Torsdag starter Europa League-gruppespillet med dansk deltagelse; få overblik over odds og grupperne her.

Selvom Europa League naturligt står lidt i skyggen af storebroderen Champions League, er der både spændende opgør og gode spilobjekter at finde i den lidt mindre europæiske turnering.

Én ting EL har, som CL ikke kan tilbyde, er dansk klubdeltagelse. FCK og OB klarede den ikke til det forjættede CL-land, og skal derfor forsøge at gøre sig i Europa League. Knap så prestigefyldt og knap så økonomisk indbringende, men vejen til sportslig succes er til gengæld kortere.

Både FCK og OB skal i aktion torsdag aften. De danske mestre tager imod ukrainske Vorskla, der på papiret er gruppens nemmeste modstander, mens OB skal til Polen for at møde Wisla Krakow. Begge danskerhold har mødt sværere modstandere, og for både FCK og OB er der mulighed for, at levere en god præstation og komme godt i gang i turneringen.

FC Københavns kampprogram:

15/09/11: FCK-Vorskla

29/09/11: Standard Liege-FCK

20/10/11: Hannover 96-FCK

03/11/11: FCK-Hannover 96

30/11/11: Vorskla-FCK

15/12/11: FCK-Standard Liege

OB's kampprogram:

15/09/11: Wisla Krakow-OB

29/09/11: OB-Fulham

20/10/11: OB-Twente

03/11/11: Twente-OB

01/12/11: OB-Wisla Krakow

14/12/11: Fulham-OB

FAVORITODDS: PROMINENTE NAVNE I GRUPPESPILLET

 

Udover dansk deltagelse er der, blandt de 48 hold i gruppespillet, et par hold der skiller sig ud.

Storsatsende Paris SG vurderes af bookmakerne som favoritter til odds 11 efterfulgt af engelske Tottenham (odds 12), der tre gange har været i en UEFA Cup-finale og to gange har vundet pokalen. Lige efter finder vi vinderne fra 2009/10, Atletico Madrid, til odds 15.

Derudover har turneringen deltagelse af klubber som Lazio, Schalke, PSV, Sporting og Udinese for blot at nævne et fåtal.

Og så skal vi jo ikke glemme, at vi i knockoutfasen bliver beriget med de otte tredjepladser fra gruppespillet i Champions League.

Odds på favoritterne:

 

PSG 11 (Sportingbet)

Tottenham 12 (bwin*)

Atl. Madrid 15 (Sportingbet)

Lazio 21 (Unibet*)

Schalke 21 (Sportingbet)

Ath. Bilbao 26 (Unibet*)

PSV 29 (Ladbrokes)

Udinese 29 (888sport)

OVERSIGT OVER GRUPPERNE

 

Gruppe A: Rubin Kazan, PAOK, Tottenham, Shamrock Rovers

Tottenham ligner et solidt bud på førstepladsen, men Europa-vante Rubin Kazan er bestemt ikke en nem nød at knække. PAOK er stærke hjemme og kan måske drille, mens Shamrock Rovers skal hive noget helt ekstraordinært frem for at kunne drømme om videre avancement.

 

Gruppe B: FC København, Vorskla, Hannover 96, Standard Liege

De danske mestre ser ud til at have gode muligheder for at gå videre, men Hannover 96 slog Sevilla ud af kvalifikationen og er hos bookmakerne favoritter til at gå videre. Generelt kan FCK ikke tillade sig at undervurdere nogen (igen) og skal være påpasselige mod alle tre modstandere.

Gruppe C: PSV, Hapoel Tel Aviv, Rapid Bukarest, Legia Warszawa

Hollænderne bør ikke få problemer med at gå videre, men større overraskelser er set i fodboldens verden. Hapoel, Rapid og Legia vurderes nogenlunde lige af bookmakerne og det kan blive en tæt kamp i gruppen.

Gruppe D: Lazio, Sporting Lissabon, FC Zürich, Vaslui

Lazio og Sporting står til at skulle kæmpe om førstepladsen og umiddelbart er det svært at skille de to hold ad. Zürich og rumænske Vaslui er overladt til en outsiderrolle og får det nok svært.

Gruppe E: Dinamo Kiev, Stoke City, Besiktas, Maccabi Tel Aviv

En på papiret spændende gruppe, som Dinamo Kiev er gjort til favoritter i. Besiktas er dog efterhånden vante i Europa og har solid opbakning i Tyrkiet, mens Stoke's destruktive og fysiske spil måske også kan vise sig nyttigt i Europa. Israelerne efterlades dog ikke mange chancer af bookmakerne.

Gruppe F: PSG, Ath. Bilbao, Salzburg, Slovan Bratislava

Turneringsfavoritterne fra PSG har købt stort ind i sommers og andet end en førsteplads vil være en skuffelse. Ath. Bilbao blev dog femmer i sidste sæsons La Primera og kan på eget græs godt give franskmændene kamp til stregen.

Gruppe G: AZ Alkmaar, Metalist Kharkiv, Austria Wien, Malmø FF

Alkaar og Metalist Kharkiv spås som favoritter til det videre avancement, mens Austria Wien og Glasgow Ranger's bødler i CL-kvalifikationen, Malmø FF, må tage til takke med en rolle outsider.

Gruppe H: Braga, Club Brügge, Birmingham, NK Maribor

Sidste sæsons finalister, Braga, er store favoritter til at gå videre, og står det til bookmakerne, bliver det i selskab med Club Brügge. Birmingham er for første gang med i europæisk bold efter man vandt Carling Cuppen over Arsenal.

Gruppe I: Atletico Madrid, Udinese, Rennes, Celtic

Uden tvivl turneringens sværeste pulje med fire hold der alle har en historie i europæisk fodbold. Atletico Madrid og Udinese er gjort til favoritter til at gå videre, men især Rennes bør være i stand til at udfordre de to. Celtic skal aldrig afskrives, men det er efterhånden et stykke tid siden klubbens storhedstid.

Gruppe J: Schalke, Steaua Bukarest, Maccabi Haifa, AEK Larnaca

Schalke 04 bør ikke få nogle problemer med at gå videre fra denne gruppe. Tyskerne, der sidste sæson nåede langt i Champions League, har flere spillere med europæisk erfaring og det ville mildest talt være en katastrofe såfremt man ikke avancerer videre. Rumænske Steaua er ifølge bookmakerne favoritten til andenpladsen.

Gruppe K: Twente, Fulham, Wisla Krakow, OB

OB er gjort til gruppens svageste af bookmakerne, men bør i hvert fald kunne spille lige op med Wisla Krakow og eventuelt hente et resultat på hjemmebane mod enten Fulham eller Twente. Hollænderne er gjort til favoritter, men har i sommers solgt deres bedste angriber, Brian Ruiz - til netop Fulham.

Gruppe L: Anderlecht, Lokomotiv Moskva, AEK Athen, Sturm Graz

En jævnbyrdig gruppe og der er ikke meget der på papiret adskiller de fire hold. Belgierne og russerne bør dog stå med de stærkeste kort på hånden, men kan bestemt udfordres af AEK og Sturm.