Youbet har udbudt spil på svenske amatørkampe, og det får nu Danske Spil* til at lukke datterselskabet ned på ubestemt tid. 

Grundet tidens sparsomme sportsudvalg har flere bookmakere udbudt spil på blandt andet svenske amatørkampe. En del af disse opgør har været udsat for matchfixingforsøg, hvorfor Danske Spil* i fredags meldte ud, at de ville stoppe med at udbyde odds på kampene.

Youbet fortsatte 

I lørdags var den så alligevel gal igen. Denne var det dog ikke Danske Spil*, der var ude med odds på amatørkampene, men derimod datterselskabet Youbet. Det skriver Politiken i en artikel

Det var i den sammenhæng blandt andet muligt at spille på Genevad/Veinge IF mod Skogaby BK. Begge klubber hører til blandt de laveste rækker i det svenske ligasystem. Udeholdet vandt i øvrigt med 11-3 efter at have ført med 8-0 ved pausen. 

”Det var tale om en fejl”

Niels Erik Folmann, direktør for Danske Licens Spil, forklarer til Politiken, at her var tale om en fejl fra leverandøren.

”Sportskampene på Youbet udvælges efter de samme kriterier som på Oddset (hos Danske Spil*, red.), så det er en fejl fra vores leverandør, at de her kampe er blevet udbudt. Og vi lukkede ned for kampene, så snart vi opdagede fejlen.”

Politiken kan dog berette om, at weekendens kampe fra Sverige langtfra har været noget særtilfælde, når det kommer til Youbets lidt særlige udvalg af fodboldkampe under coronakrisen.

Man har således kunnet spille på ”Hviderusland Amateuer Cup” i et 8-mod-8-format, en hviderussisk regionalliga i syvmandsfodbold og ikke mindst det, som er beskrevet som ”en ikke nærmere defineret amatørliga fra Hviderusland.”

Også i disse tilfælde er der tale om fejl fra leverandøren, fortæller Niels Erik Folmann. Han siger endvidere:

”Vi kan ikke leve med, at der sker den slags fejl. Derfor har vi besluttet at lukke midlertidigt ned for Youbet, indtil leverandøren kan forsikre os om, at vores udvælgelseskriterier for sportskampe følges til punkt og prikke, selv i disse meget omskiftelige tider.”