Sommeren er forbi, og det er tid til ishockey. Den bedste danske række har sæsonstart 19. september, hvor Odense Bulldogs og Herning Blue Fox tyvstarter. Læs Mike Larsens gennemgang af ligaens ni hold...

 

Intro

Rungsted tilbage
Forventet grundspils-stilling
Odds

Tips

Aalborg
Esbjerg
Frederikshavn
Herlev
Herning
Odense
Rungsted
Rødovre
SønderjyskE

Intro

Det er blevet tid til, at man igen skal til at bevæge sig ind i kulden i de danske skøjtehaller. Grundspillet i Ishockeyligaen (tidligere kaldet AL-Bank Ligaen) starter sæsonen den 19. september.

Traditionen foreskriver at første runde indeholder en DM-revanchekamp. Det skete ikke sidste sæson, men det kommer vi til at opleve denne gang, hvor sølvvinderne fra Frederikshavn White Hawks fredag tager mod mestrene fra SønderjyskE til en kamp, der også kunne ligne den kommende DM-finale. Først er der dog fredagens tyvstarter – et opgør mellem Odense og Herning.

Herunder følger en gennemgang af de 9 hold, der er i HockeyLigaen i denne sæson – hvor det ligesom sidste sæson ligner en temmelig jævnbyrdig liga.

Skulle der være et par spillerhandler, der er smuttet, så beklager jeg. Jeg har skrevet optakten så tæt på starten som muligt, så jeg kunne få det meste med.

Rungsted tilbage i eliten

Det bliver et spændende gensyn, når der igen kommer elitehockey i Rungsted. Det sker desværre på bekostning af Copenhagen, der blev erklæret konkurs af gammel gæld, selvom man havde vist, at man kunne drive en fornuftig forretning med pæne overskud.

Rungsted bliver en joker i ligaen om man vil, da mange gamle Rungsted drenge er vendt tilbage til klubben for at bakke op sportsligt om projektet. Om det er nok til at blive en trussel i kampene om slutspils-pladserne, vil tiden vise. Jeg er i hvert fald glad for at se Rungsted tilbage i ligaen.

OP

 

Forventet grundspils-slutstilling

1. SønderjyskE

2. Frederikshavn White Hawks
3. Esbjerg Energy
4. Odense Bulldogs
5. Aalborg Pirates
6. Herning Blue Fox
7. Rødovre Mighty Bulls
8. Herlev Eagles
9. Rungsted Ishockey

Det er sådan, som jeg lige nu tror, at det ser ud, når grundspillet er slut. I slutspillet kan alt ske, hvilket man har set et utal af gange, og det kommer også an på, om der er hold, der har forstærket sig i løbet af sæsonen.

OP

 

Odds 

Vinder (inklusive playoff)

Odds fra 
Unibet
SønderjyskE 3,25
Frederikshavn 3,50
Herning 5,50
Odense 7,50
Aalborg 10,00
Esbjerg 10,00
Rødovre 15,00
Herlev 25,00
Rungsted 35,00

 

Kigger man på odds, så er det meget godt sat, at det er SønderjyskE og Frederikshavn, der er favoritter til guldet igen denne sæson. Umiddelbart synes jeg også at de har et spændende projekt i Esbjerg, hvor der er kommet ny energi ind i ishockeyen.

Dog synes jeg, at oddset er sat lavt på Herning, men det kan være, at bookmakerne har lært lidt af tidligere sæsoner, hvor Herning ikke ser ud til at have et hold, der kan være med i toppen af ligaen, men alligevel ender i minimum en semifinale.

Personligt synes jeg, at der er værdi i spil på Esbjerg til odds 10 ved Unibet*. Jeg ligger omkring 11-12% for at guldet ender på Vestkysten denne sæson. Dog synes jeg, at det er svært at sætte præcise procenter på, da holdene kan forstærke sig næsten helt indtil slutspillets start.

OP

Tips

Eksperttips kan følges på denne side.


Mike har en tilbagebetaling på 114% efter 510 danske ishockey-tips, fra 2005 til nu.


 

 

OP

 

Aalborg Pirates

Aalborg er på ca. samme niveau som sidste sæson og er sårbar overfor skader, der vil komme i løbet af sæsonen. Nordjyderne kommer nok til at kæmpe med Odense og Herning om 4.-5.-6.pladsen. 

Hjemmebane: Gigantium Isarena

Kapacitet: 5000 tilskuere (heraf 3200 siddepladser)


Træner / Assistent: Heikki Mälkiä / Ronny Larsen


Sidste sæson: Tabte kvartfinalen med 4-3 i kampe til Odense


Forventning: Nr 5 i grundspillet.

 

Træningskampe

09.08.2013 Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates 6-1

16.08.2013 Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 2-3

23.08.2013 Aalborg Pirates - Lørenskog (Norge) 3-2

27.08.2013 Herning Blue Fox - Aalborg Pirates 5-3

30.08.2013 Tønsberg Vikings (Norge) - Aalborg Pirates 3-3

31.08.2013 Tønsberg Vikings (Norge) - Aalborg Pirates 0-2

05.09.2013 Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 5-3 (pokal)

10.09.2013 Aalborg Pirates - Herning Blue Fox 4-2

 

Sidste sæson

Det var første leveår for Aalborg Pirates, der overtog licensen fra det gamle AaB Ishockey. Man havde nogen fejl i løbet af sæsonen, hvor man modtog nogen kritik flere gange. Man var den første danske klub, der hentede en NHL-spiller til ligaen under lockouten, og han blev en stor tilskuermagnet hele sæsonen.

 

Sæsonen endte tidligere, end man havde håbet, da man endte med at tabe kvartfinaleserien med 4-3 i kampe til Odense i en serie, hvor der ikke blev scoret mange mål. For Aalborgs vedkommende manglede man også et par målscorere, der sad ude med skader, og der var ikke nogen til at tage over.

 

Mange små problemer i den nye klubs første sæson, men man fik vist sig i medierne en del. Man var den første klub, der hentede en NHL-spiller til klubben under lockouten, og man havde også en kamp i grundspillet, hvor der bogstavelig talt ikke kunne klemmes flere ind i hallen. Officielt var der udsolgt (5000 tilskuere), men man havde vist glemt at tælle diverse frivillige med i det tal.

 

Keeper

Igen denne sæson har man den svenske målmand, Magnus Åkerlund, på mål. Han skal levere det samme spil, som han har gjort i flere af de træningskampe, som man har spillet op til sæsonen. Han havde en god sæson sidste sæson, hvor han dog var prisgivet af backerne i flere situationer.

 

Som backup har man igen Nikolaj Nørbak som sidste sæson. En talentfuld målmand, der stadig venter på, at han får det store gennembrud, men realistisk set så må man regne med, at han kun bliver en god reservemålmand.

 

Backs

Man har mistet Mats Hansson og Shane Sims, der var de 2 bedste backs i sidste sæson. Man kommer til at savne de point, som de lavede sidste sæson. Mats Hansson endte med 28 point og Shane Sims med 21 point.

 

Daniel Madsen og Simon Grønvaldt må være de backs, der er udset til at til fyre kanonen af fra blå linie i powerplay, hvor de har et rigtig godt skud, der kan komme som et rigtigt slangehug. Daniel Madsen er nok også den back i klubben, der kan komme til at sidde mest i udvisningsboksen.

 

Mark Müller og Kasper Jensen er et par gode defensive backs, der primært rydder op foran efter mål, og ikke er så meget med fremover isen. Specielt Kasper Jensen er tæt på det danske landshold, hvor han har tilkæmpet sig en del erfaring.

 

Resten af defensiven udgøres af René Espersen, Magnus Leth Nielsen samt Rasmus Knudsen, der primært kommer til at kæmpe om ikke at blive den 7. back. Det ligner en lige kamp mellem de 3 omkring at undgå pladsen, og det bliver sandsynligvis dagsformen, der bliver afgørende.

 

Forwards

Hos Aalborg er Branoslav Bendik, Jussi Tapio og Rasmus Olsen erstattet til denne sæson med et par stærke nordamerikanere, Pope og Derlago, der ligner scoops, samt en svensk wing. Victor Öhman kunne have spillet i SHL, men Linköping valgte at låne ham ud til Aalborg for at give ham erfaring.

 

Mathias Månsson blev døbt assistkongen grundet sine 40 assists i sidste sæsons grundspil, og han tager endnu en sæson i Aalborg. I denne sæson ser de ud til, at han skal sende pucken til Matt Pope og Victor Öhman, der skal sende den i målet.

 

Derudover har man hentet Mark Derlago, der har nettet masser af mål i de amerikanske ligaer, og det håber man, at han tager med til Danmark. Han spillede sidste sæson i Asien, hvor det blev til næsten 2 point pr. kamp. Det ser ud til, at han kommer til at spille sammen med landsholdsspilleren, Kasper Degn, der kommer til at lægge en del pucke til Derlago.

 

Bjarke Møller er en af ligaens bedste defensive centerspillere, men man er uden ham de første måneder grundet en skade. Derudover har man en krigerkæde med Sebastian Svendsen, Christian Nordentoft og Steffen Klarskov, der gjorde det rigtig godt sidste sæson. I denne sæson har man spillet en god kamp sammen mod Herning.

 

Resten af holdet er unge spillere, der kommer til at kæmpe om spilletiden i 4. kæden. De har fået en del spilletid i opstarten, hvor de har forsøgt at vise, at de skal have pladsen på holdet.

 

Stjerneskud

Der er flere spændende spillere i den aalborgensiske trup til denne sæson. Spillere som Mark Müller og Sebastian Ehlers. Jeg spår dog især en god sæson til Lasse Jul Korsgaard. Den 19-årige forward har spillet i 2. kæden i træningskampene sammen med udenlandske Mark Derlago, og han har kæmpet flot i kampene uden at han dog er blevet belønnet med flere point. Derudover er det blevet til en god portion spilletid i overtal, hvilket ligner, at man vil give ham chancen i år.

 

Hold øje med

Mark Derlago, forward. Han har ikke virket til at være helt oppe i gear i opstarten, men jeg har en klar forventning om, at han kommer til at blive en vigtig spiller for Aalborg. Ligeledes kan en Matt Pope komme til at spille en fremtrædende rolle, som han har vist i opstarten, hvor han til tider har været en en-mands-hær.


OP

Esbjerg Energy

I Esbjerg ville fodbolden ikke længere have ishockey under paraplyen af sportsgrene. Der var dog hurtigt folk ude og sige, at de ville overtage ishockey i byen, og at man ville tilbage til de gamle dyder og tilbage i de gamle farver.

 

Esbjerg Energy blev navnet, og man går ind til en sæson, hvor man skal forsøge at leve op til de forventninger, der er til holdet. Ligeledes er det en ny administration, der skal vænne sig til de nye opgaver, der er med et nyt hold. 

Hjemmebane: Granly Arena

Kapacitet: 4195 tilskuere (heraf 778 siddepladser)

Træner / Assistent: Mark Pederson / Joe West


Sidste sæson: Tabte i kvartfinalen med 4-2 i kampe til SønderjyskE


Forventning: Nr 3 i grundspillet.

 

I forhold til sidste sæson, så synes jeg, at Esbjerg er forstærket. Målmanden ser bedre ud, mens defensiven ser ud til at være en smule bedre end sidst. Offensivt har man samme antal udlændinge på holdet som man startede sidste sæson med. Der kan dog komme et par forstærkninger i løbet af sæsonen.

Træningskampe

15.08.2013 Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 1-1

22.08.2013 Odense Bulldogs – Esbjerg Energy 3-4

23.08.2013 Esbjerg Energy -Fischtown Penguins 0-1 (PEN)

31.08.2013 Cardiff Devils - Esbjerg Energy 3-4

01.09.2013 Coventry Blaze – Esbjerg Energy 1-3

05.09.2013 Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 5-3 (pokal)

10.09.2013 Esbjerg Energy – SønderjyskE 1-2

13.09.2013 Odense Bulldogs – Esbjerg Energy X-X (pokal)

17.09.2013 Esbjerg Energy – Odense Bulldogs X-X (pokal)

Sidste sæson

Esbjerg endte på en 6. plads i grundspillet, hvor der ikke var nogen, der turde at tage dem, da de havde en god periode op mod slutspillet. Derfor lignede Esbjerg et hold, der kunne skabe noget ravage i slutspillet, men det lykkedes ikke helt, da man røg ud efter 6 kampe til de kommende mestre, SønderjyskE.

Man havde været målfarlige i grundspillet, men i slutspillet lykkedes det kun at score 7 mål i 6 kampe, mens defensiven gav SønderjyskE frit spil i flere kampe.

Keeper

I målet er Daniel Sperrle taget videre til den svenske division 1 (3. bedste række), hvilket jeg anser som et skridt ned af rangstigen. Som erstatning har man hentet Ervins Mustukovs, der var med til at hente sølvet til Odense forrige sæson. Han har bevist, at han har et højt niveau, og han vil bestemt blive en gevinst for Esbjerg.

Som backup har han talentfulde Dennis Jensen, der har været omkring diverse danske ungdomslandshold, og det er et spørgsmål om tid, før den 21-årige målmand får sit store gennembrud.

Backs

Man har mistet Louis Liotti, Nicklas Hansen, Emil Kristensen samt Thomas Svärdström. Sidstnævnte kom dog ind sidst på sæsonen, så det er ikke den store svækkelse, at han er væk.

Ind er kommet Taylor Ellington, der er en stor og stærk back, der også har et godt skud, hvilket han har demonstreret op til flere gange. Evan Stoflet er kommet ind for at - samme med Ellington – at rydde op foran eget mål, når modstanderen kommer for tæt på.

Senest er Philip Hersby kommet ind på holdet. Han har vist sig som en god defensiv back, der ikke lader modstanderen score så mange mål. Ligeledes er Daniel Villadsen, der spiller sin anden sæson i det vestjyske efter at være kommet til fra SønderjyskE.

Resten af defensiven lukkes af unge danske spillere, hvor Jannick Christensen kunne få sit endelige gennembrud i ligaen. Anders Krogsgaard, Andreas B. Pedersen samt Rasmus Vad Christensen kommer til at kæmpe om pladsen som 6. back.

Forwards

Offensivt har man mistet Dennis McCauley, Alex Nikiforuk, Dirk Southern samt Henric Höglund, der kom til truppen hen mod slutningen af grundspillet som en forstærkning af bredden.

De udenlandske spillere er blevet erstattet af nye nordamerikanske spillere, der ser ud til at være en smule bedre end dem, der var der sidste sæson.

Shaun Limpright, Lnace Monych samt Colin Vock ligner alle gedigne målscorere, der er kommet ind på holdet. Det var også det, som man har behov for med de spillere, der er smuttet. Alle spillerne har haft et par gode sæsoner op til denne sæson i Esbjerg.

Kirill Starkov vendte hjem til Esbjerg efter at have været et par sæsoner i udlandet. Sammen med Lasse Holdgaard bliver han danskerne, der skal spille sammen med de 4 udenlandske forwards, der er i klubben til denne sæson.

3. kæden med Kasper Gommesen, Sune Hjulmand og Søren Christiansen ligner en af ligaens bedste 3. kæder. En kæde med stor arbejdsiver, gode til nedbryde modstandernes forsøg, mens der goså er en portion mål i kæden. Sidste sæson lå der ca. 20 mål i denne kæde, hvilket er ganske udmærket for en kæde, hvis primære funktion ikke er at score mål.

Michael Binderup, Frederik Bjerrum samt unge Søren Nielsen udgør 4. kæden, og der er et par rimelig erfarne spillere trods deres unge alder. Binderup skal i gang med sin 5. sæson i den bedste række.

Stjerneskud

Anders Krogsgaard, back. Den unge back spillede en del kampe sidste sæson, hvor han fik en del omtale i løbet af sæsonen. Det blev ikke til nogen point for backen i 36 kampe, men han var dog omkring U18-landsholdet sidste sæson. I denne sæson bliver det U20-landsholdet, der kommer til at se mere til den vestjyske back.

Hold øje med

Tyler Mosienko, forward. Han var en fantastisk spiller sidste sæson, hvor han skabte stor ravage for mange klubber i løbet af sæsonen. Det endte med at blive til 44 point i 39 kampe sidste sæson for EfB Ishockey og han bliver bestemt en spændende spiller at følge i denne sæson. Spændende om han kan følge op på den gode sæson. 


OP

Frederikshavn White Hawks

Sølvvinderne fra Frederikshavn ser ud at være svækket en lille smule på målmandsposten. Defensiven ser ud til at være stort set det samme, mens offensiven ser også ud til at være svækket en lille smule i forhold til sidste sæson. Men kommer man ikke i minimum en semifinale denne sæson, så ser jeg det som en skuffelse i det nordjyske. 

Hjemmebane: Scanel Hockey Arena

Kapacitet: 2.490 tilskuere (heraf 225 siddepladser)

Træner / Assistent: Lars Ivarsson / Mike Grey


Sidste sæson: Sølvmedaljer (Tabte finalen med 4-3 i kampe til SønderjyskE)


Forventning: Nr 2 i grundspillet.

 

Træningskampe

09.08.2013 Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates 6-1

16.08.2013 Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 2-3

24.08.2013 Frederikshavn White Hawks - Lørenskog (Norge) 3-4

30.08.2013 Österlund IK (Sverige) - Frederikshavn White Hawks 3-2

31.08.2013 Rosenborg (Norge) - Frederikshavn White Hawks 4-9

01.09.2013 Stjernen (Norge) - Frederikshavn White Hawks 0-9

13.09.2013 Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 3-0 (pokal)

17.09.2013 Herlev Eagles – Frederikshavn White Hawks X-X (pokal)

 

Sidste sæson

Frederikshavn var spået en sæson som en farlig outsider, men havde et slagkraftigt hold, der kunne holde hele sæsonen, hvor det endte med sølvmedaljer efter en drabelig finaleserie mod SønderjyskE, hvor man skulle ud i overtid i den afgørende 7. kamp for at finde en dansk mester.

 

Generelt en stor sæson for nordjyderne. Ligeledes blev det til én 2.-plads i pokalturneringen, hvor det også var SønderjyskE, der var den onde ånd.

 

Keeper

Bryan Hogan kom til midtvejs i sæsonen, da Rob Nolan gik i stykker for Frederikshavn. Hogan var en del af grunden til, at Frederikshavn kom så langt i sidste sæson. Han havde en redningsprocent på flotte 93% over 40 kampe i grundspil samt slutspil.

 

Han er væk til denne sæson, hvor man har hentet en canadisk målmand, Nicola Riopel, der er ligesom et par af holdets andre nye spillere, hentet i England, hvor han spillede for Dundee Stars, der ikke kom med i slutspillet i EIHL. Ganske habile stats for en målmand, der spillede på et bundhold.

 

Som backup har man unge Matthias N. Hansen, der har spillet et par kampe i opstarten, hvor han har spillet rigtig godt.

 

Backs

Man har kun mistet Philippe Paquet i forhold til sidste sæson, som man har erstattet med David Inman. Jesper Pallesen er smuttet fra klubben, da han ikke fik den store spilletid i træningskampene, og han er et af de større danske backtalenter i øjeblikket i ligaen.

 

Inman ligner manden, der skal være en skudtrussel fra blå linie i denne sæson. Han har scoret 24 mål over de seneste 2 sæsoner, hvor det dog har været i CHL (4. bedste række i Nordamerika), så jeg vurderer, at den danske liga er et skridt op for ham.

 

Christian Schoildan, Mads Bech og Alexander Ytterell er ganske solide backs, der er gode til at rydde op foran eget mål. Engang imellem falder der også et mål af dem, men de er bedre til at rydde op foran målet samt et godt blik for spillet.

 

Rasmus Søndergaard, Kasper Kristensen og Emil Birk er de spillere, der skal fylde resten af backkæden ud i den kommende sæson. Stabile spillere, der dog ikke har helt samme niveau som de andre danskere på holdet.

 

Forwards

Offensivt har man mistet flere af de udenlandske profiler. Robin Bergman, Oscar Andersson, Cam Paddock og Stéphane Goulet er alle smuttet fra Frederikshavn sammen med den danske profil, Morten Lie.

 

Thom Flodqvist, Neil Trimm, Andreas Sundin, Craig Peacock er alle kommet ind på holdet til denne sæson som erstatninger for dem. Det ligner for mig en mindre svækkelse af den samlede bredde af holdet, og sandsynligvis også et tegn på den økonomiske situation i Frederikshavn, hvor man dog skaffede overskud sidste sæson.

 

Det lader til, at man skal sætte sin lid til Nikolaj Meyer, Craig Peacock samt Neil Thimm til at lave målene i den kommende sæson. Det har de også vist meget godt i træningskampene, at man kan, hvor det er blevet til 32 mål i de 6 kampe, hvilket er et meget højt snit for holdene.

 

Til at lave det kreative og ligge puckene til målscorerne har man stadig Kristoffer Jonsson, der er i gang med den 3. sæson i det nordjyske. Til at assistere med det har man hentet et par landsmænd til Jonsson, nemlig Flodqvist og Sundin. Flomqvist er et godt svensk talent, og man forsøger at gøre det samme som Odense gjorde sidste sæson med Olofsson, der ikke havde lavet de store stats i Sverige. Andreas Sundin kender man fra de seneste par sæsoners Odense-hold, hvor han var en del af en berygtet svenskerkæde, der tog livet af en del hold i løbet af sæsonen.

 

3. kæden med Morten Smedegaard, Lasse Sandgaard (hentet i SønderjyskE) samt unge Mikkel Aagaard ligner en kæde, der kommer til at drille modstanderen i store dele af kampen. Masser af energi, gåpåmod samt lidt ungdom i Aagaard, der har vist, at han har en glimrende målnæse.
Den sidste kæde er ligeledes bestående af unge danske spillere, der skal være med til at aflaste de andre kæder ved at tage enkelte skift i kampen.

 

Stjerneskud

Mikkel Aagaard, forward. Han er et af de største talenter, som man har produceret de seneste sæsoner i det nordjyske. I denne sæson ser han ud til at få en masse spilletid i 3. kæden, hvor han i kampene mod Aalborg virkelig var en tørn i øjet på lokalrivalerne. Det kan se ud til at blive en stor gennembrudssæson for Aagaard i år.

 

Hold øje med

Craig Peacock, forward. Den første engelske spiller i den danske liga, der har vist sig at være farlig i træningskampene, hvor det er blevet til 5 mål i kampene. Han har et godt skøjteløb, kropsstærk og med et farligt skud, der kommer til at volde en del problemer for modstanderne over hele sæsonen.


OP

Herlev Eagles

Det ligner en svær sæson for Herlev, der nok kommer til at kæmpe med Rungsted om den sidste plads i slutspillet. Man har talentfulde spillere, men talent er ikke alt; der skal også være rutine, som de unge kan læne sig opad. Den rutine ser ud til at mangle på holdet. Ganske stabil målmand, men defensiven og offensiven ser svækkede ud i forhold til sidste sæson. 

Hjemmebane: Herlev Skjøtehal

Kapacitet: 1750 tilskuere (heraf 250 siddepladser)

Træner / Assistent: Juha Riihijärvi / Theis Rasmussen


Sidste sæson: Tabte med 4-0 i kampe til Frederikshavn i kvartfinalen


Forventning: Nr 8 i grundspillet.

 

Træningskampe

20.08.2013 Rungsted Ishockey - Herlev Eagles 2-4

25.08.2013 Herlev Eagles - Kristianstad (Sverige) 4-3

27.08.2013 Rødovre Mighty Bulls - Herlev Eagles 4-6

03.09.2013 Herlev Eagles - Rungsted Ishockey 2-0

05.09.2013 Amager Jets - Herlev Eagles 0-6 (pokal)

08.09.2013 Herlev Eagles - Rødovre Mighty Bulls 0-6

13.09.2013 Frederikshavn White Hawks - Herlev Eagles 3-0 (pokal)

17.09.2013 Herlev Eagles - Frederikshavn White Hawks X-X (pokal)

 

Sidste sæson

Sidste sæson endte med et hurtigt exit i kvartfinalen, hvor man var oppe mod overmagten, Frederikshavn White Hawks. Man gav dem dog god kamp til stregen, når man var på hjemmebane, hvor Frederikshavn først sejrede efter overtid. I Frederikshavn var man dog chanceløse, da man sad alt for meget i straffeboksen.

 

Keeper

Gasper Kroselj havde en godkendt sæson i Herlev, efter at han var hentet i Aalborg, hvor han var kommet til lige op til slutspillet. I betragtning af, at det var et hold i den nederste del af tabellen, som han spillede på, så var hans stats også ganske gode.

 

Som erstatning har man hentet den tidligere Rødovre-målmand, Trevor Koenig ind på holdet. Siden sin tid i Rødovre har han været vidt omkring. Frankrig, Norge, Sverige, Canada og lige omkring Norge en gang mere. Han er en rutineret målmand, der har prøvet det meste. Han skal nok give Herlev muligheden for at drille nogen af de andre hold i flere kampe.

 

Backs

I forhold til sidste sæson har man haft noget udskiftning, hvor man har mistet spillere som Ivan Puncochar, Martin Rahbek, Christoffer Norre samt Jack McNamara. Sidstnævnte spillere dog mest som forward, når der ikke var skader i defensiven.

 

Som erstatning for disse spillere har man hentet Mathias Stenild, Nicklas Hansen, Henrik Nordic, Niko Suoraniemi samt unge Magnus Povlsen fra Copenhagen Hockey. Samlet set synes jeg ikke, at backsiden er blevet bedre end den var sidste sæson.

 

Nicklas Hansen og Henrik Nordic er de offensive backs, der har præsteret godt i de seneste sæsoner i henholdsvis Esbjerg og Tønsberg (Norge).

 

Niko Suoraniemi har et godt blik for spillet og producerer en del assists i opspillet. Det har dog været på et lavere niveau end den danske liga, og han kan komme til kort.

 

Ellers er der rig mulighed for masser af spilletid til danske backer, som bl.a. Mathias Stenild, Magnus Povlsen, Sebastian Laursen samt Mikkel Holten-Møller. Dog ser jeg Mathias Stenild og Magnus Povlsen komme til at kæmpe om ikke at blive 7. back.

 

Forwards

Man har mistet Kim Staal, Thor Dresler, Andrew Cox samt Kim Johansson, spillere der gik forrest. Deres rutine er blevet erstattet af Teemu Elomo, Michael Sauffaus samt en kroat, Dominik Kanaet, der næsten kun kan overraske i ligaen, da der ikke er mange, der har hørt om ham.

 

Målene ser ud til at komme fra Jonas Sass, Nicklas Beyer samt Erik Hjalmarsson, hvis han kan holde sig skadesfri. Han bliver en vigtig del af Herlev holdet i denne sæson.

 

Nyankomne, Teemu Elomo, der tidligere i karrieren har været i Herning, skal stå for det kreative spil sammen med unge Nicki Kisum og kroatiske Kanaet.

 

Sauffaus ligner den rutinerede mand, der er vendt tilbage til ishockeyen. Han skal danne basis for 3. kæden, hvor han sandsynligvis får et par unge talenter på fløjene, som han skal guide gode igennem sæsonen.

 

Stjerneskud

Jonas Sass, forward. Han er bare 20 år, og havde en rigtig flot sæson sidste sæson, hvor han scorede 11 mål. Han spillede en del sammen med Dresler og Staal, og det gav en del ekstra point. Sass er en hurtig og arbejdsom forward, der til trods for sin unge alder ligeledes har et skrapt skud mod mål.

 

Hold øje med

Nicklas Beyer Carlsen, forward. Han bliver en farlig mand i denne sæson. De seneste sæsoner har han spillet hos bundproppen, Copenhagen, hvor han har vist hvor farlig at han er. Sidste sæson var han topscorer for Copenhagen, før han blev lånt ud til Herlev, hvor han lavede ét point i snit i grundspillet.

 

Han er stærk på skøjterne, og så har han et farligt og præcist skud, som volder de fleste målmænd problemer. Uden Kim Staal og Thor Dresler på holdet skal han også vise lederskab i den kommende sæson, da han trods sine 22 år bliver en af de ældste spillere på dette unge hold.


OP

Herning Blue Fox

Umiddelbart ser det tyndt ud. Herning har åbenbart ikke den samme økonomiske formåen som tidligere, eller også spiller man med kortene tæt inde på kroppen og signer lige pludseligt den store spiller, der kan gøre en forskel på dette unge hold. Under alle omstændigheder skal man aldrig afskrive Herning og Todd Björkstrand i dansk ishockey, da de har store traditioner og gode muligheder i erhvervslivet. 

Hjemmebane: KVIK Hockey Arena

Kapacitet: 4105 tilskuere (heraf 421 siddepladser)

Træner / Assistent: Todd Bjorkstrand / Adam Wozninski


Sidste sæson: Tabte i kvartfinalen med 4-2 i kampe til Rødovre.


Forventning: Nr 6 i grundspillet.

 

Træningskampe

15.08.2013 Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 1-1

22.08.2013 Herning Blue Fox – Lørenskog (Norge) 1-2

27.08.2013 Herning Blue Fox – Aalborg Pirates 5-3

31.08.2013 Herning Blue Fox – Gentofte Stars 8-0

03.09.2013 SønderjyskE – Herning Blue Fox 6-2

05.09.2013 Aarhus IK – Herning Blue Fox 1-15

10.09.2013 Aalborg Pirates – Herning Blue Fox 4-2

13.09.2013 Rødovre Mighty Bulls – Herning Blue Fox 3-1

17.09.2013 Herning Blue Fox – Rødovre Mighty Bulls X-X

 

Sidste sæson

For første gang i mange, mange år så man ikke Herning i semifinalen i slutspillet. Det lyder utroligt, men det er sandt. Herning kom ikke videre fra kvartfinalen, da Rødovre på flotteste vis sendte de tidligere mestre ud med 4-2 i kampe.

 

Som grundspilsvinder havde Herning endda den fordel af at være førstevælger af holdene, og Rødovre lignede et såret dyr, grundet dårlige resultater samt skader. Men en del af det var spil for galleriet.

 

Keeper

I målet er der ikke sket noget til den kommende sæson. Det er stadig Lubomir Pisar, der er første målmand, mens unge George Sørensen er reserve. Sådan vil det se ud det meste af sæsonen, men jeg har en forventning om, at George Sørensen får lidt kampe i denne sæson, så man ikke oplever samme situation som med Frederik Andersen for nogen sæsoner siden.

 

Backs

Defensivt mangler man Brent Davidson, Rasmus Knudsen samt rutinerede Rasmus Pander, der vendte tilbage til hockey i en periode i løbet af sæsonen i forhold til sidste sæson.

 

Utroligt nok, så har man ikke hentet nogen erstatninger ind i stedet for disse spillere til den kommende sæson. Det er ikke noget, der er normalt for Herning, men man satser på spillere af egen avl i den kommende sæson, da man øjensynligt har det svært i klubben økonomisk for tiden, da sponsorerne ikke støtter lige så meget op omkring holdet, som tidligere.

 

Mitch Ganzak er den offensive back, der har et godt blik for spillet, og er god til at finde den finde mand på isen. Rasmus Nielsen fik et mindre gennembrud sidste sæson i ligaen, hvor han også endte med at komme med til VM.

 

Patrick Madsen og Mathias Pedersen er et par defensive spillere, der spiller sikkert i egen zone og ikke tager de store chancer i spillet frem over isen.

 

Sidste sæsons talent, Bjørn Uldall, får en gylden mulighed for at få mere ansvar på dette Herning hold, der ikke ser ud til at være lige så stærkt som de seneste sæsoner.

 

Forwards

En meget decimeret offensiv, som Herning kommer med til denne sæson i forhold til sidste sæson. Man har mistet Jordan Fulton, Thomas Boll, Olafur Gunnarson, Anze Kuralt, Rob Ricci, mens Bryan Marshall der kom til lige op til slutspillet ligeledes er væk.

 

Antti Pusa og Tomas Petruska er de eneste indkøb, der er kommet til Herning op til denne sæson. Det er en klar svækkelse af offensiven i det midtjyske, men jeg tror, at sponsorerne nok skal finde lidt penge til Todd, når han kommer med hatten fremme for at få sponsorater til nye spillere.

 

Målene ser ud til at komme fra Lasse Lassen og Tomas Petruska, der begge har vist sig som farlige målscorere. Branislav Rehus og Antti Pusa kommer til at stå for meget af det kreative på dette unge Herning i den kommende sæson.

 

Derudover har man ligaens nok bedste defensive center, Anders H. Poulsen, der havde en rigtig flot sæson, hvor han satte en masse point på tavlen. Han var på tale i andre klubber også, men han blev i barndomsklubben, hvor han må komme til at få en del mere ansvar.

 

Ellers satser man på en del af sine egne talentfulde spillere samt unge spillere, der er hentet ind på holdet. Thomas Andersen, Emil B. Kristensen, Markus Jensen og Emil Grandal (hentet i Gentofte op til denne sæson) kommer til at fylde Hernings holdkort ud i den kommende sæson. Det bliver deres store chance for at vise sig frem for andre klubber og evt. muligheden for at komme videre til Sverige.

 

Stjerneskud

Det kan være, at jeg er et år eller 2 for tidligt ude med ham, men jeg ser en potentiel stjerne i Markus Jensen. Han er bare 17 år, og er lillebror til Nicklas Jensen, der spiller i NHL. Markus Jensen er mere en udpræget playmaker, der også tænker defensivt. Han har et rigtig godt skud, og kan han blive en bedre skøjteløber, så kan han blive en gevinst for Herning denne sæson.

 

Hold øje med

Lasse Lassen, forward. Han er lynende hurtig på skøjterne og har et rigtig godt skud. Derudover har han også et godt øje for spillet og er en rigtig holdspiller. I Danmark er han næsten for god og laver næsten ét point pr. kamp, mens han ikke havde den store succes, da han var omkring den svenske AllSvenskan. 


OP

Odense Bulldogs

Odense ser en smule forstærket ud i forhold til sidste sæson i offensiven, hvor man har fået flere strenge at spille på. Defensiven er svækket en lille smule i bredden, men de unge spillere i Odense får mere spilletid, og kan nok vokse med opgaven. 

Hjemmebane: Bryggeriet Vestfyens Arena

Kapacitet: 3280 tilskuere (heraf 1024 siddepladser)

Træner / Assistent: Pär Johansson / René Jensen


Sidste sæson: Tabte bronzekampen med 5-4 samlet over 2 kampe til Rødovre.


Forventning: Nr 4 i grundspillet.

 

Træningskampe

16.08.2013 Odense Bulldogs - SønderjyskE 2-3 (PEN)

18.08.2013 Odense Bulldogs – Lausitzer Füchse (Tyskland) 5-2

22.08.2013 Odense Bulldogs – Esbjerg Energy 3-4

27.08.2013 Sønderjyske - Odense Bulldogs 6-1

01.09.2013 Odense Bulldogs – SønderjyskE 3-5

06.09.2013 Fischtown Penguins (Tyskland) – Odense 0-3

07.09.2013 Staubing Tigers (Tyskland) – Odense Bulldogs 8-1

13.09.2013 Odense Bulldogs – Esbjerg Energy 3-3 (pokal)

 

Sidste sæson

Odense var forsvarende sølvvindere, og det kunne man ikke helt leve op til sidste sæson, hvor man dog kom i semifinalen efter en samlet sejr over Aalborg Pirates i kvartfinalen med 4-2 i kampe. I semifinalen kom man i menneskehænder mod de senere mestre, SønderjyskE. Alt i alt en ganske fornuftig sæson af Odense, der kæmpede med en del udskiftning af målmænd i løbet af sæsonen.

 

Keeper

I målet har man beholdt svenske Jens Holmström, der kom til klubben mod slutningen af grundspillet som den 4. målmand i løbet af sæsonen. Alex Petizian var der til at starte med, men han endte med en alvorlig skade, og derfor måtte man ud og finde en erstatning, hvor det først var ved den 3. svensker, at man havde den rette mand.

Holmström er en ganske stabil målmand, der har et godt niveau både som topniveau og som bundniveau.

 

Som backup har man hentet unge Morten Jakobsen i SønderjyskE, men det er tvivlsomt hvor meget spilletid at han får i løbet af sæsonen. Kun grundet skader, som jeg ser det, hvis Jakobsen skulle få spilletid.

 

Backs

De 3 udenlandske backs, Blaz Gregorc, Maxime Moisand samt Zach Tarkir har alle forladt Odense til denne sæson. Gregorc havde en god sæson i Odense, og man kunne godt have brugt ham. Tarkir var en mindre skuffelse, når man kigger på hans stats, og at han var draftet til NHL.

Mads Jespersen spillede ikke hele sidste sæson, og måtte ligge skøjterne på hylden grundet skade.

 

Til at erstatte de 3 udlændinge har man hentet Niklas Enberg i Oskarshamn i AllSvenskan samt Anders Thode i Frederikshavn. Bredden er svækket, da man mister flere backs, end man har fået ind, men det giver mere spilletid til de unge talentfulde backs, som man har i Odense.

 

Af de backs, som man har på holdet, så kunne det se ud til, at målene skal komme fra den nye svensker, Enberg, til trods for at han ikke har været den store målscorer de seneste sæson fra blå linie. Ellers har man en del defensive backs som Anders Thode, Rasmus Damgaard og Mads Schaarup, der primært assisterer til målene, men ikke står som målscorer.

 

Martin Larsen og Rasmus Lyø udgør de sidste backs på holdkortet, og de 2 talentfulde unge backs kan se frem til en sæson med masser af spilletid medmindre at Odense henter en forstærkning ind på holdet. Dog regner jeg med, at de får chancen i starten, og gør de det godt, så gemmer man pengene i stedet.

 

Forwards

Maxime Lacroix, Esben Nielsen, Jesper Olofsson samt Andreas Sundin er alle væk fra Odense i forhold til sidste sæson. Man har hentet godt ind på holdet, hvor Olafur Gunnarsson er kommet retur fra Herning. Stuart MacRae, Mark Mieritz, Rob Ricci samt Marc-Olivier Vallerand er ligeledes hentet ind til at forstærke holdet. Umiddelbart ligner det en god forstærkning af holdets offensiv til den kommende sæson.

 

Stuart MacRae og Rob Ricci er gode målscorertyper, der kommer til at styre Odense i offensiven, og begge kan sagtens komme til at nette minimum ét point pr. kamp. Til at være i oplæggerens rolle har man Marc-Olivier Vallerand og Rasmus Ericsson, der dog begge har et godt skud og sagtens kan være i målscorerens rolle.

 

Til at spille sammen med dem har man Morten Andreasen, der har haft flere gode sæsoner i Odense, hvor han har scoret masser af point ved at være på isen sammen med topkæden i klubben. Anders Feddersen, Olufar Gunnarsson, Søren Pedersen samt Mark Mieritz er nogle hårdtarbejdende spillere, der gør alt for, at modstanderen ikke scorer mens de er på isen.

 

Holdet sluttes af med nogen unge spillere til 4. kæden, hvor gennemrutinerede Mathias Thinnesen og Rasmus Bjerrum, mens sidstemanden i den kæden ser ud til at blive unge Søren Nielsen. En talentfuld kæde, der også arbejder hårdt i hele kampen, når de får chancen.

 

Stjerneskud

Anders Thode, back. Han er næsten en komplet back, der kommer til at se en del istid i denne sæson i det fynske. Arbejder han hårdt og indstillingen er i orden for at det skal lykkedes, så kan han udvikle sig rigtig meget i denne sæson. Han er kommet til fra Frederikshavn op til denne sæson, hvor han fik en del spilletid som makker til Christian Schoildan. Han er en god defensiv back, der spiller simpelt og arbejder stenhård i hver kamp.

 

Hold øje med

Stuart MacRae, forward. Han ligner den største profil i den danske liga i denne sæson. De seneste 3 sæsoner har han spillet i Cardiff Devils i EIHL, hvor han har været en stor profil. Der har han nettet 1,29 point pr. kamp. Han har et godt skud og er en rigtig playmaker. Han bliver en stor profil for Odense og med ham på holdet, kan man drille de andre hold. 


OP

Rungsted Ishockey

Jeg forventer en svær sæson for Rungsted. Man kan nok drille i nogle af kampene, da man har et talentfuldt hold (dette skrev jeg også om Copenhagen sidste sæson, hvor de endte med at have en af de dårligste sæsoner i dansk ishockey i mange år), men det er nok dét. Det ligner en kamp med Herlev om sidste plads i slutspillet. Jeg tror ikke Rungsted snupper den, men jeg overraskes gerne. 

Hjemmebane: Hørsholm Skjøtehal

Kapacitet: 2380 tilskuere


Træner / Assistent: Doug McKay / Jens Johansson


Sidste sæson: Vandt 1. division


Forventning: Nr 9 i grundspillet.

 

Træningskampe

17.08.2013 Rungsted Ishockey - Rødovre Mighty Bulls 4-0

20.08.2013 Rungsted Ishockey - Herlev Eagles 2-4

24.08.2013 Rungsted Ishockey – Osby (Sverige) 9-0

30.08.2013 Rødovre Mighty Bulls - Rungsted Ishockey 1-2

03.09.2013 Herlev Eagles – Rungsted Ishockey 2-0
05.09.2013 Gentofte Stars – Rungsted Ishockey 0-1 (pokal)

13.09.2013 SønderjyskE – Rungsted Ishockey 8-1 (pokal)

17.09.2013 Rungsted Ishockey – SønderjyskE X-X (pokal)

 

Sidste sæson

Rungsted var ikke en del af AL-Bank Ligaen sidste sæson, men man spillede i 1. division, hvor man endte med at komme i finalen mod Gentofte. Det blev en drabelig serie, som Rungsted endte med at vinde med 2-1 i kampe. En sejr i 1. division giver ikke automatisk oprykning til den bedste række, det er noget, som man skal søge om – men nu er Rungsted altså tilbage i det gode selskab.

 

Keeper

Man har hentet en Rungsted-dreng hjem til målet. Peter Hirsch har taget hjem for at støtte projektet i den klub, som karrieren startede i. De seneste par sæsoner har han spillet i England for Coventry Blaze.

 

Hirsch er en god målmand, der tidligere har været det sikre valg som landsholdsmålmand, men han er blevet overhalet af yngre og bedre målmænd de seneste sæsoner.

 

Som backup har man Emil Brandt Jensen og Sebastian Feuk – et par lokale drenge, der kommer til at kæmpe om pladsen som 2. målmand bag Peter Hirsch. De vil komme til at suge til sig af den erfaring som Peter Hirsch har for at blive en bedre målmand. Det bliver spændende at se, hvor mange kampe de får i løbet af sæsonen.

 

Backs

Man har hentet et par spillere op fra 1. division, mens man har suppleret med et par Rungsted-drenge, der har spillet ude i andre ligaklubber de seneste sæsoner.

 

Casper Herlet kan både spille back og forward, og sidste sæson blev det til 21 point på 25 kampe. Sammen med Frederik Fricke kommer han til at være den offensive del af defensiven. Fricke er en spændende ung spiller, der kan gå en stor fremtid i møde.

 

Joachim Holten-Møller er kommet hjem fra SønderjyskE for at støtte projektet. Han kommer ti lat få en del ansvar på det nye hold, og skal være med til at øse af sin erfaring fra SønderjyskE, hvor det er blevet til en del spilletid i AL-Bank Ligaen samt Continental Cup.

 

Christoffer Lindhøj, Christoffer Pedersen samt Markus Karlsson er gode defensive backs, der forsøger at holde nullet, når de er på isen. Det kræver dog, at offensiven arbejder hjem over isen også.

 

Forwards

Offensiven ser ret tynd ud. Et par tidligere Rungsted-drenge er vendt tilbage til klubben for at støtte op. Derudover har man hentet et par udenlandske spillere.

 

Scott Champagne og Jeff Smith er hentet ind på holdet for at give muligheder for mål i kampene. Dog synes jeg ikke, at Jeff Smith har stats, der er gode nok til den danske liga, men han bliver spændende at følge.

 

Tobias Kisum, Peter Persson, Nikolaj Rosenthal og Nicolai Filipsen kommer til at stå for en del af mål og assist også, og i Filipsen kunne der være en spændende spiller, der har lavet flotte stats i 1. division.

 

Resten af holdet består af spændende unge spillere, som bl.a. Andreas Levinsen, Nicolai Gade og Marcus Nielsen. Der er også erfarne spillere som f.eks. Nick Samsøe,

 

Stjerneskud

Frederik Fricke, back. Han er en spændende ung spiller – dog en af de ældste i backkæden med sine 21 år. Han er en stor og stærk back, der rydder op foran eget mål. Han har et godt hårdt slagskud fra blå linie, men præcisionen er ikke helt i top, så kan han få rettet det til, så har han chancen for at lave mere end de 4 mål, som han scorede sidste sæson i 1. division.

 

Marcus Nielsen og Andreas Levinsen, begge forwards, er også et par spændende unge spillere i Rungsted-truppen til denne sæson.

 

Hold øje med

Nikolaj Rosenthal er kommet til fra Copenhagen/SønderjyskE. Han startede sæsonen i Copenhagen, hvor han nåede at lave 18 point i 26 kampe. Da Copenhagen ikke kunne nå det store i grundspillet, valgte han at tage til SønderjyskE, hvor han var en del af holdet, der endte med at vinde guldet.

Han er en farlig skytte, der også arbejder stenhårdt for alle pucke. Han er ikke en spiller, der giver op, hvis muligheden for et stort spil er til stede.


OP

Rødovre Mighty Bulls

Det blev til bronzemedaljer sidste sæson, men jeg må sige, at jeg bliver overrasket, hvis man kommer længere end kvartfinalen denne sæson. Rødovre er dog et hold, som jeg har haft besvær med at vurdere de seneste sæsoner, da de besidder et stort talent og fightervilje. Jeg vil sige, at man er bedre end de 2 andre sjællandske hold, og derfor bør man få en syvendeplads i grundspillet. I slutspillet kan alt ske, men de forventede top4-hold ser ud til at have en større bredde end Rødovre. 

Hjemmebane: Rødovre Skjøte Arena

Kapacitet: 3600 tilskuere (heraf 2012 siddepladser)

Træner / Assistent: Brad Gratton / Morgan Persson


Sidste sæson: Vandt bronzemedaljer efter en samlet 5-4 sejr over Odense.


Forventning: Nr 7 i grundspillet.

 

Træningskampe

16.08.2013 Rødovre Mighty Bulls - Helsingborg HC (Sverige) 0-2

17.08.2013 Rungsted Ishockey - Rødovre Mighty Bulls 4-0

23.08.2013 Rødovre Mighty Bulls - Karlskrona (Sverige) 2-4

24.08.2013 Rødovre Mighty Bulls - IK Pantern (Sverige) 1-2

27.08.2013 Rødovre Mighty Bulls - Herlev 4-6

30.08.2013 Rødovre Mighty Bulls - Rungsted 1-2

04.09.2013 IK Pantern (Sverige) - Rødovre Mighty Bulls 5-1

08.09.2013 Herlev Eagles - Rødovre Mighty Bulls 0-6

13.09.2013 Rødovre Mighty Bulls - Herning Blue Fox 3-1 (pokal)

17.09.2013 Herning Blue Fox - Rødovre Mighty Bulls X-X (pokal)

 

Sidste sæson

Rødovre var en mindre sensation sidste sæson. Man kom sikkert i slutspillet, hvilket også var forventet, men i kvartfinalen skulle man op mod Herning Blue Fox, der havde vundet grundspillet. Rødovre havde alt at vinde og intet at tabe, og med den indstilling endte man med at slå Herning ud i kvartfinalen, men i semifinalen var man oppe mod overmagten, Frederikshavn.

I kampen om bronzemedaljer blev det til en samlet sejr over Odense på 5-4 efter 2 kampe.

 

Keeper

I målet er der ikke den store ændring i forhold til sidste sæson, hvor Rødovre igen har landsholdsmålmand, Sebastian Dahm, som det sikre 1. valg mellem stængerne. Han er en ganske stabil sidste skanse, der har reddet Rødovre i mange situationer.

 

Som backup har man unge Frederik Jakobsen, der er en god reserve for Dahm, når han ikke har muligheden for at stå kampene. F.eks. pokalkampen mod Herning, hvor Dahm havde karantæne, og Jakobsen spillede en god kamp for Rødovre, og var medvirkende til at hente en flot sejr på 3-1.

 

Backs

Defensiven er uden Emil Bigler, Tobias Hansen, Jan Jarabek, Tobias Ruelykke samt Jeff Terminesi i forhold til sidste sæson, og der er ikke blevet hentet meget ind for at styrke defensiven. Kun Mathias Larsen, der er hentet i Herlev, er ny i truppen på backpladserne.

 

Morten Allesøe samt Mike Rådde er de offensive backs i truppen, og det er dem, der har den største erfaring med deres 26 og 25 år. Det er primært der, at man skal forvente, at der kommer mål i denne sæson.

 

Sebastian Bergholt, Marco Illemann, Matias Lassen samt Mathias Larsen udgør resten af defensiven i Rødovre til denne sæson. En meget ung defensiv, der uden tvivl er talentfuld, men de mangler lidt erfaring, som de kan trække på. Det kan skade holdet på den lange bane, men bestemt et hold, der kan overraske i flere kampe.

 

Forwards

Mathias Bau Hansen, Andrei Chistyakov, Andy Contois samt Adrian Ekström er væk i forhold til sidste sæson, hvor man har mistet et par gode spillere. Christian Vaagensø, Martin Nielsen samt Henry Hardarson er hentet ind til at erstatte dem, og det ligner en svækkelse af holdet offensivt.

 

Jannik Karvinen, Christian Vaagensøe og Martin Nielsen ligner de spillere, hvor målene skal komme fra i den kommende sæson.

 

Rasmus Astrup kommer med en masse kreativt i den kommende sæson, hvor også Nikolaj Zorko, der er kommet op på 1. holdet denne sæson kommer med.

 

Mikael Christensen, Michael Smidt og Michael Daugulis har en stor del lederskab og god erfaring, som de skal bidrage med i løbet af sæsonen. De kæmper også rigtigt meget på isen, og tackler altid ud, så modstanderen ikke får tid til at lave den rigtige aflevering hver gang.

 

Stjerneskud

Matias Lassen, back. Han er bare 17 år gammel, men fik allerede masser af spilletid i sidste sæson. Han er stærk i skøjteløbet, spiller med en god disciplin. Fysikken fejler ikke noget, og han har en god spilforståelse allerede i denne tidlige alder. Han er ikke den store spillere, der laver de store spil og masser af point, men det er noget, der kan bygges stille og roligt på hans spil.

 

Hold øje med

Jannik Karvinen, forward. Han er en af de rutinerede på holdet, og han har altid været god for en del point i løbet af sæsonen. Han er en ledertype, der går forrest, når der er behov for det. Han kæmper for alle pucke og laver flere geniale ting på isen. Han har et godt skud som mange målmænd, der har problemer med. 


OP

SønderjyskE

De sønderjyske guldvindere er trimmet lidt ind på diverse pladser, og flere af egne talenter ser ud til at få chancen i den kommende sæson. Jeg mener dog stadig, at SønderjyskE har et hold, der må være favoritter til guldet sammen med Frederikshavn. 

Hjemmebane: SE Arena

Kapacitet: 5000 tilskuere (heraf 2000 siddepladser)

Træner / Assistent: Dan Ceman / Christopher Straube


Sidste sæson: Mestre efter 4-3 i kampe over Frederikshavn


Forventning: Nr 1 i grundspillet.

 

Træningskampe

16.08.2013 Odense Bulldogs - SønderjyskE 2-3 (PEN)

17.08.2013 SønderjyskE – Lausitzer 1-2

27.08.2013 SønderjyskE – Odense Bulldogs 6-1

30.08.2013 SønderjyskE – Hannover Scorpions 7-2

01.09.2013 Odense Buldogs – SønderjyskE 3-5

03.09.2013 SønderjyskE – Herning Blue Fox 6-2

10.09.2013 Esbjerg Energy – SønderjyskE 1-2

13.09.2013 SønderjyskE – Rungsted Ishockey 8-1 (pokal)

17.09.2013 Rungsted Ishockey – SønderjyskE X-X (pokal)

 

Sidste sæson

SønderjyskE havde en underlig sæson sidste år. Normalt ligger man med i toppen af rækken det meste af sæsonen, men man kom kun i slutspillet via en 4. plads i grundspillet, da man havde kæmpet en del med skader i løbet af sæsonen.

 

Det hjalp åbenbart SønderjyskE med at toppe formen, da man kom til slutspillet. Kvartfinalen mod Esbjerg var ikke den store prøvelse, selvom mange havde troet det. I semifinalen spillede man mod Odense, der blev lukket ned over 5 kampe. I finalen stod man overfor Frederikshavn, som man ekspederede ud efter 7 kampe, hvor der skulle overtid til i den afgørende kamp for at finde en vinder.

 

Keeper

I målet har man igen Alfie Michaud, der har holdt et helt fantastisk niveau i den danske liga i de 4 seneste sæsoner. Et stykke under 2 mål imod i snit over 137 kampe i grundspil og slutspil er ganske imponeret.

 

Som backup har man den helt unge Thomas Lillie, der er spået som et af de helt store målmandstalenter i Danmark. Han ligner bestemt en kommende landsholdsmålmand, og måske NHL-målmand, hvis udviklingen fortsætter.

 

Backs

Defensiven ser slanket ud i forhold til sidste sæson, hvor man har mistet Joachim Holten-Møller, Magnus Leth Nielsen samt Adam Sedlak. Der er ikke hentet nogen erstatning ind på disse pladser i stedet for. I stedet satser man lidt ekstra på egne spillere, som Marc Sørensen og Daniel Hansen.

 

Michael Eskesen og Tyler Gotto kommer med det offensive i bagkæden hos mestrene, som man kan forvente rimelig mange point af den kommende sæson.

 

Anders Overmark, Daryl Andrews og Daniel Galbraith er gode defensive backs, der gør, hvad de kan for at holde nullet bagude, mens man ikke er de store spillere i det fremadrettet arbejde på isen.

Daniel Hansen og Marc Sørensen er de unge spillere, der kommer til at kæmpe om pladsen som 6. back på holdkortet. Umiddelbart vil jeg regne med, at det er Marc Sørensen, der er længst fremme i kampen om pladsen.

 

Forwards

Patrick Asselin, René Holm, Brock Hooton, Jordan Owens, Nikolaj Rosenthal samt Lasse Sandgaard er væk til denne sæson, og de er blevet erstattet af Anders Førster, Cory Quirk, Thomas Spelling samt Brent Walton er kommet ind på holdet. Bredden er slanket på holdet, hvilket giver mulighed til nogen af klubbens unge talenter, der er på vej frem mod 1. holdet.

 

Thomas Spelling og Brent Walton ser ud til primært at komme med målene på holdet, mens Kim Lykkeskov, Cory Quick og Jason Walters kommer med det kreative på holdet. Dog er alle 5 spillere kreative og de kan alle sammen score mål.

 

Arbejdshestene Rene Holm og Lasse Sandgaard er væk, hvor man har forstærket det arbejdsmæssige med Anders Førster. Dog skal man ikke undervurdere en spiller som Steffen Frank. Han kommer under huden på modstanderne, og trækker på den måde en del udvisninger, som SønderjyskE har været rigtig gode til at udnytte de seneste sæsoner.

 

Stjerneskud

Søren Dau, forward. Han er bare 18 år, og allerede i denne tidlige alder har han været på førsteholdet i 2 sæsoner, hvor han har fået en del spilletid. Over 2 sæsoner er det blevet til 63 kampe og 11 point tilfølge, hvilket må siges at være fremragende for en spiller, der primært har spillet i 4. kæden.

 

Han er en energisk lille forward, der dog har mindre temperament, der skal styr på, så han raser ud på de rigtige tidspunkter i kampen.

 

Hold øje med

Thomas Spelling, forward. Den tidligere Herning-spiller, der er draftet af New York Rangers forrige sæson, er tilbage i Danmark. Denne gang tager han den lyseblå trøje over hovedet, og det kom som et mindre chok, at han vendte tilbage, da han har potentiale til så meget mere end den danske liga.

 

Han har en fantastisk teknik og en utrolig speed, når han tager sine raid fremover isen, hvilket han senest viste flere gange i pokalkampen mod Rungsted på hjemmebane. Han ligner en klar profil for SønderjyskE i denne sæson, og man kan godt forvente, at det bliver med over ét point pr. kamp.