Rusland er presset udenfor banen og kan blive det på banen af Slovakiet, mens der i den sene kamp er stor sandsynlighed for kort til Albansk forsvarer. 

Ny dag, nye kampe.

EM-turneringen er nu nået igennem første runde af gruppespillet, og på sidstedagen så vi slutrundens indtil nu nok største overraskelse, da Ungarn slog Østrig med 2-0, og dermed har lagt stort pres på østrigerne.

Vil onsdagens kampe byde på endnu en stor overraskelse?

Vi har analyser ude til alle onsdagens tre kampe. Få overblikket her:

Kl. 15: Rusland - Slovakiet (TV2)

Russerne virker taktisk udfordrede, og der er ingen rød tråd fra træner Slutsky, og mod et stærkt slovakisk forsvar kan de få det svært, selvom de på papiret er det bedste hold. Eksperten Toke har kigget nærmere på denne kamp, og foreslår spil på uafgjort. Her er nogle af de vigtigste argumenter:

  • Både Rusland og Slovakiet så svage ud offensivt i deres første EM kamp, og det er svært at se nogle af holdene sætte sig på kampen.
  • Begge hold har råd til at spille uafgjort, om end det er et resultat, der passer Rusland markant bedre end Slovakiet.
  • Nederlag vil være dyrt for begge hold, især Slovakiet, hvilket kan få dem til at trække håndbremsen i slutningen af kampen.

Kl. 18: Rumænien - Schweiz (DR1)

Rumænien bød værterne fra Frankrig op til dans i åbningskampen, men måtte til sidst se sig slået på et drømmemål af Payet. Schweiz fik som ventet en sejr mod Albanien, men trods en udvisning til albanerne, så holdt det hårdt for Schweiz.

Jens Bøye har taget et kig på kampen uden at finde spil med værdi, men du kan læse hans analyse på kampen via ovenstående link.

Kl. 21: Frankrig - Albanien (DR1)

Aftenens sene kamp bliver en kamp hvor hele værtsnationens øjne er rettet mod Marseille, når Frankrig tager imod Albanien. Albanerne tabte første kamp og er derfor tvunget til angreb. Det kan koste i den anden ende med Frankrigs hurtige offensivspillere overfor bl.a. formsvage Mërgin Mavraj i centerforsvaret. Jens Bøye har fundet værdi i kort til netop Mavraj af følgende grunde:

  • Midterforsvarer Mavraj så skidt ud i diverse situationer mod Schweiz (i nordfranske Lens) – formen virker ikke i top.
  • Hans svaghed er primært at han er langsom – og lige nu ser han ikke ud til at kunne kompensere med timing og beslutningsevne.
  • Den unge skotske dommer Collum er ikke bleg for at uddele kort. Han gav fx 6 gule i Danmark-Albanien sidste år (Mavraj ikke med, men albanerne fik de 4 af kortene).