Så blev drengene endelig til mænd. Kasper Hvidt og co. er europamestre efter søndagens finalesejr på 24-20 over Kroatien - den største triumf nogensinde for dansk herrehåndbold.

Efter ikke færre end tre EM-bronzemedaljer i træk, lod danskerne ikke chancen for guld gå fra sig denne gang. Anført af playmaker-geniet Ivano Balic lagde OL-titelholderne fra Kroatien ellers ud med at bringe sig foran med 4-0, men så fandt Danmark storspillet frem. Ved pausen stod der 13-10 til Ulrik Wilbeks hold, og i anden halvleg var danskerne en overgang foran med seks mål. Mod slutningen havde kroaterne en overgang ædt sig ind, så forskellen kun var på to mål, men i sidste ende var der ingen tvivl om resultatet, i hvert fald ikke efter at klasse-keeper Kasper Hvidt havde snuppet et kroatisk straffekast ved stillingen 23-20 halvandet minut før tid...

Hvidt var igen den store profil på det danske hold, sammen med kanonskytte Lasse Boesen og fløjspiller (og straffeskytte) Lars Christiansen. Men også en mand som Jesper Jensen var fremragende. Og naturligvis det danske forsvar anført af Lars Jørgensen.

Stort tillykke til Danmark!

Og stort tillykke til Nicolaj Klausen, vores håndboldmand der dermed scorede odds 8 for Danmark som EM-vinder.