Sponsoreret indhold fra Danske Spil

Datoen for det kommende folketingsvalg optager i disse dage rigtig mange danskere. Men er der én person, som datoen betyder mere for end de fleste andre, så er det Enhedslistens frontfigur: Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslistens rotationsprincip foreskriver nemlig, at alle tillidsposter i partiet er tidsbegrænsede. Johanne Schmidt-Nielsen blev på Enhedslistens årsmøde i maj 2014 valgt som kandidat til folketinget. Disse kandidater gælder til næste årsmøde, som i 2015 afholdes 5-7. juni.

Venstrefløjens politiske superstjerne har haft sin gang på Christiansborg siden november 2007 og har dermed siddet mere end syv år i folketinget. I følge Enhedslistens principper kan Johanne Schmidt-Nielsen derfor ikke genopstille. Så hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt venter til efter starten af juni med at udskrive valg, vil Johanne Schmidt-Nielsen ikke figurere på stemmesedlerne, da årsmødet har valgt nye kandidater til folketinget.

Danske Spil* spår dog, at Johanne Schmidt-Nielsen godt kan forberede sig på endnu en valgperiode.

- Vi er ret sikre på, at folketingsvalget kommer inden sommerferien. Ved seneste valg fik Johanne Schmidt-Nielsen næstflest personlige stemmer, kun overgået af Lars Løkke Rasmussen. En sådan stemmesluger fra et støtteparti til regeringen tror vi ikke, at Helle Thorning-Schmidt har råd til at undvære i en valgkamp, siger oddssætter Søren Augustesen.

Genopstiller Johanne Schmidt-Nielsen til folketinget, er der odds 1.35 at hente. Hvis Enhedslistens politiske ordfører ikke genopstiller, er der odds 2.90 i vente.

Johanne Schmidt-Nielsen genopstiller til folketinget                          odds 1.35

Johanne Schmidt-Nielsen genopstiller ikke til folketinget                   odds 2.90