I denne første af to artikler giver BetXperts vanlige NFL-ekspert, Lasse Meineche, dig et overblik over, hvad Patriots gør i forhold til deres quarterback-situation, hvordan danske Steven Nielsen står stillet, samt hvilke hold du skal være varsom med at spille på til næste sæson. NFL-draften er overstået, og vi er nu meget tæt på at kunne danne os et komplet billede af, hvordan de forskellige hold kommer til at se ud til 2020-sæsonen. Hvis der da bliver en. Gud forbyde at krisetiden skal sætte en stopper for NFL-sæsonen.

Den første virtuelle NFL-draft nogensinde er overstået. En draft, der set med danske briller, for andet år i træk kastede en kontrakt af sig til en dansk spiller. Danske Steven Nielsen – et ordentligt monster på 204 centimeter og 138 gode danske kilo – har fået en kontrakt hos Jacksonville Jaguars som undrafted free agent. Sommeren bliver nu ekstra spændende at følge, da Steven Nielsen skal forsøge at kæmpe sig til en ”rigtig kontrakt” og en plads i Jaguars’ 53 mands trup. Noget, som jeg bestemt forventer, der kommer odds på hos Danske Spil* i fremtiden.

Det er naturligvis svært at sætte nogle procenter på, hvorledes Steven er stillet i forhold til at nå helt til stjernerne og starte i en NFL-kamp til september. Dog må jeg sige, at Jacksonville nok er et af de bedre steder, han kunne havne, da konkurrencen er nogenlunde overkommelig der i forhold til mange andre steder. Jaguars er i en genopbygningsfase, og med Stevens fysiske egenskaber, så kunne jeg godt se for mig, at de ville beholde ham. Om ikke andet så på deres practice squad, hvor der er plads til ti mand. Vejen til reel spilletid er dog nok noget længere.

Krisetiden bliver en afgørende faktor

Det er en tid, hvor der er meget usikkerhed, og det kommer i den grad til at præge opstarten og måske endda selve sæsonen. Det kan ikke fuldstændig udelukkes, at sæsonen kan komme til at blive spillet uden tilskuere. I den forbindelse vil vi selvfølgelig se, at hjemmebanefordelen kommer til at blive mindre signifikant end med tilskuere. Rejseafstanden og vante omgivelser med mere er naturligvis stadig faktorer, der gør, at hjemmebanen trods alt betyder noget.

Lige nu kan du eksempelvis hos Unibet* allerede gå ind og spille på en del af kampene, som dog endnu ikke er programsat. Her kunne der være fidus i, at spille på udeholdet, hvilket kan vise sig at give en fordel. Men det er selvfølgelig også en ulempe at binde sine penge i kampe, der spilles langt ude i fremtiden, og som vi i øvrigt ikke aner, hvorvidt de kommer til at blive afviklet. Men lad os nu for guds skyld håbe, at den bliver det.

Ydermere så vil hold, der har haft den samme træner og system over lang tid, have en fordel over hold som der eksempelvis står over for større eller mindre omvæltninger på QB og diverse trænerpositioner.

Hvad er planen, Bill Belichick?

Patriots valgte – stik imod hvad alle havde forventet – ikke at drafte en quarterback i årets draft. Derfor har de nu stadig kun Jared Stidham og Brian Hoyer som quarterbacks på deres holdkort. Og det kan simpelthen bare ikke passe, at det er facitlisten, vi ser her. Det tangerer til det arrogante, hvis Belichick virkelig tror, at han kan gå ind til sæsonen med Hoyer og Stidham, og ”bare” vinde AFC East igen. Der må være en dybere plan med det her.

Henter de en ny QB ind, kunne 2016 NFL MVP Cam Newton være en mulighed. Han har udtalt, at han gerne vil være starter i NFL. Men helt ærligt, jeg har faktisk kun ét hold, hvor jeg med 100 procent sikkerhed kunne se ham gå ind og blive starter, og hvor de ikke allerede har styr på deres QB-situation. Det hold er nemlig New England Patriots.

Men de har ikke råd til ham og har for øvrigt også udtrykt, at Cam ikke har deres interesse. Cam er for meget en spradebasse til, at jeg kunne se ham i Bill Belichicks kæft, trit og retning-system. Omvendt kunne jeg dog godt se fordelen i at hive Cam ind. Mange spillere (læs: Julian Edelman) er formentlig ret ærgerlige over, at Tom Brady ikke længere er i klubben. Med Cam kunne man give dem et nyt boost af energi. Men jeg tror dog ikke, det sker.

Andy Dalton er der selvfølgelig også, og ham kunne jeg måske lidt bedre se passe ind. Samtidig er han nok også mere tilbøjelig til at acceptere den lavere løn, som Patriots forventeligt vil tilbyde.

Sidst men ikke mindst, så kunne planen faktisk også være, at der ikke er en plan. Her vil jeg igen henvise til min sektion om krisetiden. Hvorfor hive ny QB ind nu, hvis krisen ender med at forhindre, at man kan mødes med ham fysisk og lære det nye system og playbook. Derfor kunne det faktisk godt tænkes, at Stidham er planen.

Det vigtigste i forhold til Patriots’ muligheder er Joe Thuney. Han skrev under på sin franchise tender til $14,78 millioner. Ham kan Patriots stadig trade, og dermed frigive kapital til at skrive under med en ny QB. Så hold øje med den situation også.

Og så er der lige en sidste mulighed, som jeg bliver nødt til at smide på bordet, og den hedder Deshaun Watson. Det lyder skørt, men Bill O’Brien har smidt så mange draft picks væk i åndssvage handler, og Watson står til snart at skulle have en mega kontrakt. Jeg kunne forestille mig et scenarie, hvor Belichick – som den snu ræv han er – ringer til Bill O’Brien og tilbyder dem to første runde valg eller lignende.

Watson er ydermere nok sur over, at DeAndre Hopkins blev tradet, så han vil måske gerne væk. Ydermere vil Texans kun miste lidt over $4 millioner i dead cap ved at trade Hopkins. Det er et longshot, men ikke umuligt.

De største tilbageværende free agent-profiler

Der er stadig flere spillere, der mangler at finde et hold, og der er endda flere store profiler iblandt.

Jameis Winston har skrevet kontrakt med Saints, og det har jeg svært ved at få hænderne ned over. Han kommer ind og kan lære af Drew Brees, inden han går på pension, og han giver dem en fin backup, hvis Brees skulle ske at blive skadet. Det er ren win-win for begge parter.

Men her får du lige hurtigt en liste over andre nævneværdige tilbageværende spillere:

Jadeveon Clowney, Edge (tidl. Seattle Seahawks)

Everson Griffen, Edge (tidl. Minnesota Vikings)

Ezekiel Ansah, Edge (tidl. Seattle Seahawks)

Trumaine Johnson, CB (tidl. NY Jets)

Aqib Talib, CB (tidl. Miami Dolphins)

Logan Ryan, CB (tidl. Tennessee Titans)

Af ovennævnte spillere er det kun Jadeveon Clowney, jeg forventer kan komme til at rykke det helt store i forhold til oddset på et hold. Det skyldes dels, at han er den bedste og mest impactful spiller, men ligeledes den store medieomtale hans navn har fået. Seahawks har netop sagt farvel til to spillere på den offensive linje, så jeg synes, der er opsejling til noget i Seattle.

Clowney satte sit prisskilt højt, men sænkede efterfølgende prisen. John Schneider – Seahawks’ general manager – er en mand, der plejer at være meget stædig i sine forhandlinger. Så hvis Clowney forlanger for meget, så tror jeg ikke, at de får en aftale på plads. Men som det kan ses ovenfor, er der masser af andre spillere, de kan spendere de penge på.

ROI fra sidste sæson

Det sidste, jeg vil kigge på i denne artikel, er, hvilke hold jeg holder lidt ekstra øje med til den kommende sæson. Herunder har jeg trukket data ud fra mit excel-ark, som viser return on investment for hvert hold, hvis du havde flat-bettet på hvert hold ”against the spread”. Det er en god måde at undersøge på, hvilke klubber bookmakerne havde en tendens til at under- og overvurdere. Herunder bider jeg især mærke i, at hold som Bears, Browns og Chargers er de hold, der ville havde givet et massivt underskud.

Netop Browns og til dels også Chargers og Bears med deres gode forsvar var hold, som bookmakerne og ikke mindst medierne havde store forventninger til inden sæsonen. Det er jo selvfølgelig klart, at disse hold gav et negativt afkast, fordi deres record var negativ, men hold som Steelers, Dolphins og Cardinals tabte altså alle flere kampe end de vandt og gav stadig et positivt afkast, hvis man havde spillet på dem against the spread.

De hold, jeg læner imod at ”fade” i den kommende sæson, er følgende:
Tampa Bay Buccaneers: Med Buccaneers er oddset allerede blevet sænket en del, og jeg har da også anbefalet, at man oddser på de vinder divisonen. Men de er bestemt et hold, der bliver interessante at holde øje med, i forhold til hvordan de kommer til at performe i starten. Der skal virkelig holdes øje med, hvordan de præsterer, og hvordan oddsene korrigeres.

Baltimore Ravens: Lamar Jackson tog et gigantisk skridt op i 2019, og det skyldes især hans evne til at kaste bolden. Lige nu er linjen for deres win totals på 11,5, og her hælder jeg klart mod under. 2019 var en sæson, hvor både Steelers og Browns skuffede fælt, og begge er blevet stærkere nu. Jeg går klart på under her.

Antal kampe vundet i turneringen af Baltimore Ravens - uden slutspil Højeste odds Bookmaker
Under 11,5 1,80
Over 11,5 2,00

Tennessee Titans: Ryan Tannehill spillede fænomenalt i 2019, men det er ikke et niveau, jeg forventer han kan holde i 2020. Hvordan det kommer til at påvirke Titans, der også har mistet noget på den offensive linje, bliver spændende at følge.

Seattle Seahawks: Seahawks var utrolig heldige sidste år, hvor 10/11 sejre kom inden for en scoring. Russell Wilson er der selvfølgelig stadigvæk, og med hans magi har de altid et håb om at vinde de her tætte kampe. Men rent statistisk bør de ikke kunne gentage deres bedrift. I allerværste fald kunne jeg godt se dem ende nederst i NFC West.