startopstillinger er fra WhoScored.

Sokratis Papastathopoulos skiftede til Olympiakos i januarvinduet på en fri transfer, efter han havde fået sin kontrakt i Arsenal ophævet. Derfor må torsdagens møde mod hans tidligere klub være en smule specielt for den græske landsholdsspiller, der ikke var registreret i Arsenals Premier League-trup til denne sæson. Dog er det ikke helt sikkert, at Sokratis spiller, da han meldes tvivlsom til opgøret. 

Grækerne må til opgøret undvære Rúben Semedo og Avraam Papadopoulos, mens Sokratis og Marios Vrousai er tvivlsomme.

Hos Arsenal er stortalentet Emile Smith Rowe tvivlsom. 

Fodboldkommentator: Arsenal bliver nødt til at prioritere Europa League

BetXpert har snakket med Kenneth Hansen, der er fodboldkommentator på TV2 Sport og vært på Mediano. Han har også flere gange været gæst i podcasten "Altid Arsenal". Kommentatoren forventer, at begge hold vil stille i stærkest mulige opstilling i torsdagens kamp.

- Jeg forventer, at begge hold kommer i nogenlunde stærkeste. Olympiakos er langt foran i den hjemlige liga, og Arsenal er i ingenmandsland i England. Og så forventer jeg egentlig en kamp, hvor Arteta og Arsenal gerne vil afsted med et mål i bagagen, fortæller Kenneth Hansen.

Arsenal ligger blot nummer ti i PL, og det ser umådeligt svært ud at nå top-4. Prioriterer man Europa League højt nu, hvor det er det eneste trofæ, der stadig er inden for rækkevidde i denne sæson? Hvordan ser du på det?

- Man bliver nødt til at prioritere Europa League. Det kender man fra de senere år, hvor scenariet ofte har været det samme. Så man kender efterhånden måden at gribe det an på, og det var også tæt ved at lykkes for et par år siden mod Chelsea. Men det er en uhyre svær disciplin at mestre. Måske slutminutterne mod Benfica var et tegn på lidt held og bedre tider for Arsenal, siger Kenneth Hansen.

Arsenal har som nævnt revanche til gode efter et dramatisk exit mod Olympiakos sidste år, men Kenneth Hansen oplever ikke en hævntørst hos hverken ham selv som Arsenal-fan eller hos klubben.

- Nej, ikke som fan. Og jeg oplever heller ikke, at klubben tørster efter at slå Olympiakos. Dertil skal, og ser, Arsenal sig stadig væsentlig større end grækerne. Men kampene mod Olympiakos vil vække lidt grimme minder om en freakafslutning, hvor alt var stolpe ud, og hvor især Aubameyang var uskarp og brændte et hav af chancer. Arteta var stadig ny i gamet der, og jeg husker da snak i krogene om, hvorvidt han var den rigtige for Arsenal, siger Hansen og fortsætter:

- Nu er man nok kommet til den erkendelse, at det kræver et langt sejt træk for at komme tilbage, og at Arteta skal dømmes på et større grundlag, lyder det fra fodboldkommentatoren.