Der er kun én vej – og det er ”down under”: Søndag nat går Australian Open 2005 nemlig i gang. Pga risikoen for solstik i den australske hede, bør man klæde sig fornuftigt på – ved at læse den super-optakt, som BetXperts dygtige tenniseksperter har skrevet til turneringen!

Læs optakten hér: http://www.betxpert.com/themes/item.asp?id=21

På herresiden vandt Roger Federer som bekendt sidste års finale i temmelig suveræn stil (7-6 6-4 6-2) over Marat Safin. De er begge med igen i år, ligesom de 18 andre bedst placerede på ATP-verdensranglisten. Blandt andre også superveteranen André Agassi.

På spindesiden var det belgiske Justine Henin der sidste år vandt i Melbourne, med en dramatisk finalesejr på 6-3 4-6 6-3 over landsmandinden Kim Clijsters. Begge finalister mangler desværre i dette års udgave – ligesom den tidligere vinder, Jennifer Capriati – men alligevel er den kvindelige del af turneringen fyldt med talent og kvalitet med deltagelse af 15 ud af de 20 øverst placerede på WTA-verdensranglisten.

Danmark er såmænd også repræsenteret. Kenneth Carlsen er direkte inde i hovedturneringen, hvor han i første runde møder tyske Kohlschreiber og i givet fald i næste runde støder ind i enten 18.seedede Massu fra Chile eller franske Dupuis. Kristian Pless er i skrivende stund nået til 3. runde (næste runde er 32-dels-finalen) af kvalifikationen. Her møder han japanske Takao Suzuki.

Første serv i dette års udgave af Australian Open sendes helt præcist afsted mandag d. 17. januar, kl. 01, og diverse TV-stationer, bl.a. Eurosport, vil dække begivenheden fra først til sidst.

Claus Ahlbjerg og Klaus Fuglgaard vil selvsagt også dække turneringen til sidste bold er slået og sidste støn er udstødt. I øvrigt vil der være en turnering i turneringen, eftersom BetXpert sideløbende har en række tennis-aspiranter i konkurrence. Ved udgangen af Australian Open, d. 30. januar, vil det åbenbare sig, hvem der skal slutte sig til Claus og Klaus som tennis-eksperter her på siden.

BetXperts tennis-side kan findes hér – hvor man også kan skrive sig på en mailingliste og dermed få et praj, når der er lagt analyser ud: http://www.betxpert.com/ekspert/tennis/

På denne side findes aspiranternes analyser: http://www.betxpert.com/ekspert/kval/