"Der Klassiker" står for døren, og det er ikke et Bayern-hold, som vi kender det, der stiller til start på Signal Iduna Park. Dortmund kommer ind til opgøret uden nederlag i Bundesligaen, mens Bayern har haft en sløj sæsonstart. Ikke meget går galt for Lucien Favre i Dortmund, men kan han slå de forsvarende giganter fra München?

Dortmund vs. Bayern er ikke et geografisk rivalopgør, da de to klubber ligger i hver sin ende af Tyskland. Rivaliseringen mellem de to klubber er kommet på baggrund af begge holds mangeårige status som tophold i tysk fodbold igennem Bundesligaens år.

Nye kunder får forhøjet gevinst på kampen + indbetalingsbonus
888sport

  • Klik her og opret dig hos 888sport

  • Foretag en indbetaling og brug bonuskoden 100BONUS, hvis du vil modtage en velkomstbonus på 100 % op til 1.000 kroner på den første indbetaling.
  • Placér dit allerførste væddemål på præcis 50 kroner på vinderen af kampen mellem Dortmund - Bayern München.
  • Dit væddemål skal enten være, på at Dortmund eller Bayern vinder. Vinder du på dit væddemål, får du 850 kroner igen, hvis Dortmund vinder, og 550 kroner igen, hvis Bayern vinder - uanset hvad det normale odds er. Pengene udbetales som bonus.
  • Bonus skal omsættes mindst 10 gange til mindst odds 1,50.
  • Kampagnen udløber den 10. november klokken 18:30.
  • Regler og vilkår gælder.

Opret dig her og benyt dig af tilbuddet

Det er dog et forholdsvis nyt rivalopgør, da det først blussede op i Dortmunds gyldne år i 90'erne. Bayern har terroriseret Bundesligaen siden dens fødsel i 1965, mens Dortmunds tid på toppen først begyndte flere årtier senere.

I 1992 blev Hitzfeld træner i Dortmund, og siden da har Die Schwarzgelben været en torn i øjet på Bayern. Det ligger dog nogle år tilbage, at Dortmund senest skabte problemer for de mægtige rivaler mod syd.

Bayern har vundet mesterskabet ganske overlegent de seneste seks år, men tilbage i 2010/11 og 2011/12 vandt Dortmund mesterskabet, og i begge disse sæsoner vandt de alle fire indbyrdes opgør i ligaen.

På trods af at denne rivalisering ikke er helt så markant som eksempelvis Schalke - Dortmund, er dette Dortmund og Bayerns vigtigste kamp i sæsonen - sammen med returopgøret.

Forvent et brag af en kamp!

1X2 odds, Borussia Dortmund - Bayern München, Lør. 10. nov. 2018 kl. 18:30

Borussia Dortmund

Uafgjort

Bayern München
​​

Favres Jungs flyver på ren selvtillid - Kovac i problemer

Dortmund er blevet bygget op som et nyt hold i år. Det offensive udtryk er klart at spore, og Lucien Favre, Dortmunds træner, vil for enhver pris skabe så mange chancer som muligt. 

Samtidig accepterer han, at den offensive indstilling fra tid til anden giver lidt plads bagud. Det har fungeret indtil videre og har for det meste set solidt ud bagtil, mens offensiven har sprudlet.

Bayern-træner Kovac kom fra 22 hårdtarbejdende spillere i Frankfurt, som ville gå igennem ild og vand for hinanden, til 22 store egoer i München.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at det arbejde, Kovac udførte i Frankfurt, var taktisk genialt. Hans selvudviklede form for Gegenpress fungerede fantastisk, men det er i praksis ikke muligt hos Bayern. Her har han forgæves forsøgt at sætte sit eget præg på holdet, men uden den store succes.

Selvom det på papiret ikke ser forfærdeligt ud, så har man ikke haft indtrykket af den sædvanlige Bayern-dominans. De to seneste kampe i Tyskland er fine eksempler.

Bayern spillede den 30. oktober ude mod Rodinghausen fra Regionalligaen i en kamp, hvor Bayern stillede rimeligt slagkraftigt op. Kampen blev vundet 1-2, men de forsvarende mestre måtte kæmpe bravt for at lukke Regionalliga-holdets defensiv op.

Senest tog Bayern imod et aldeles decimeret Freiburg-hold på hjemmebane i en kamp, der mindende meget om pokalkampen. Bayern formåede kun at skabe en enkelt chance, som ifølge expected goals havde over 20% chance for at resultere i scoring. 

Kovac ser ud til at være i vildrede, og der er ingen slagplan. 11 spillere går på banen og spiller fodbold, og de vinder i de fleste tilfælde grundet deres individuelle overlegenhed, men der er ingen taktisk sammenhæng.

Kun få skadesproblemer

Dortmund er stort set skadesfri. De mangler kun den rutinerede back, Marcel Schmelzer, der har været fraværende det meste af sæsonen.

Bayern München vil være foruden midtbanemanden Thiago der har gjort det ganske fornuftigt i år. Han blev skadet i pokalkampen mod Rodinghausen. Arjen Robben er tvislom, mens de to rotationsspillere, Kingsley Coman (kant) og Corentin Tolisso (midt), er meldt ude.

Borussia Dortmund - Bayern München