Fodboldeksperten Frank Pilantra tager igen fat i nogle af tendenserne fra en jævnbyrdig EM-slutrunde og giver bud på værdispil til den sidste runde af EM-gruppekampene. Hold særligt øje med odds for præcis 2 eller 3 mål i kampene.

Vi er nået igennem 2. spillerunde og dermed træder vi ind i den afgørende fase af gruppespillet, hvor vi skal have skåret EM-feltet ned fra 24 til de 16 hold, der går videre til ottendelsfinalerne.

 

Men hvad kan vi tage med videre til denne de tidligere gruppekampene og hvilke odds og spilvarianter skal vi kaste os over i denne vigtige 3. runde?

 

Hold øje med motivationsspil

Kuglerammerne bliver fundet frem, når der skal regnes på målforskel og hvor mange point, der til for at gå videre til ottendelsfinalerne. Derudover kan der også spekuleres i, hvilke modstandere man gerne vil undgå i knock out-fasen. Klar fordel til de hold, der afvikler deres kampe på sidste dag (22. juni).

Pointhøsten i de tidligere kampe kan føre til, at f.eks Frankrig og Italien vælger at stille med reserverne i og lader flere af stamspillerne få en fridag.

Modsat kan vi se nogle toptændte og hidsige opgør i de gruppekampe, hvor begge hold kæmper for billet til knock out-fasen.

Det kan blive yderst underholdende at følge disse sidste gruppekampe, hvor motivation kan komme til at have markant indflydelse.

Slovakiet-England X til odds 3,50 hos Bet365*

Det har været tætte kampe i Gruppe B, hvor både England og Slovakiet nok vil være tilfredse med uafgjort. England har adskillige offensive profiler og er favoritter i opgøret, men Slovakiet har vist gode præstationer og det kan blive ret jævnbyrdigt.
Læs ekspertanalyse

Bookmakerne har som regel godt styr på denne motivationsforskel, men man skal bestemt være opmærksom på stillingerne i de forskellige grupper og måske man dermed kan fange et godt liveodds, hvis situationen pludselig ændrer sig undervejs.

Ukraine-Polen 2 til odds 2,05 hos Bet365*

Ukraine er sikker på at slutte sidst, mens Polen spiller for at ende i top 2. I de første kampe har polakkerne manglet skarphed foran, men de har stået solidt defensivt, mens Ukraine har manglet gejst og niveau generelt.
Læs ekspertanalyse

Spil på præcis 2 eller 3 mål i kampene

Selvom EM-slutrunden denne gang er blevet udvidet til 24 hold, så har vi oplevet ret jævnbyrdige kampe og der er som sådan ikke hold, der har faldet igennem eller vist tegn på, de ikke kan følge med på dette niveau.

"EM i én sætning: Favoritterne er ikke fantastiske, og de dårlige er ikke så dårlige endda."

Sportsjournalist Asker Hedegaard Boye på Twitter.

 

Tyrkiet havde det ganske vist meget vanskeligt mod Spanien og Irland kunne ikke bremse de belgiske stjerner, men generelt har storfavoritterne haft ganske vanskeligt ved at vise klasseforskel og omsætte deres spilovertag til målchancer.

 

Det hænger også sammen med, at vi endnu ikke helt har fået de offensive stjernespillere i omdrejninger, og vi havde forventet langt mere fra topangribere som Kane, Lewandowski, Lukaku, Mandzukic, Zlatan og det lader nærmest til, at der hænger en EM-forbandelse over Portugals målløse Cristiano Ronaldo.

 

Man kan dog også få det indtryk, at flere af de store nationer foretrækker en påpasselig taktik; især i kampens start. De virker mere tilfredse med at køre en smal sejr i hus, fremfor at fyre krudtet af i jagten på storsejren.

 

Der skal selvfølgelig også sendes en masse kredit til den defensive disciplin hos EM-holdene. Selv mindre nationer som Albanien, Island og Ungarn har vist sig at være vældig kompakte og velorganiserede i kæderne, så vi har endnu ikke set knusende storsejre på 4-0, 5-0 eller 6-0.

 

Der er scoret præcis 2 eller 3 mål i 16 af de ialt 24 EM-gruppekampe.     

Vi skal dog være opmærksomme på, at vi kan få mere åbne, og dermed målrige, kampe i denne afgørende 3.runde.

Det skyldes enten den manglende motivation eller også er fordi holdene er tvunget til at satse offensivt for at hente de 3 livsvigtige point, der vil sikre kvalifikation videre i turneringen.

"Almost 30% of the goals at 2016 have been scored after the 87th minute."

L

Samtidig kan vi få flere 0-0 kampe, hvis begge hold kan gå videre med 1 point.

Stadig målfattig stillingskrig i 1.halvleg

I den første EM-analyse artikel blev der fremhævet de målfattige 1.halvlege og dermed også flest mål i 2. halvleg. Det kan vi godt lige følge op på, for der lader fortsat til at nogle ret gode odds at hente på denne tendens.

Efter blot 22 mål i de første 12 gruppekampe, så er vi nu nået op på ialt 47 EM-scoringer efter de første 24 EM-kampe.

Det giver et scoringsgennemsnit på 1,95 mål. pr EM-kamp, hvilket er et bemærkelsesværdigt lavt snit.

Der har klart været mest gang i netmaskerne efter pausen, og denne tendens kan hjælpe os med at finde valuebets.

Hele 33 af de ialt 47 EM-scoringer er scoret i 2. halvleg.
I 13 af de 24 kampe er der scoret flest mål i 2. halvleg.

Så det kan helt sikkert anbefales, at man kigger nærmere på bookmakernes odds for 'Flest mål i 2 halvleg' til gruppekampene i 3. runde.

Ser vi så igen på "Under 1 mål asian i 1. halvleg", så er der fortsat et markant målfattigt mønster.

Schweiz-Frankrig: Under 1 mål i 1.halvleg til odds 1,85 hos Tonybet

Uafgjort er ok for begge, og det kan give en tung kamp, inkl 1. halvleg. Schweizerne vil gerne overhale de førende franskmænd, men vil næppe oversatse mod værtsnationen og turneringsfavoritten. Der er klart bedst, men nok fx sparer formstærke Payet.
Læs ekspertanalyse fra Jens Bøye

Havde man bettet på "Under 1 mål asian i 1.halvleg" i samtlige 24 gruppekampe indtil videre, så ville man have fået gevinst i halvdelen af kampene (12 af 24), og i 10 af kampene er der scoret præcis 1 mål og dermed void og man får indskuddet tilbage.

Kun i 2 af de hidtil 24 gruppekampe er der scoret mere end 1 mål i 1.halvleg.

Rumænien-Albanien: Under 1 mål i 1.halvleg til odds 1,98 hos Bet365

To af EMs mest tandløse hold støder gebisserne sammen. Albanien er målløs, og Rumænien har kun scoret på straffe. Sejrsnødvendighed bør få begge hold til at satse, men det sker nok først for alvor i 2. halvleg.
Læs ekspertanalyse fra Jens Bøye

Hold også øje med ekspertanalyser til de øvrige 3.runde-kampe.

Denne gang vil jeg fremhæve oddsene for præcis 2 eller 3 mål i de 12 sidste gruppekampe. Men hold også øje med odds for 'Under 1 asian i 1. halvleg' samt 'Flest mål i 2. halvleg'.

Oddsforslag til 3.runde i gruppespillet

Bedste odds Bookmaker
19/6 Schweiz-Frankrig: 2 eller 3 mål i kampen 2,21
Danske Spil
19/6 Rumænien-Albanien: 2 eller 3 mål i kampen 2,00 Scandic Bookmakers
20/6 Slovakiet-England: 2 eller 3 mål i kampen 2,07 Danske Spil
20/6 Rusland-Wales: 2 eller 3 mål i kampen 2,00 Scandic Bookmakers
21/6 Ukraine-Polen: 2 eller 3 mål i kampen 2,00 Scandic Bookmakers
21/6 Nordirland-Tyskland: 2 eller 3 mål i kampen 2,05 Bet365
21/6 Kroatien-Spanien: 2 eller 3 mål i kampen 2,14 Danske Spil
21/6 Tjekkiet-Tyrkiet: 2 eller 3 mål i kampen 2,00 Scandic Bookmakers
22/6 Ungarn-Portugal: 2 eller 3 mål i kampen 2,00 Bet365
22/6 Island-Østrig: 2 eller 3 mål i kampen 2,01 Danske Spil
22/6 Italien-Irland: 2 eller 3 mål i kampen 2,02 Danske Spil
22/6 Sverige-Belgien: 2 eller 3 mål i kampen 1,96 Danske Spil

Man skal ikke nødvendigvis blindt bette på oddsene for præcis 2 eller 3 mål; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

BetXperts EM-regnskab

Hitrate: 15/28

Tilbagebetaling: 119%

Balance: +5,34 units

Oversigten indeholder både tips til EM-kampene i både 1. og 2. runde samt specialspil.