Denne midtuge står som bekendt i landskampenes tegn, og blandt de mange opgør og spilobjekter er to nordiske bråvalla-slag med Danmark som deltager: Knøsene på U21-holdet møder Sverige, mens de voksne drager på togt til Island. For såvel de unge som de gamle gælder det om at finde den indre viking frem - og vise de nordiske naboer hvor mjødtønden skal stå!

U21: Bordinggaards drenge

U21-landsholdet står med gode kort på hånden forud for tirsdagens hjemmekamp mod de svenske unggutter. Begge hold har slået Makedonien, men da Danmark gjorde det med 3-0 - endda på udebane - og Sverige kun med 3-1, kan danskerne nøjes med uafgjort i aftenens arvefjendeopgør. I så fald er kvalifikationen til EM-playoff sikret, en playoff der så meget gerne skulle føre til en slutrunde-kvalifikation og dermed en gentagelse af denne sommers EM-deltagelse i Portugal (hvor man snublede mod Ukraine efter uafgjort mod Italien og de senere vindere fra Holland).

Kampen spilles i Farum Park, med start kl. 20.

Olsen og co.

For det voksne landshold gælder det den første kamp i kvalifikationen til EM-08. Modstanderen er Island, der som bekendt engang hørte under det danske rige. Umiddelbart burde det være en walk-over, da tyndt befolkede Island traditionelt ikke ligefrem hører blandt de stærkeste fodboldnationer, men anført af verdensklassespilleren Eidur Gudjohnsen (ex-Chelsea, nu Barcelona) skal islændingene bestemt tages alvorligt af Morten Olsen og hans hold.

Island står noteret for tre point på tavlen i gruppe E, efter at det i weekenden blev 3-0 ude over Nordirland. På hjemmebane blev det senest 0-0 mod Spanien i en august-træningskamp.

Danskerne har dog også grund til selvtillid efter en fin træningskamps-optakt til kvalifikationen. I august blev det 2-0 hjemme over Polen, og i lørdags blev det 4-2 over Portugal.

Men een ting er sommerbold mod et afslappet og alt andet end defensivt indstillet portugisisk mandskab, noget andet et ægte vikingeslag på vulkanøen i Nordatlanten.

Kampen spilles onsdag, kl. 20:05.

Masser af kampe

DK-Sverige og Island-DK er blot et udsnit af det væld af landskampe, denne midtuge byder på. Hold øje med BetXpert, hvor der i løbet af tirsdagen og onsdagen vil blive udlagt nogle analyser/tip. Og hold også øje med forum, hvor læserne lægger spilforslag og debatterer dem.