Danske Spil* har indgået en ny aftale med IT-giganten Oracle om en ny digital platform, der gør brug af førstepartsdata. Det skal være med til at forbedre bookmakernes kommunikation med kunderne markant i fremtiden...

Danske Spil* har indgået en aftale med den amerikanske software-gigant, Oracle, der vil resultere i at deres digitale marketingsindsats får et kæmpe løft. Aftalen drejer sig om Oracles Digitale Marketing Platform, BlueKai. Det skriver markedsforing.dk.

"Der er slet ingen tvivl om, at dette er det største innovative skridt, vi har taget rent teknologisk i Danske Spil-marketing igennem de seneste mange år. Vi bliver vel en af de første, store aktører på det danske marked til at gå ”all in” på brugen af førstepartsdata," siger Jesper Thyssen, der er digital manager hos Danske Licens Spil og tilføjer:

"Vi kan nu sortere i produkterne og budskaberne, så kunden kun bliver eksponeret for det, der er relevant for ham eller hende. Det stemmer alt sammen rigtig godt overens med vores ambition om at levere den bedste kundeoplevelse på markedet."

Aftalen betyder at Danske Spil* i fremtiden kan målrette deres markedsføring helt specifikt ved brug af førstepartsdata. Dermed kan de i fremtiden skræddersy personlige beskeder til deres kunder, mens de også kan guide uden om ludomaner og unge under 18 år.

Massekommunikationen er ikke død

En sådan markedsføring står i skærende kontrast med meget af Danske Spils nuværende markedsføring - som for eksempel deres tv-reklamer - der er henvendt til alle potentielle spillere, men som også kan ses af blandt andre børn og ludomaner. 

Massekommunikationen vil dog fortsat være ét af deres marketingsredskaber i fremtiden, om end det vil gøres lidt anderledes.

"Massekommunikation er på ingen måde død, og TV fylder stadig meget i Danske Spils marketinginvesteringer, men i fremtiden vil vi gøre det markant anderledes," siger Jesper Thyssen.

Hele formålet med denne aftale er at anvende en effektiv markedsføring, der rammer de rigtige potentielle kunder med de helt korrekte budskaber.

Bruger store beløber på markedsføring

Markedsføring er et meget vigtigt redskab for Danske Spil*.

Faktisk er bookmakeren en af dem, der bruger klart fleste penge på markedsføring i Danmark - af alle virksomheder. Således er bookmakeren flere gange blevet udpeget som den virksomhed, der reklamerer allermest i Danmark.

Tilbage i 2013 blev det anslået, at Danske Spil havde brugt 260 millioner kroner på de første ti måneder af året, hvilket dengang var mere end 100 millioner kroner mere end de øvrige i top5, der blev udgjort af TDC, SAS, Telenor og Telia.

De astronomiske beløber har naturligvis også ført en massiv mængde kritik med sig. Ved flere lejligheder har man kritiseret Danske Spils massive markedsføring, da ludomaner - og potentielle ludomaner - ikke har kunne undgå at blive mødt af et hav af reklamer.

Dette tiltag - som Danske Spil* selv kalder for en kommunikativ revolution - kan være et skridt i den rigtige retning.