Efter et par hårde etaper i Pyrenæerne, havde Tour-feltet fridag mandag. Tirsdag går det løs igen, med 10. etape og 197 mere eller mindre flade kilometer fra Saint-Gildas-des-Bois til Saint-Malo. Hvem vinder?

 

Weekenden bød på Tourens første rigtige bjergetaper, og her satte Froome og hans Sky-team sig først i dén grad i respekt, for derefter – i hvert fald løjtnant Richie Porte - at vise svaghedstegn (mens den danske Astana-kaptajn Jakob Fuglsang var tæt på at vinde søndagens etape). Top-konkurrenten Contador er knap to minutter efter, men håber at kunne hente Froome når feltet når Alperne i løbets sidste uge. 

"I hele min karriere har jeg været stærkest i den sidste uge af de store etapeløb. Det håber jeg også at være denne gang..."

Contador

 

Og spanieren håber samtidig at kunne følge med på løbets to enkeltstarter – hvoraf den ene venter onsdag. Den ventende enkeltstart betyder at man nok forvente en stille dag fra klassementsrytterne tirsdag. Til gengæld vil sprinterne være opsatte på generobre rampelyset på en etape der synes skræddersyet til en massespurt (se etapeprofilen i BetXpert Tour-sektion).

 

Favorit er som altid den engelske spurtkanon Mark Cavendish, men faktisk har han indtil videre kun snuppet een etapesejr i årets Tour - ud af fire sprinteretaper. De øvrige vindere har været Kittel, Greipel og Sagan.

 

Favoritter til sejren på 10. etape

Bedste odds Bookmaker
Cavendish 1,9
Bet365
Greipel 4,33 Bet365
Kittel 7,5 Bet365
Sagan 8,5
Betsafe

Tips fra BetXperts cykeleksperter

I skrivende stund har vi ingen vinder-anbefalinger. Men vi har et par specialspil. Til meget lave odds, men værdien er god nok.