VM i fodbold er ovre, Messi kunne løfte trofæet, han manglede, og Argentina vandt dermed nationens tredje verdensmesterskab i fodbold. Hos Danske Spil gik slutrunden i plus, men på VM-finalen vandt kunderne. 

Se de seneste odds hos Danske Spil

VM i fodbold sluttede i søndags med et brag af en finale mellem Argentina og Frankrig, der først blev afgjort efter straffesparkskonkurrence. Lionel Messi fik endelig det trofæ, han manglede, og den argentinske VM-trofæ-tørke på 36 år endte i Doha søndag aften. 

Hos Danske Spil er man tilfredse med, hvordan VM-slutrunden forløb.

Danske Spil: Finalen tabte vi mest på

BetXpert har interviewet Peter Emmike, der er oddssætter hos Danske Spil, og han fortæller, at søndagens VM-finale endte i et syvcifret underskud for dem.

- Den kamp, vi udbetalte allermest på, var finalen. Her fik kunderne over 3,5 millioner kroner mere tilbage, end der var indgået væddemål for. Det var specielt det, at både Lionel Messi og Kylian Mbappé scorede i kampen til odds 7,50, og at begge ovenikøbet også gjorde det på straffespark til odds 40,00, som gav godt i kundernes lommer, siger Peter Emmike og fortsætter:

- Desuden var det også indbringende for spillerne, at kampen blev 2-2 i ordinær tid (odds 16,00 inden kampstart og 26,00 undervejs i kampen, red.), og at den endte med at gå i straffesparkskonkurrence med Argentina som vinder (odds 10,00 inden kampstart, men den var oppe og vende i odds 50 ved stillingen 2-0, red.), som var de udfald, Danske Spil udbetalte allermest på.

Hvad tabte kunderne mest på?

- Den kamp, som flest kunder tabte på, var Danmarks uafgjorte åbningskamp mod Tunesien. Modsat var der rigtig mange, der havde satset – og vundet – på forhåndsfavoritten Kylian Mbappé som topscorer, men endnu flere havde spillet på Lionel Messi.

- Havde Argentinas anfører lavet to mål mere i turneringen og dermed overhalet sin franske klubkammerat, havde kunderne vundet stort på det spil, fortæller Emmike.

Foto: Giuseppe CACACE / AFP

Oddset-kunderne tabte på VM

Selvom finalen gik kundernes vej, så var det generelt set Danske Spil, der vandt på VM.

- Overordnet set har det været et VM, hvor Oddset-kunderne har tabt mere, end de har vundet. Der har undervejs været mange lyspunkter for oddserne, men der har også været for mange overraskende resultater til, at væddemålene er gået kundernes vej, siger Peter Emmike og fortsætter:

- Det startede ellers fint for kunderne med flere favoritsejre de første dage af VM – men derefter kom der næsten dagligt mindst én overraskelse, som gjorde det svært for Oddset-kunderne.

- Henimod slutningen af VM, hvor knockoutkampene tog over, var der mere forudsigelighed og normalitet i resultaterne, og det blev igen lidt nemmere at ramme kampens vinder.

 Danmark havde som bekendt et elendigt VM og røg skuffende ud allerede i gruppespillet, hvor især kampen mod Australien var et stort lavpunkt. Den måske dårligste danske slutrunde nogensinde var heller ikke god for Danske Spils kunder.

- Danmarks tidlige exit hjalp heller ikke kunderne. Der var relativt mange indskud på sejre til det danske landshold, og danskerne havde tydeligvis håbet og troet på rød-hvid succes, så hvis landsholdet var kommet langt, havde det givet flotte gevinster til oddserne.

- Hvis Danmark fx var blevet verdensmestre, havde spillerne samlet vundet over 50 millioner kroner, og det vel at mærke på det tidspunkt, Danmark blev slået ud. Var vi gået videre til knockoutkampene og hele vejen til finalen, havde det tal nærmere været trecifret, men det kom jo som bekendt aldrig rigtig i betragtning, fortæller Peter Emmike. 

Større interesse for EM i 2021

Peter Emmike fortæller, at der var god kundeinteresse for VM, men at det ikke nåede EM-højderne fra sommeren 2021.  

- Der har generelt været god interesse for VM fra danskernes side, men vi ramte ikke samme høje interesse ved dette VM, som vi fx gjorde ved EM sidste år, men det vurderer vi mest af alt skyldes Danmarks store succes og den massive folkelige opbakning ved netop den turnering. 

- Vi er meget tilfredse med den interesse, der har været for de mange forskellige spil, vi har haft på kampene til VM. Specials og kombinationer er noget af det, vores kunder har været meget begejstrede for, fortæller oddssætteren. 

 - Hvad lød den største gevinst på ved VM?

- Hvis man skal dykke lidt ned i enkelte kunders spil, så var der nogle vilde kuponer, som gik hjem.

- Der var blandt andet en 4-ling med sejre til outsiderne i Japan - Spanien (odds 8,65) x Tunesien - Frankrig (odds 8,80) x Sydkorea - Portugal (odds 5,40) x Cameroun - Brasilien (odds 11,00), samlet odds 4.521, som den skarpe kunde havde spillet 20 kroner på og dermed fik en gevinst på 90.430 kroner ud af, lyder det fra Peter Emmike.