King Kong gjorde det - kravlede til tops i New York. Men man behøver ikke være en grum gorilla for at erobre The Big Apple; man kan også være en charmerende, lyshåret pige fra Danmark.

Caroline Wozniacki har allerede indtaget amerikanernes hjerter med sine smil og sit effektive tennisspil - og nu er hun snublende tæt på at gå fra Darling til Dronning af Flushing Meadows i New York-bydelen Queens der lægger hardcourt til US Open.

Semifinale i aften - se tip

Danskeren med de polske aner (forældrene er begge fra Polen, men bosatte sig i Danmark hvor Caroline er født og opvokset) skal i aften spille semifinale mod Vera Zvonareva.

Den russiske pige er nr 8 på verdensranglisten og en dygtig spiller; hun bevæger sig godt og laver færre uprovokerede fejl end fx Sharapova - som Wozniacki jo slog i 1/8-finalen. Men de spidskompetencer har danskeren også - og i endnu mere udpræget grad.

Det ligner altså en kamp der kan vindes. Læs Lars Baes´ analyse af kampen (spilstop kl. 19:30) - og se hans tip. Kampen vises på Eurosport.

Finale mod Clijsters eller Venus

I givet fald gælder det en finale mod enten sidste års vinder Kim Clijsters eller Venus Williams, henholdsvis nr 3 og 4 på verdensranglisten. Og i dén matchup vil Caroline Wozniacki, der trods sine kun 20 år er nr 2 på ranglisten, såmænd være favorit - uanset om hun skal op mod den hårdtslående Williams-storesøster eller Clijsters som hun tabte til i finalen sidste år.

Wozniacki spiller nemlig endnu bedre i år end i 2009. Det er allerede blevet til fire WTA-titler (dog inklusive Danish Open i Farum, en turnering hvor hun var klart den stærkeste), senest i US Open-opvarmningsturneringen i New Haven. I årets udgave af US Open har hun imponeret med flot spil og sejre over blandt andre Sharapova og Cibulkova.

Samtidig har hun været heldig: dels ved at have Clijsters og Venus i den anden lodtrækningshalvdel, dels ved i sin egen halvdel at have undgået folk som Kusnetsova og Jankovic (der røg ud mod lavere rangerede spillere). Endelig skal man ikke glemme at verdens bedste tennisspiller, Serena Williams, glimrer ved sit fravær.

Caroline er favorit til at vinde US Open

Hvorom alting er: Caroline Wozniacki er favorit til at vinde US Open. Hun giver odds 2,25 (888Sport, Eurobet, Sportingbet), mens Clijsters giver 2,88 (888Sport), Venus Williams 6,8 (Unibet*) og Zvonareva 11,02 (Pinnacle).

Nu er det så bare op til Wozniacki selv at leve op til forventningerne - og undgå at styrte fra tinden som stakkels King Kong.