De rumænske mestre Astra Giurgiu er til aftenens kamp i Champions League-kvalfikationen i Parken mod FCK vurderet på niveau med Viborg. Det er alt for lavt, vurderer oddssætter, som kalder oddsudviklingen meget usædvanlig.

På papiret ligner det en jævnbyrdig kamp mellem de danske og rumænske mestre.

Men at dømme ud fra bettingmarkedet så er aftenens afgørende kamp i Champions Leagues tredje kvalifikationsrunde alt andet end lige. Oddsene på FC København er nu så lave, at Astra vurderes på niveau med hold som Lyngby og FC Nordsjælland, da de for nylig gæstede Parken.

Lige nu ligger odds for FCK-sejren i lejet omkring 1,35. Og det er altså vel at mærke efter, at første kamp i Rumænien endte 1-1. Astra har med andre ord stadig alle muligheder for avancement.

Tonni Munk Jensen, oddssætter hos Nordicbet*, finder oddsene usædvanlige.

"Kort sagt - det ser ekstraordinært lavt ud," siger han til BetXpert og uddyber.

"Det virker ret vildt, at vi nu er nede i odds 1,30-1,35 på 1-tallet. Det er altså to hold, som der på papiret ikke burde være den helt vilde forskel på, og det er trods alt et rumænsk mesterhold, der kommer på besøg i Parken. Vi snakker odds, der normalt kun sættes på FCK i Parken, når de møder hold som FC Nordsjælland og Viborg i Superligaen, og med al respekt for dem, så bør Astra være et noget bedre hold," siger oddssætteren.

Hos bookmakere som Unibet* og Nordicbet* startede FCK-oddset først i 1,62, men blev herefter banket godt og grundigt ned. De større internationale og trendsættende bookmakere som Pinnacle og Sbobet startede omkring odds 1,50, men er siden også faldet.

De lave odds har givet næring til spekulationer om Astra-spillernes motivation. Astra er desuden en klub fuld af uro. Ejeren er korruptionsdømt og for tiden prøveløsladt, mens træneren afsoner en flere måneder lang karantæne efter ulovligt at have spillet på fodboldkampe.

Astra startede som favoritter

Kigger man godt en uge tilbage, så startede Astra faktisk som favoritter i det første opgør i Rumænien, inden oddsene vendte sig i FCK's favør. Det er heller ikke lang tid siden, at netop Astra faktisk slog FCK i en træningskamp før sæsonstarten.

Der er altså noget, som ikke umiddelbart hænger sammen, vurderer Tonni Munk Jensen.

"Det er usædvanligt, at en afgørende kamp, der giver adgang til europæisk gruppespil, har så stor favorit, når holdene egentlig burde være ret tætte. Nu kan det jo godt være, at markedet bare har helt utrolig meget fidus til FCK, og det modsatte med Astra, men oddset bliver mærkeligt nok bare ved med at falde. Det så lavt ud ved 1,45 i mandags, men nu nærmer vi os med hastige skridt de 1,30," siger han.

Derudover skal det også nævnes, at FCK faktisk kan spille sig videre, hvis kampen ender uden mål.

"Der er vel ingen ved deres fulde fem, der vil mene, at FCK skal have omkring 72-73 procents chance for sejr i en kamp, hvor de egentlig kan nøjes med 0-0?" spørger Tonni Munk Jensen retorisk?

Varsom med at råbe matchfixing

Selvom oddsudviklingen unægtelig ser usædvanlig ud, så er Tonni Munk Jensen varsom med at råbe matchfixing. Ser man nuanceret på opgøret, så er der ting, der kan have skubbet FCK-oddset helt i bund. 

"Det der taler for et lavt odds på FCK er, at de ser rigtig stærke ud, og at de var det bedste hold i Rumænien. Oddset faldt rigtig meget på FCK i den første kamp, og Astra virker lidt svagere end i sidste sæson, hvor de blev mestre."

 
Som bookmaker har Nordicbet* da heller ikke indberettet noget på baggrund af den usædvanlige oddsudvikling. Det er nemlig sådan, at det ofte først er de større bookmakere med enorme omsætninger, som reagerer først.
 
"Derudover ser man ofte ved fixede kampe, at bagmændene venter med at slå til kort før kampstart. Her er limits på det højeste, og bookmakerne kan tage store beløb, uden at markedet opdager alt for meget. Det har vi ikke set her, hvor oddset blot er faldet langsomt, så det kan godt være, at markedet bare tvivler på rumænernes motivation," forklarer han.