EU Kommissionen meddelte her til eftermiddag, at man nu også vil undersøge det franske, italienske og østrigske spillemonopol nærmere efter i sømmene. Beslutning i dag følger op og knytter sig til de undersøgelser kommissionen allerede har sat i gang af spillemonopolerne i Danmark, Sverige, Finland og fire andre EU stater.

Kommissionen har besluttet at undersøge om alle disse lande driver deres statslige spillemonopol i forenelighed med Rom traktaten og om monopolerne kan leve op til kravene om at yde en indsats for at beskytte forbrugerne – i dette tilfælde specielt hvad angår ludomani. Hvilket altså betyder at monopolerne ikke må være drevet med det primære formål at tjene penge til statskassen.

Dette sker bl.a. på baggrund af de krav EF-domstolen har stadfæstet i den velkendte Gambelli-dom fra november 2003.

”Det er meget tilfredsstillende at se at EU Kommissionen nu udvider sit undersøgelsesarbejde af det europæiske spillemarked. Kommissionen har tidligere stillet skarp kritik mod det danske spillemonopols aggressive reklameforbrug i forhold til monopolets ansvar om faktisk, at yde en systematisk indsats for at nedtone danskernes spilleforbrug. Vi har derfor meget svært ved at se hvordan Danmark kan fastholde sit økonomiske spillemonopol” udtaler Ladbrokes danske manager Richardt Funch