Esbjerg debuterer torsdag i Europa League, men trods franske lækkerier i kvalifikationen kan det blive små med vestjysk succes i gruppespillet - herunder i Belgien i første runde...

Tirsdag sørgede FC København for en sjælden triumf i Europa for dansk fodbold, da Løverne i rollen som underhunde tilkæmpede sig 1-1 mod de italienske mestre fra Juventus i Parken. I morgen er det så Esbjerg, der skal prøve at tilkæmpe sig rangliste-point til dansk fodbold, men det bliver næppe nemt.

Esbjerg imponerede stort ved at slå et af Frankrigs bedste hold i sidste sæson, Saint-Étienne, ud over to kampe i den afgørende kvalifikationsrunde, og der skal også kæmpes hårdt for pointene i EL-puljespillet, hvor Esbjerg er havnet i gruppe med Salzburg, Standard Liège og Elfsborg. De to førstnævnte er solide favoritter til videre avancement, mens matchupet mod svenskerne virker mere lige.

Torsdag udspilles debuten mod Standard Liège i Belgien, hvor Esbjerg ikke tildeles store chancer hos bookmakerne for at få point. Samme toner lyder fra vores ekspert Higuain, som har analyseret kampen her.

Undervurderer bookmakerne og eksperten Esbjerg, eller vi vil måske se endnu en dansk sensation udspille sig i morgen aften - og kommer EFB videre fra gruppespillet?