Femte udgave af eSuperligaen starter tirsdag den 3. november. BetXpert klæder dig her på til den nye sæson med interviews med nogle af hovedaktørerne i eSuperligaen.

For første gang nogensinde skal der spilles på både Xbox og PlayStation 4, når eSuperligaen starter op igen med femte sæson fra tirsdag den 3. november. Du kan følge med i ligaen hos Viaplay og TV3 Max, hvor der spilles på tirsdage og onsdage fra klokken 17.00.

BetXpert har frem mod den nye sæson blandt andre talt med Brøndby eSport, North, og Tricked Esport om den kommende femte sæson af eSuperligaen. North er ejet af FCK og repræsenterer selvsagt dem i eSuperligaen, mens Tricked Esport har et samarbejde med Vejle Boldklub i eSuperligaen, hvilket de har haft siden 2017 og altså før eSuperligaens fødsel i oktober 2018. Alle interviews er foretaget i uge 42.  


Vejle er forsvarende mestre i eSuperligaen. De vandt eSuperligaen med en sejr over OB i en finale, der havde masser af drama. Kampen måtte ud i en tredje og afgørende kamp, og her scorede Arrow sejrsmålet i det absolut sidste sekund, og en stor jubel fra Vejle-staben udbrød. 

Brøndby eSport: "Målet er at vinde eSuperligaen"

BetXpert har været en tur i Brøndby for at tale med deres tre største profiler samt træner Daniel Barnewitz. Brøndby eSport har oprustet truppen til denne sæson med Mr Lillelys, der er kommet til fra Lyngby. 

Hvad synes du om det nye FIFA 21 sammenlignet med FIFA 20? (Dingo

- Jeg synes, det er markant forbedret. Jeg synes, det er et spil, hvor der er noget tempo i. Et spil, hvor jeg håber, at der kommer et skill gap. Det fornemmer jeg lidt, at der er, fordi der er flere muligheder at score mål på nu. Man kan lave flere skill moves, nogle bedre kombinationer og det går bare hurtigere. Flowet er der, og så synes jeg faktisk også, at det er blevet lidt sværere at dække op, fortæller Dingo.  

- Jeg håber og tror på, at man kommer til at se en masse kampe med mange mål. Selvfølgelig kan man altid timewaste (trække tiden, red.), og det er også lidt ærgerligt, men det kan man jo også i rigtig fodbold.  

- Men jeg håber, man kan finde en løsning på det. Hvis der er to spillere, der vil spille FIFA (spille offensivt, red.), så bliver det spændende, det gør det.  

Nu har I så fået Lillelys ind i truppen til denne sæson som ny holdkammerat. Hvad siger du til den tilgang? 

- Jeg synes, han er en kæmpe legende. Altså, jeg synes virkelig, at Lillelys er en verdensmand. Han er både den perfekte makker i forhold til seriøsitet. Nu kender I jo mig og Fredberg, og vi er også forholdsvist seriøse, og vi træner meget, men vi kan også godt gå lidt over i den der hyggestemning, hvor vi har det grineren, siger Dingo.   

- Så jeg tror, at Lillelys er en god tilføjelse til holdet i forhold til at holde det professionelt, og ligesom også kunne sige “Okay, prøv at hør. Nu praccer vi. Nu kører vi i nogle timer, hvor det bare er intenst prac (træning, red.), hvor vi virkelig får noget ud af det. 

- Ud over det er han også en utroligt grineren fyr. Jeg synes virkelig, at Lillelys er en perfekt tilføjelse, og jeg er super glad for, at vi har fået ham, fortæller Dingo.  

Hvad tror du, det kommer til at betyde for dine egne chancer for spilletid i den kommende sæson 5 her? 

- Jamen, det er jo helt klart to af de bedste spillere, som jeg har som makkere. Fredberg, som jo altid har været, hvis ikke den bedste i eSuperligaen set over alle sæsonerne, så i hvert fald en af de absolut bedste. Han har jo også det her clutch-moment i sig. Altså, Frederik har bare et eller andet i sig. 

- Lillelys har vi også set de sidste par sæsoner, og han er også bare braget igennem. Han har også et eller andet specielt over sig, så det er klart, at det er to vanvittige gutter, men selvfølgelig tror jeg da på mig selv. Det ville være dumt andet jo, og Barnewitz sætter også holdet efter, hvem der er i bedst form, og jeg tror også, at der kommer nogle forskellige rokeringer i forhold til kvalifikationsturneringer og så videre. Jeg kunne godt forestille mig, forhåbentlig, at vi går hen og kvaller os, og så kommer der nogle rokeringer. Men ja, det bliver spændende at se.  

Du har også selv sagt på din stream, at du vil være meget mere seriøs i forhold til at spille FIFA som professionel i år, end du gjorde sidste år, så vi kan vel også forvente at se en bedre Dingo i år? 

- Lige præcis. Sidste år var første gang, jeg er gået all in på YouTube, streaming og på alt det her. Det har trukket tænder ud, og det har taget meget af min tid og lidt for meget af min tid i forhold til, at jeg også er professionel FIFA-spiller, og det er dét, der er førsteprioriteten og skal være førsteprioritet, når man spiller for Brøndby eSport, siger Dingo og fortsætter:  

- Det er det, jeg har fundet ud af nu. Det er nu, jeg har fundet en balance mellem at være content creator, professionel FIFA-spiller og så bare at være et normalt menneske. Fordi man skal have alle tre ting, og det er svært at balancere. Men det er det, jeg tror, jeg har fundet nu, og så har jeg ligesom fundet ud af mine værdier og fundet ud af, at det tager tid, hvis man vil være en af de bedste. Og jeg var en af de bedste i sæson 1 og 2, og det er det, jeg håber på at kunne komme tilbage til, for jeg ved, jeg har det i mig, hvis jeg vil det nok.  

- Så jeg håber bare, jeg kan finde den glæde, som jeg allerede føler, jeg har fundet nu, ved at spille FIFA. Den manglede jeg i FIFA 20, så jeg håber, jeg kan få glæden tilbage i FIFA 21 og så bare brage derudad. Det er i hvert fald mit mål. 

Du har selv være inde på det, men nu virker det til at være et spil, hvor man kan drible effektfuldt igen. Man kan score nogle fede mål, man kan sparke udefra igen, man kan score på hovedstød og så videre. I FIFA 20 kunne du nærmest kun score inde i feltet. Alt dette er vel også noget, der gør, at man får glæden tilbage ved at være professionel FIFA-spiller?  

- Ja, lige præcis. Der er nogle muligheder, og det der generelle flow, der er. Hvis man møder en modstander, der også vil spille FIFA, så kan du få et brag af en kamp. Så kan det virkelig flyve af sted.  

- Altså, spillet er blevet godt og er spændende nu. Det er helt sikkert også en stor faktor. Man har lyst til at gå hjem, tænde sin PlayStation og så bare game. Lige nu, mens jeg sidder i det her interview, har jeg bare lyst til at gå ind og game, for det er et grineren spil, så jeg skal i gang, lyder det motiveret fra Daniel "Dingo" Klink Nørremark.  

Fredberg: "Vi vil være første hold, der vinder eSuperligaen to gange" 

Fredberg, hvad synes du om det nye FIFA 21 sammenlignet med FIFA 20? (Fredberg)  

- Det er usammenligneligt. FIFA 20 var så ensformigt. Der var én måde at score på og kun den måde. Du kunne ikke udføre et kontraangreb. Det var fuldstændig umuligt, og et FIFA uden kontraer er bare sådan lidt sølle på en eller anden måde. Lige så ubalanceret et spil FIFA 20 var, lige så balanceret synes jeg faktisk, at FIFA 21 er. I FIFA 20 skulle du bare ind i feltet og lave et skill move derinde for at score. I FIFA 21 er der ligesom mange flere facetter i spillet. Du kan score på indlæg, du kan score på kontra. Hovedstød er manuelt, og det øger skill gap. Du kan også lave en FIFA 20 og køre på boldbesiddelse, finde et rum i feltet, lave et skill move og score. Alle disse ting blandet sammen er ligesom det, der karakteriserer et godt FIFA-spil, når der er flere forskellige måder at score på. 

Så du tror på, at du kommer til at score flere mål i denne sæson af eSuperligaen end i sidste, hvor du jo faktisk blev topscorer i grundspillet?  

- Ja, altså, jeg er lidt overrasket over, at jeg egentlig havde to så gode sæsoner i grundspillet i sæson 3 og 4. Jeg scorede mange mål, men det kan ikke passe, at når vi kommer over til et FIFA 21 her, at man ikke scorer flere basser. Så det tror jeg på, jeg skal nok score nogle flere basser i år.  

Så du lover flere eSuperliga-mål fra dine fingre i sæson 5 her?  

- Ja, det gør jeg. Det kan jeg garantere. 

Det er svært at gisne om i FIFA, det ved jeg godt, men kan vi få et bud på antal mål fra dig? 

- Jeg mener, jeg lavede 27 i sæson 4, så jeg tænker, at jeg kommer til at lave 35 minimum i sæson 5.     

Fredberg scorede 25 mål i sidste sæson, så han huskede næsten korrekt.

Jeg kan huske, da vi snakkede sammen forud for FIFA 20-sæsonen, der var dit helt store mål at komme til VM. Det mål satte coronakrisen en stopper for, men det kommer der efter planen igen i denne sæson. Hvad er dit store mål i år? 

- Det er faktisk sjovt, du siger det, for jeg kan godt huske det. Mine ambitioner efter afslutningen på FIFA 19 var tårnhøje. Jeg følte, at jeg aldrig havde spillet så godt, som jeg gjorde i slutningen af FIFA 19, så jeg tænkte, okay, målet er VM.  

- Men FIFA 20 har bare været så underlig en historie på en eller anden måde med alle de her ting, du også nævner. Corona og spillet der var underligt, så det er svært at sætte et mål eller en forventning om, hvad der skal ske i år, synes jeg.  

- Selvfølgelig er det overordnede mål at komme til VM. Det er mit overordnede mål for resten af min karriere. At komme til VM er nærmest det eneste, jeg mangler. Det vil selvfølgelig være det største, men målet må være at komme til regionalplayoff og så gøre det lige så godt i eSuperligaen, som jeg har gjort i de forgangne fire sæsoner. Et andet mål er selvfølgelig også at få en eSuperliga-titel.  

Apropos eSuperliga-titel. Det er jo ikke en titel, I har vundet siden sæson 1. Tror du, I kan gøre det i sæson 5 med tilgangen af Lillelys? 

- Ja, det synes jeg. Det tror jeg på, at vi kan. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi vil være den klub, der vinder eSuperligaen to gange for første gang. Det tror jeg på, at vi har de bedst mulige chancer for her i sæson 5. Jeg synes på papiret, at vi har det stærkeste hold med tilgangen af Lillelys, som du også selv siger.  

- Det er ikke nogen hemmelighed, at han var den spiller i FIFA 20 i Danmark, der havde det bedste år. Med tilgangen af ham og så med mig og Daniel i forvejen, synes jeg, at vi har den stærkeste trup i ligaen. Alt andet end at vinde eSuperligaen vil næsten være en skuffelse.  

Hvem ser du som jeres stærkeste konkurrenter til titlen? Fremhæv gerne tre hold.  

- Selvfølgelig er FCK den overordnede konkurrent. Også bare med historikken. Så FCK må være frontkonkurrenten med Marcuzo og Hjorth. Men ud over det synes jeg, det er et tæt felt. Selvfølgelig er der også Vejle. Dem kan man ikke komme udenom, de er super stærke og forsvarende mestre, og det skal man ikke undervurdere. 

- Vejle har bare den her evne til at dukke op i Playoffs og til Finals. Jeg tror ikke, vi vil se Vejle vinde grundspillet i eSuperligaen, men det er ikke et hold, man har lyst til at møde til Finals. Altså, vi har vundet seks ud af seks gange i eSuperliga-regi mod Vejle, men alligevel står man med følelsen af, at når først Vejle er i Finals, så kan de slå alle.  

- Så det er primært Vejle og FCK, der er vores konkurrenter. Så er der nogle underdogs, kan man sige. Singularity har selvfølgelig lige lavet et samarbejde med Randers, og det skal man heller ikke undervurdere. Det kan være, det er en Bacha i topform, vi får at se i år, og Grøn har sådan set ramt top-4 med OB i begge sæsoner i FIFA 20, så det skal man også lige have in mente.      

Hvad synes du om det nye FIFA 21? (Lillelys

- Jeg synes, det er et godt spil indtil videre. Man kan sige, at man ikke har spillet så mange kompetitive kampe endnu, så man ved ikke helt, hvordan spillet er, når to professionelle spillere møder hinanden, hvor det virkelig gælder, så det glæder jeg mig til at se.  

- Jeg synes generelt, at spillet ser fornuftigt ud. Der er mere gang i den, det går hurtigere, og man kan lave lidt mere offensivt, end man kunne i FIFA 20. Jeg tror, der er rigtig mange spillere, der kommer til at få det svært defensivt, fordi du skal forsvare mere manuelt i år, end du har skullet de andre år. Så jeg glæder mig meget til at komme i gang. Jeg tror, det kommer til at blive en eSuperliga med mange flere mål.    

Tror du, vi vil se folk være mere offensive i dette spil end især i FIFA 20, hvor vi ofte så folk, der stod dybt og var bange for at angribe? 

- Både og. For det handler jo stadig om at få de tre point. Det vil sige, at jeg ikke tror, at folk går op og lægger pres på, som man gjorde i FIFA 19 på den måde. Jo, selvfølgelig kommer der pres på, men FIFA er blevet meget mere kompetitivt, end hvad det har været, og det er vigtigere end nogensinde. Så jeg tror stadig, at folk kommer til at spille passivt og højt sandsynligt også mig selv, for man vil jo gerne have de tre point. Så hvis jeg fører 1-0, er der ikke nogen grund til, at jeg går op og presser. Jeg tror, det bliver et spændende år med flere mål, men stadigvæk med samme mentalitet om, at man vil vinde.  

Nu er du så kommet til Brøndby forud for denne sæson. Hvad forventer du dig af din første sæson i Brøndby? 

- Helt klart en titel. Nu har vi lige fået meldingen om Xbox til eSuperligaen, og det er en kæmpe fordel for os, fordi jeg jo er fast Xbox-spiller og har været det i ni måneder nu. Så det er klart, at det lægger lidt mere pres på mig, fordi jeg ligesom skal være favorit sammen med Esser fra Vejle (Også Xbox-spiller, red.)  
 
- Men jeg regner stærkt med, at vi i hvert fald tager en titel. Det skal vi gøre med det hold, vi har. Også når vi alle tre er på fuldtidskontrakter, så skal vi også gå ind og præstere på det højeste niveau. Vi skal være de første, der vinder to eSuperliga-titler i hvert fald.  

Så du kommer til at være jeres Xbox-spiller og Fredberg PS4-spiller? 

- Jeg ved ikke, hvordan Barnewitz har tænkt sig at gøre det, men jeg tænker klart, at der kommer nogle rotationer. Men det vil 100 procent sikkert være til min fordel, at der spilles på Xbox, fordi jeg ligesom spiller på den hver dag. Der er jo meget stor forskel på controlleren. Det er sværere at gå fra PlayStation til Xbox, end det er at gå fra Xbox til PlayStation på grund af analogpindende. Så i forhold til spilletiden kommer det an på, hvordan formen ser ud, og hvordan folk præsterer.  

Du er jo skiftet til Brøndby forud for denne sæson og har sagt farvel til dine tidligere holdkammerater i Lyngby samt træner Mikkel Haller. I havde en rigtig god sæson 3 og 4. Forventer du dig et bedre Brøndby-hold, end det du havde i Lyngby i sidste sæson? 

- Nu var det jo rimeligt vanvittigt, at både mig og Oli som stort set var ukendte inden sæsonen, ramte det niveau, vi gjorde. Jeg havde jo vist, hvad jeg kunne i FIFA 19 rent kvalmæssigt, men ikke i eSuperligaen. Det vil sige, at der ikke var så mange forventninger til os. At vi så begge to peaker på det tidspunkt i sæson 3 og 4 og formår at komme i semifinalen i begge sæsoner, det var stort for os begge.  

- Men jeg tror, at det Brøndby-hold der er nu, er bedre end det Lyngby-hold jeg var i, da jeg nu er sammen med to virkelig rutinerede FIFA-spillere, som har været på scenen i så lang tid. Vi har en Fredberg, der præsterer hvert år, og det kommer helt sikkert til at gavne rigtig meget.  

- Selvfølgelig savner jeg både Haller og DonOli. Mig og Haller havde jo ikke bare et spiller-/trænerforhold, vi var jo også gode kammerater, og det er vi stadig. Vi snakker stadig sammen om spillet og hyggesnakker lidt. Men igen, det handler om at vinde, og jeg føler, at Brøndby er det rigtige sted for mig. Jeg har fået det rigtig godt med både Fredberg, Dingo og Barne (Daniel Barnewitz, Brøndby eSport-træner, red.) og jeg tror, det kommer til at se farligt ud.  

Man må vel også formode, at du er kommet til Brøndby for at spille fast? Du er ikke kommet hertil for at blive tredjemand. 

- Nej, altså, det er klart. Lige p.t. står vi meget lige, og det skal vi jo også for konkurrencens skyld, men altså jeg vil da klart sige, at hvis jeg var taget hertil for at vide, at jeg var tredjemand, så skiftede jeg jo ikke. Man skifter jo for at spille, og det er klart, at jeg rigtig gerne vil ind og være første- eller andenmand sammen med enten Fredberg eller Dingo. Men vi må se tiden an, det er trods alt Barnewitz’ beslutning i sidste ende. 

Brøndby eSport-træner: "Vi står bedre end i sidste sæson"

Daniel Barnewitz er træner i Brøndby eSport, og han mener, de har en stærkere trup end i sidste sæson med signingen af Lillelys. 

Hvilke forventninger har I til jer selv i den kommende eSuperliga-sæson? (Barnewitz

- Vi vil gerne være det bedste hold over de to sæsoner, så vores mål er at vinde. 

Hvordan føler du, at I står stillet sammenlignet med sidste sæson med tilgangen af Lillelys og farvellet til Niklas Jakobsen?  

- Jeg synes, vi er stærkere. Niklas gjorde det jo rigtig, rigtig godt. Specielt i hele grundspillet. Men når en mulighed som Lillelys opstår, slår man selvfølgelig til. Han var jo bedre end Niklas, og det er ikke, fordi Niklas var dårlig, men Lillelys var bare lige det bedre. Så jeg mener helt klart, at vi står bedre. 

I har jo stadig Dingo med på holdet. Han var jo jeres tredjemand i sæson 4. Er han tiltænkt samme rolle i den sæson, der kommer nu? 

- Han var ikke tredjemand i sæson 4. De spillede, hvor det gav mening. Både ham, Niklas og Fredberg. Og her var Fredberg den, der spillede flest kampe og var kaptajnen på holdet. Men det var ikke, fordi Dingo per automatik var tredjemand. Og det er egentlig lidt det samme nu.  

- De starter alle tre på et lige udgangspunkt, og vi har egentlig også Lukas Blazek med i truppen, som også indgår på lige fod. Det er klart, at selvfølgelig har Dingo, Fredberg og Lillelys noget erfaring, som Lukas ikke har, så hvis det nu var en vigtig kamp, så var det nok en af de tre, man ville foretrække, og de har noget anciennitet, men i princippet er det de to bedste på den pågældende dag mod det pågældende hold, der spiller, og det er uanset, om det er Fredberg, Lillelys, Dingo eller Blazek.     

Hvordan vil du som træner vurdere jeres egne chancer i eSuperligaen?  

- Jeg har egentlig svært ved at se, at vi ikke er favoritter. FCK er selvfølgelig også stærke, og de har hentet Hjorth. Tricked er også stærke, men jeg synes egentlig, at vi har det stærkeste hold.  

Har du som træner sat nogle mål for jer i den kommende sæson? Er der noget, I virkelig stræber efter? 

- Vi vil i hvert fald gerne vinde minimum et eSuperliga-trofæ. Det vil drengene også, ved jeg. Og så vil vi da gerne have nogle spillere med til Regionals. Strukturen er jo lavet lidt om, så man nu kan få folk med både gennem ligaen og via kvalifikationsturneringer, så der vil vi da gerne have så mange med som muligt, lyder det fra Daniel Barnewitz.  

Brøndby vinder eSuperligaens sæson 5? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,70

Odds er fra onsdag den 28. oktober klokken 14.50.

Du kan finde alle odds på eSuperligaen i vores optakt her

Marcuzo: "Jeg skal ud og vise, at jeg er den bedste danske FIFA-spiller"

Marcus "Marcuzo" Jørgensen havde ikke den ønskede FIFA 20-sæson, men det er en topmotiveret Marcuzo, der er klar til eSuperligaens femte sæson. 

Hvad synes du om FIFA 21 sammenlignet med FIFA 20?

- Det er meget tidligt at sige. Men mit førstehåndsindtryk er uden tvivl, at spillet er bedre og ikke mindst sjovere end FIFA 20. Det siger måske ikke så meget. Men det er positivt indtil videre. 

Hvordan ser du på dine egne og holdets muligheder for succes i FIFA 21?

- Jeg ser først og fremmest vores muligheder som gode. I forhold til eSuperligaen, så bliver det svært, for talentmassen i Danmark er enormt stærk. Men når det er sagt, så går vi benhårdt efter at vinde eSuperligaen. Sidste sæson var lige ved og næsten, hvor vi blev nummer 2, hvilket var lidt en skuffelse, når vi var kommet så langt. Personligt skal jeg også ud og vise mit værd endnu engang, og at vise, at jeg er den bedste danske FIFA-spiller igen. Og så er målet selvfølgelig at komme ud og deltage i udlandet. Det savner jeg, fortæller Marcus "Marcuzo" Jørgensen.

Det er ikke nogen hemmelighed, at I ikke levede op til hverken folkets eller jeres egne forventninger i sidste sæson. Hvad forventer du dig af den kommende sæson?

Sidste sæson var hård. Vi var utrolig stærke op til coronakrisen, og jeg var uden sammenligning i min bedste form i FIFA 20. Jeg så mig selv som den bedste i Danmark på daværende tidspunkt. Så kom coronakrisen, turneringerne blev aflyst på stribe - og alting bare blev en hel del mere besværligt. Det kostede os. Vi skal ud og vinde, det er det vigtigste. Mine personlige ambitioner for egne præstationer må komme i anden række. Men hvis jeg spiller op til mit bedste, så vinder vi også.

Vejles Morten Jensen (Tricked Esports CEO, red.) har selv udråbt dem til at være favoritter forud for den kommende eSuperliga-sæson. Hvad siger du til det?

- Jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor at Vejle skulle være favoritten. De har mistet Hjorth til os, som vel er den største, de havde i truppen. Hjorth har vist international klasse og har erfaringen derfra, hvilket ingen af de andre har endnu. Så jeg er uenig i, at de skulle være den altoverskyggende favorit, men jeg ser dem selvfølgelig som en af vores store konkurrenter, hvilket jeg har gjort hver sæson. De har en dygtig trup og en dygtig træner.

Hvem ser du selv som favorit? Hvad er forventningerne til jer selv?

- Jeg synes, at vi er favoritter. Vi er det hold sammenlagt over de fire sæsoner, som har gjort det bedst, trods ændringer i truppen igennem sæsonerne. Jeg synes, vi har den bedste trup, og derfor skal vi også vinde eSuperligaen. Andet vil være en skuffelse.

I har sagt farvel til din gode ven Pilm til denne sæson. Hvad betyder det for holdet?

- Pilm var en fantastisk makker. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Jesper er min gode ven, og vi har været en hel del igennem de sidste mange år efterhånden. Han passede utrolig godt ind i vores gruppe. Men der er ikke skidt med noget fornyelse, ikke ment med at Jesper på nogen måde var skyld i vores skuffende FIFA 20.

Ind er i stedet kommet LordHjorth, der var med til at vinde eSuperligaen for Vejle i sæson 4. Hvad forventer du dig af det samarbejde?

Hjorth er en super dygtig spiller, og er en af de eneste i ligaen der har bevist, at han også kan levere på den største scene i udlandet. Så jeg forventer selvfølgelig meget af ham, og det skal jeg også, når han har det niveau, han har. Jeg glæder mig til at spille sammen med ham.

Hvad er dit overordnede mål for denne sæson?

Vi skal vinde eSuperligaen og kvalificere os til udlandet – ultimativt VM. Jeg skal have den feeling tilbage, at jeg er en af de bedste i verden.

Har North sat nogle mål for jer som hold til denne sæson? I så fald - hvilke?

- Hvad vi internt har af mål, synes jeg er bedst at holde for os selv. Men der er selvfølgelig nogen høje forventninger, hvilket der også skal være på det her niveau, fortæller Marcus "Marcuzo" Jørgensen.

Kent Brylle: "Seerne skal glæde sig"

Kent Brylle er FIFA-manager i Tricked Esport (Vejle), og han ser frem til FIFA 21-sæsonen. Han mener, at Vejle-holdet står godt stillet med tilgangen af Emil Skifter. 

I vandt eSuperligaen i sidste sæson anført af Arrow og LordHjorth. Sidstnævnte er fortid hos jer nu. I har tilknyttet Skifter, der gjorde det fremragende i sidste sæson. Hvordan står I stillet til den kommende eSuperliga-sæson sammenlignet med sidste sæson?
 

- Vi føler, at vi står godt stillet. Arrow, Skifter og Esser har virkelig arbejdet hårdt fra start i år, og det har været spændende at se den interne konkurrence om pladserne allerede få dage efter at spillet kom ud. Der er en enorm motivation i drengene, så det er virkelig positivt. Ligaen har lavet nogle ændringer efter release, som har gjort det svært for os at forberede os optimalt på den nye sæson, men det er vi efterhånden vant til, så vi får det bedste ud af det og glæder os til at sæsonen starter. Ud over de tre nævnte, så har både Kruse og Høegh spillet sig til en plads i truppen, og de ser klar og skarpe ud, når vi træner, så vi har i hvert fald noget at vælge imellem, hvilket glæder mig, fortæller Kent Brylle.

Tricked Esports CEO, Morten Jensen, skrev for noget tid siden på Twitter, at han så dem som favoritter til at vinde den kommende eSuperliga-sæson. FIFA-træner i Tricked, Kent Brylle, mener, at de er en del af et favoritfelt på tre hold. Samtidig roser han de øvrige klubber for deres scouting af spillere.

- Jeg synes, at vi ligger i den gruppe af hold, som må forventes at gå efter titlen. Brøndby, FCK og os i Vejle er i mine øjne de tre store favoritter, men når jeg kigger rundt på de forskellige hold, så er der virkelig meget kvalitet, og der bliver ingen nemme kampe at gå ind til overhovedet. Når man pludselig ser forskellige duoer som Grøn og Bacha i Randers, Jenner og Tamer i AGF og Roberts og Skibsted i AaB for bare at nævne nogle få, så fortæller det noget om, hvor meget de andre hold har forbedret sig i forhold til at scoute de rette spillere.

- Derfor bliver det ikke en nem sæson, som vi går ind til. Det er klart, at vores mål er at være det første hold som vinder titlen to gange, men vi kender ligaens niveau, så det kræver at vi rammer topniveauet.

Hvad er jeres overordnede mål for sæsonen i FIFA 21?

- Det overordnede mål for Vejle og Tricked Esport er at være med fremme over det hele. Vi vil gerne vinde eSuperligaen igen, og så vil vi gerne gøre det bedre internationalt, end vi gjorde sidste år. Vi har et mål om, at vi som minimum får én spiller med til Playoffs via de internationale qualifiers, hvilket er svært, men bestemt muligt. Derudover har vi stadig et mål om at fortsætte med at være så gode til vores talentudvikling og blive ved med at uddanne spillere til den største scene. Vi føler, at vi har bygget noget helt unikt op på den front i Tricked, som vi gerne vil udvikle videre på.

Hvad tror du, at seerne kan forvente sig af eSuperliga sæson 5 kontra sæson 4?

- Seerne skal glæde sig, tror jeg. Nu har spillet kun været ude i en uges tid, mens vi snakker, men jeg er sikker på, at der kommer flere mål, end vi så sidste år. Spillet er virkelig spændende, og mit umiddelbare indtryk er, at der ligger mange nye muligheder for at score, mens de har bevaret dele af de positive elementer fra FIFA 20, selvom der ikke var så mange. Jeg tror, at det bliver nemmere at straffe de helt tørre spillere, som graver sig ned i sit eget felt, hvilket godt kunne være svært sidste år.

FIFA 21 er stadig spritnyt her, mens vi snakker, men føler du, at I allerede har styr på, hvordan spillet skal spilles? I så fald - hvad ser du som spillets meta i år?


- Jeg ville være en dårlig coach, hvis jeg callede en meta efter en uges spil. Der har ikke været Weekend League endnu (interviewet er lavet den 12. oktober, red.), og jeg har blot set dele af to små danske turneringer, så vi er nødt til at vente og se, hvad folk har fundet på, når Weekend League starter, for her kommer "djævlen" frem i folk, da man vil gøre endnu mere for at vinde. Når vi har oplevet de ting, så er det nemmere at få et overblik over, hvad der skal til for at vinde, når det virkelig gælder. Det betyder også, at vi selvfølgelig stadig arbejder med ting og kommer til at gøre det mange måneder frem.

- Jeg føler, at vi har fået overført de dyder fra FIFA 20, som skulle overføres og tilføjet et par få ting til spillernes værktøjskasse indtil videre, men vi skal udforske endnu mere og være nysgerrige på nye features samt de ting, som ikke virkede så godt sidste år. Som udgangspunkt er mit indtryk, at der er rigtig mange chanceskabende muligheder, som har potentiale, men som virkelig skal undersøges, før vi ved, om det holder i en professionel kamp. Det tager tid og kræver hårdt arbejde, men vi tror på, at vi når at blive kloge nok til sæsonstart, siger Kent Brylle.