VM i håndbold 2021 endte lykkeligt for de danske håndboldherrer, der i søndags vandt guldet mod Sverige. BetXpert har talt med Danske Spil* om, hvordan slutrunden forløb hos dem. 

Danmark besejrede søndag aften Sverige med 26-24 i VM-finalen, og vandt dermed VM for anden gang i historien og anden gang i træk. Hele 2,6 millioner danskere fulgte med i finalen, der blev vist på både DR1 og TV 2. 

For Danske Spils vedkommende oplevede man en stor interesse for det netop overståede VM. BetXpert har talt med Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter hos Danske Spil*, og han fortæller, at der var mange, der havde spillet på guld til håndboldherrerne.

- Dansk guld kostede Danske Spil* cirka 750.000 kroner som VM-vinder, og de dygtigste kunder havde spillet Danmark til odds 4,25, da VM begyndte, fortæller Peter Emmike og fortsætter:

- Pengene på finalen var fordelt meget jævnt, og kun et uafgjort i ordinær spilletid havde kostet Danske Spil* penge. Så det var ikke i finalen, hvor vi som bookmaker havde den store risiko.

70.000 kunder under VM

Interessen for håndbold i Danmark er ikke til at tage fejl af, hvilket de førnævnte seertal også tydeligt vidner om. Danske Spil* havde da også besøg af titusindvis af kunder under VM i håndbold.

- Finalen omsatte for knap 6,5 millioner kroner, og de 60 procent var sat på dansk sejr, hvilket meget godt matchede den chancevurdering, vi havde på kampen. 65-10-25 procent i dansk favør. I alt havde vi besøg af 70.000 kunder på VM håndbold i løbet af turneringen, fortæller Peter Emmike.

Danske Spil* omsatte for cirka 53 millioner kroner på VM i håndbold, og det er et resultat, man hos Danske Spil* er tilfredse med, lyder det fra Emmike.

Den omsætning var en forbedring fra EM i 2020, hvor Danmark overraskende røg tidligt ud. Peter Emmike fortæller, at det tidlige danske exit også havde stor betydning for omsætningen.

Sammenlignet med en fodbold-slutrunde er der et stykke op for håndbolden. Ved seneste VM-slutrunde i 2018 omsatte Danske Spil* for ti gange så meget, fortæller Peter Emmike.

Dansk sejr mod Kroatien kostede dyrt

For Danske Spil* var kampen mellem Danmark og Kroatien en dyr en af slagsen, da mange spillere havde sat penge på dansk sejr.

- Den dyreste kamp ved slutrunden for Danske Spil*, var kampen mellem Danmark og Kroatien, som Oddset-spillerne vandt knap 1,3 millioner kroner på. Det var den eneste kamp, Danmark som udgangspunkt ikke var favorit til at vinde, og det skyldtes, at Danmark ikke havde noget at spille for, mens Kroatien med en sejr ville gå videre til kvartfinalen. Men en stærk dansk præstation, endda uden Mikkel Hansen og Mathias Gidsel, gjorde, at Danmark vandt med overbevisende 38-26, fortæller Emmike.

Den bedste kamp for Danske Spils vedkommende var den historiske kvartfinale mellem Danmark og Egypten. Den endte som bekendt uafgjort i ordinær spilletid, og det var der ikke mange kunder, der havde luret. Danske Spil* tilbagebetalte blot 65 procent til kunderne fra den kamp, oplyser Peter Emmike.

Han siger også, at tilbagebetalingen på VM endte på 96,3 procent, hvilket var lidt højere end det budgetterede. Det skyldes det danske VM-guld samt føromtalte Kroatien-kamp, fortæller han.

Kun fodbold er større

Herhjemme går diskussionen af og til på, hvilken sportsgren der egentlig er vores nationalsport, og meningerne er delte. Men de fleste kan nok blive enige om, at kun to sportsgrene er i spil til titlen: fodbold eller håndbold. Hos Danske Spil* er fodbold den sportsgren, de oplever den største interesse for.  

- Håndbold er den næstmest populære sportsgren på Oddset, hvis vi ser på antallet af kunder. Det er kun fodbold, som henvender sig til flere kunder, der er større, fortæller Peter Emmike.

Det er i december og januar, at håndbold for alvor har kronede dage. Det kan man også mærke hos Danske Spil*, hvor tennis generelt er større set ud fra et omsætningsmæssigt perspektiv. 

- Omsætningsmæssigt er tennis dog noget større end håndbold generelt, men det skyldes de mange turneringer, der (normalt) spilles henover et kalenderår. Håndbold er for alvor stort blandt vores kunder i december og januar, hvor slutrunderne finder sted, siger Peter Emmike.

Næste håndbold-slutrunde er kvindernes VM, der spilles i Spanien fra 2.-19. december.