Ladbrokes kamp mod spillemonopolet får støtte fra Bruxelles!

EU-kommissionen har i dag besluttet formelt at angribe det danske spillemonopol. Dette sker helt på basis af de klare krav som EF-domstolen har fastslået i den velkendte Gambelli-dom fra november 2003. EU-kommissionen anser at det danske spillemonopol, ligesom det svenske, finske, tyske, hollandske og ungarske spillemonopol har til formål at tjene penge og at monopolerne ikke er baseret på et socialpolitisk grundlag hvilket skulle være det primære formål med at drive monopol.

Ladbrokes sag mod den danske stat, hvortil de indledende retsmøder finder sted i starten af august i år, er anlagt på at den danske stat bryder paragraf 49 i Rom-traktaten. I eftermiddagen kom kvitteringen, kommissionen besluttede formelt også at undersøge Danmarks spillemonopol nærmere i sømmene. Ladbrokes anser at dette er en klar delsejr og at kommissionen har lyttet, og nu aktiv tager del i kampen om at fastholde EU’s grundlæggende principper om et europæisk marked der opererer på tværs af landegrænserne og hvor monopoler er noget der høre fortiden til.

”Efter kommissionens beslutning i dag står staten overfor 2 alternativer, enten må man hurtigst muligt lade udenlandske aktører få lov til at etablerer sig i Danmark ellers må man omgående stoppe for alt markedsføring af Tipstjenestens spil samt stoppe deres produktudvikling af aggressive nye spil” siger Richardt Funch, Ladbrokes manager i Danmark.