Kort før juleaften blev en af 2019s største gamblingnyheder annonceret, da den amerikanske gigant DraftKings annoncerede en fusion med bettingplatformen SBTech, der i Danmark bruges af Bethard, YouBet og ComeOn. 

Det har længe været på tegnebrættet, og den 23. december skete det så. DraftKings og SBTech går sammen, hvilket sker gennem Diamond Eagle Acquisition Corporation, der, når aftalen er gennemført, skifter navn til DraftKings. Det nye firma er vurderet til 3,3 milliarder dollars. 

Hos Diamond Eagle Acquisition Corporation er man selvfølgelig glad for endelig at være nået i mål med aftalen. 

"Vi er glade for at bringe DraftKings og SBTech sammen som et aktieselskab. DraftKings er allerede en førsteklasses online fantasysport og betting platform. Med integrationen af SBTechs teknologi og innovative produkt ekspertise, samt den rigtige kapitalisering, kommer DraftKings i en god position til at fortsætte sin ambitiøse ekspansionsplaner i USA," udtaler Harry Sloan, grundlægger i Diamond Eagle Acquisition Corporation.

Store ambitioner hos DraftKings

I en nyligt udgivet præsentation for investorer gjorde DraftKings det klart, hvorfor de er gået sammen med SBTech. 

  • Bedre mulighed for innovation på nye produkter
  • Bedre odds grundet SBTechs risk management
  • Lavere risiko på grund af diversificering af produkter med DraftKings styrke i USA og SBTechs i Europa
  • Ingen afhængighed af eksterne partnere til vigtige opgaver
  • Øget kontrol over platformens funktioner og lavere udgifter

Netop derfor er ambitionerne naturligvis også store på den anden side af Atlanten. 

"Kombinationen af DraftKings førende og troværdige brand, fokus på kundeoplevelsen og dataekspertise samt SBTechs meget innovative og gennemtestede platform skaber et vertikalt integreret mastodont," ​siger Jason Robins, CEO og grundlægger af DraftKings. 

Aftalen er dårlige nyheder for Kambi

Med SBTech i stalden forventes det, at DraftKing  over tid afvikler sit samarbejde med Kambi, der i Danmark leverer bettingplatform til Unibet, LeoVegas, Mr Green og 888sport. 

Af samme årsagt faldt værdien af Kambi-aktien med cirka 30 procent den 23. december, hvor SBTech-nyheden blev offentliggjort. 

"Det er selvfølgelig ikke op til mig at kommentere på de strategiske valg hos DraftKings, men i denne kontekst vil jeg understrege, at Kambi har opbygget en stærk position i USA og, at vores partnernetværk består af visionære operatører af høj kvalitet i både USA og resten af verden," sagde Kambi CEO Kristian Nylén. 

Det er uvidst præcis, hvornår DraftKing integrerer SBTechs teknologi i sin sportsbook. Det forventes, at aftalen mellem SBTech og DraftKing færdiggøres i den første halvdel af 2020.