Danske Spil* gav succesfuld kunde en 495 sekunder lang forsinkelse på visse live-væddemål med beskeden om, at det ikke kunne laves om. Men nu er restriktionen ophævet og i stedet erstattet af en limit, mens kunden intet har hørt. "Det viser bare, at de har en dårlig sag," siger kunden. Danske Spil* forklarer, at der har været et hul i systemet.

Christian Bech Eriksen kunne ikke tro sine egne øjne, da han første gang så den alternative besked på skærmen.

Danske Spil-kunden havde i en periode tjent gode penge ved livebetting på tenniskampe, men da han i starten af december på ny ville sætte et væddemål, kom en besynderlig besked frem: 

"Dit væddemål er gennemført om 495 sekunder."

495 sekunder - svarende til godt otte minutter. Der ville altså gå 495 sekunder, før væddemålet potentielt kunne gå igennem. Kontoen var derudover fastlåst, så han ikke kunne foretage sig andet, imens sekunderne tikkede.

Efter at have ventet de 495 sekunder gik væddemålene sjældent igennem, fordi oddset og forudsætningen for de væddemål, han typisk spillede på - var forandret.

Der er normalt en fem sekunders forsinkelse på live-væddemål, fordi bookmakeren skal have tid til at reagere, hvis der pludselig sker noget uventet. Men allerede tidligere på året havde Christian Bech Eriksen fået forsinkelsen sat op til 9 sekunder og senere 13 sekunder. Indtil det altså blev hævet til 495 sekunder på nogle særlige væddemålstyper som fx "vinder af næste parti" og "resultat af næste parti." Det er netop disse spilvarianter, hvor han vinder sine penge.

"Der er jo ikke meget "livebetting" over det, når man skal vente 495 sekunder, og det er først og fremmest frustrerende ikke at kunne spille de spil, jeg har lyst til," siger Christian Bech Eriksen til BetXpert.

Forsinkelsen pludselig væk

Christian Bech Eriksen kontaktede derfor Danske Spils kundeservice og kom i kontakt med en kundemedarbejder, som skulle højere op i systemet for at finde svar. Efter noget tid lød det så: Det var blevet besluttet, at Christian Bech Eriksen skulle have de 495 sekunders "betdelay" - og det stod i øvrigt ikke til at ændre. Derudover henviste Danske Spil* til deres regler og vilkår. Yderligere forklaring fik han ikke.

Men så i det nye år skete der pludseligt noget. Fra det ene øjeblik til det andet var de 495 sekunders forsinkelse væk. Til gengæld var der nu en limit på 200 kroner på live-væddemål som "resultat af næste parti." Normalt kan alle kunder ellers spille for minimum 1.000 kroner.

"Jeg er selvfølgelig glad for, at de har fjernet det delay, men jeg er også ret overrasket over det. Jeg fik jo et tydeligt svar fra Danske spil* om, at det ikke kunne fjernes. Jeg tror, de har fundet ud af, at de har en dårlig sag," siger Christian Bech Eriksen og undrer sig.

"I stedet for de 495 sekunders forsinkelse er der nu en limit på 200 kroner. Jeg er lidt forvirret," siger han.

Billedtekst: Sådan ser Christian Bech Eriksens kupon ud i dag, når han placerer livespil på bestemte tennis-væddemål. For en uge side skulle han vente 495 sekunder for at få lov at spille.

Vil gerne have forklaring

Han er mest træt af ikke at få noget at vide. Han ved ikke hvorfor, han har fået de ekstraordinære begrænsninger, eller hvorfor de pludselig blev ophævet. Og han ved heller ikke, hvad han kan forvente fremover. Kommer det betdelay tilbage? Kommer der yderligere limits?

"Jeg synes, det er direkte dårligt, at jeg ikke får noget at vide. De er nok ikke meget for at indrømme, at de bliver slået på et marked, men det ville da være rart med en decideret begrundelse," siger han.


Hvorfor tror du selv, at du har fået disse begrænsninger? 

"Det er helt sikkert fordi, at jeg er en vindende kunde. Danske Spil* har ellers haft ry for ikke at give limits (spillebegrænsninger, red.) til vindende kunder, men det viser jo bare, at også Danske Spil* forskelsbehandler deres kunder," siger han.


Det kunne godt virke som om, at Danske Spil* bare vil beskytte deres forretning mod en vindende spiller som dig. Er det ikke fair nok?

"Jo, selvfølgelig skal Danske Spil* have lov til at beskytte deres profit. Men nu er det jo ikke sådan, at jeg har vundet millioner af kroner. Og jeg forstår ikke, hvorfor de ikke bare kan give mig en forklaring."

Danske Spil*: Hul i systemet

Hos Danske Spil* forklarer man, at der har været et hul i systemet, som nu er blevet lukket.

"Generelt er det sådan, at når vi ser en mistænkelig adfærd, hvor nogle vinder rigtig mange penge på specifikke spil, så bliver vi bliver nødt til at undersøge, om der kan være snyd involveret. Og mens vi undersøger det, så får man en tidsforsinkelse, så pengene ikke bare fosser ud, da det kan være en spilrobot, som laver det," siger Sofie Ustrup, kommunikationsrådgiver hos Danske Spil*

Hun forklarer, at livebetting er et forholdsvis nyt fænomen med nogle langt mere komplekse udfordringer. Der kan være huller i systemet, der kan udnyttes på forskellig vis.

"Spørgsmålet er, om det bare er en spiller, som er enorm dygtig, eller en som faktisk snyder systemet," siger hun.

Hvad er I så kommet frem til?
"Det kan jeg ikke sige her, men vi har nu sat et maks beløb på denne type spil for at lukke det hul, der har været," siger Sofie Ustrup og forklarer, at der nu er en generel limit på 200 kroner - hvor den før var 1.000 kroner - på denne type spil. Det gælder for alle - og altså ikke kun for Christian Bech Eriksen.
 
Har I kontaktet ham og fortalt, at han har udnyttet et hul?
"Det er svært for mig at gå ind i den konkrete sag, for jeg har ikke talt med ham, men jeg ved, at vores kundecenter har snakket med ham ret mange gange. De burde give ham en forklaring, men om han har været tilfreds med den, ved jeg ikke. Hvis han vil have en forklaring, må han ringe ind til kundecenter igen."
 
Kundeservice har talt med ham, men henviser blot til "regler og vilkår." Han synes, det er en lidt grov beskyldning, at han skulle have omgået systemet. Burde I ikke, når der er er tale om en ekstraordinær situation, fortælle ham, hvordan det hænger sammen? 
"Det er klart, at han skal have en forklaring, og jeg vil ikke sige, om han har snydt eller ej. Vi bliver nødt til at undersøge, når der er noget, der ser underligt ud, men det delay er jo blevet ændret."
 
Men han fik jo at vide, at det ikke ville blive ændret?
"Igen, jeg har ikke talt med manden, og hvad han har talt med kundeservice om, kan jeg ikke udtale mig om."


Billedtekst: Det er standard, at alle kunder kan få minimum 1.000 kroner igennem hos Danske Spil*. Men sådan er det ikke længere på visse typer af live-væddemål som fx "resultat af næste parti" i tennis. Her er der nu en limit på 200 kroner, som det ses på billedet. Ifølge Danske Spil* er det for at "lukke et hul."

Afviser snyd

Christian Bech Eriksen afviser, at han på nogen måde har omgået systemet eller brugt spilrobotter.

"Jeg kan på ingen måde se, at de har et "hul i systemet," som de siger. De ligger præcis som resten af markedet på spiltypen "resultat af næste parti." Derudover kan jeg tydeligt se, at oddsene er helt identiske med Bet365*'s på rigtig, rigtig mange kampe, så hvis de har et hul i systemet, har stort set hele markedet det," siger han.

Han forklarer, at han udelukkende spiller ud fra den viden, han har om tennis. Hvordan server spillerne, hvordan returnerer de, er der nogle, som er ramt mentalt etc. Og det er nogle ting, som ikke altid er indregnet i oddset.

"Det er jo Danske Spil*, som bruger robotter eller computerprogrammer til at sætte deres odds i løbet af kampene. Og det er jeg godt klar over, at de er nødt til, når der er så mange kampe. Men derfor er det vel ikke ulovligt at slå dem?"