I aften spiller Danmark EM-semifinale mod England på Wembley. Hvis Danmark går videre og ender med at stå med EM-pokalen på søndag, så vil det lige nu betyde, at Danske Spil skal udbetale 67 millioner kroner til dem, der har spillet på Danmark som EM-vinder.

Den seneste måned har været noget af en rutsjebanetur. EM startede frygteligt for Danmark med Christian Eriksens hjertestop, og det gjorde fodbolden ligegyldig, indtil vi fik godt nyt fra Inter-stjernen.

Efter to gruppekampe stod Danmark noteret for nul point, og det så mildest talt ikke godt ud inden sidste gruppekamp, men den mandag i Parken mod Rusland gik alt op i en højere enhed. Danmark vandt 4-1, og Belgien hjalp os videre ved at vinde deres kamp mod Finland med 2-0. 

Nu står Danmark så blandt de sidste tre hold ved EM, og onsdagens semifinale mod England er den største for det danske landshold siden 1992. Landsholdet har igen samlet nationen, og Gulddrengs EM-sang har givetvis hjulpet på folkefesten. Her synger han blandt andet, at 'den er helt sikker', at Danmark vinder EM, og der er tilsyneladende en del andre danskere, der føler det samme. Hos Danske Spil er 50 procent af alle indskud på EM-vinderen i hvert fald sat på dansk triumf. 

Aldrig har tiltroen været større

BetXpert har talt med Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter hos Danske Spil. Han fortæller, at tiltroen på dansk succes aldrig har været større.

- Cirka 50 procent af alle indskud på EM-vinderen er faldet på Danmark. Aldrig har tiltroen før en slutrunde været så stor på dansk succes, som tilfældet er ved denne slutrunde både før og under slutrunden, siger Peter Emmike.

Han fortæller også, at Danmark er det mest spillede udfald som europamester hos Danske Spil. Næstmest spillede udfald er Frankrig, som jo røg ud efter straffesparkskonkurrence mod Schweiz i ottendedelsfinalen. 

Hvis Danmark gentager EM-triumfen fra 1992, vil det være det klart dyreste udfald for Danske Spil.

- Danmark til at vinde EM overgår alt andet med længder, og Danske Spil står p.t. til at udbetale mindst 67 millioner kroner, såfremt Danmark løfter trofæet, fortæller Peter Emmike.

Har I kunnet mærke en stigende interesse for EM-slutrunden i forhold til spil, jo bedre det er gået for Danmark?

- Ja, udviklingen for det danske landshold har haft en stor indvirkning på interessen generelt. I dagene efter kampen mod Finland, kunne man mærke, at interessen var nede i en bølgedal, hvor folk formentligt lige skulle samle sig, fortæller Peter Emmike og fortsætter:

- Specielt i playoffs kan det mærkes, at interessen vokser. Normalt er der ved slutrunder mindre aktivitet i de tidlige playoff-runder end ved gruppespillet, hvilket skyldes det færre antal kampe per dag. Under dette EM har dette dog ikke været billedet, hvilket helt sikkert skyldes Danmarks succes.

EM-semifinalen mellem England og Danmark spilles onsdag aften klokken 21.00, og du kan se kampen direkte på DR1, DRTV og Viaplay.