Brøndby IF vandt 2. pinsedag klubbens 11. danske mesterskab. Det har fået optimismen til at vokse hos Danske Spils kunder, hvor Brøndby indtil videre er det klart mest spillede udfald som dansk mester i 21/22.

Det lykkedes for Brøndby IF at hente guldet til Vestegnen i mandagens kamp hjemme mod FC Nordsjælland, hvor tusindvis af Brøndby-fans var til stede. Både på og uden for stadion. De blågule kunne fejre det første mesterskab på Vestegnen siden 2005, og det må siges, at de fejrede det i stor og ikke-coronavenlig stil.

Superligaen 20/21 er forbi, og BetXpert har derfor talt med Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter i Danske Spil, for at høre om, hvordan sæsonen er forløbet hos dem. 

Han fortæller blandt andet, at troen på Brøndby-mesterskabet først for alvor kom efter sejrene over FCM og AGF.

- Specielt efter sejrene over FCM og AGF blev tiltroen til Brøndby-guld stort, og en del kunder spillede der.

Vejle som mester havde været dyrt for Danske Spil

Det blev som bekendt Brøndby IF, der vandt det danske mesterskab i år, og det havde 20 procent af spillerne sat penge på hos Danske Spil, og de skulle derfor betale 70 procent tilbage til kunderne, fortæller Peter Emmike til BetXpert.

Havde Vejle vundet mesterskabet, ville det have kostet en formue for Danske Spil.

- Vejle var igennem hele sæsonen det dyreste udfald som dansk mester, og det ville have kostet over 3,5 millioner kroner for os. De blev dog overhalet af FCK her til sidst, hvor de gav op til 2500 gange pengene, og dermed var mange lykkeriddere ude og forsøge sig, fortæller Emmike.

Tilbage i december fortalte Peter Emmike til BetXpert, at Superligaen er den næstmest populære liga hos Danske Spil, og det er stadig tilfældet, fortæller han. Kun Premier League er mere populær. 

I interviewet i december fortalte Peter Emmike også, at Brøndbys hjemmesejr over Lyngby den 30. november sidste år, var den hidtil dyreste for Danske Spil i Superliga-sæsonen, og det endte den også med at være.

- Brøndbys 4-1 sejr hjemme imod Lyngby den 30. november var den mest indbringende kamp for kunderne i denne sæson. Den udbetalte Danske Spil 1,250 millioner kroner på.

Peter Emmike fortæller endvidere, at det havde været indbringende, hvis man havde sat penge på SønderjyskE hver eneste gang i 20/21-sæsonen. 

- SønderjyskE var det hold i Superligaen, man havde tjent flest penge på i sæsonen, hvis man havde spillet dem hver eneste gang. Havde man spillet 100 kroner på hver af de 32 kampe (3.200 kr), så havde man haft 4.275 kroner, hvilket svarer til en tilbagebetaling til kunderne på 135 procent.

Man havde også tjent godt, hvis man havde spillet på FC Nordsjælland i deres 16 hjemmekampe i sæsonen.

- Havde man eksempelvis spillet FC Nordsjælland til at vinde på hjemmebane i de 16 kampe, så havde man for 1.600 kroner fået 2.580 kroner, hvilket giver en tilbagebetaling på 161 procent, siger Emmike.

I den kedelige ende af tabellen endte Horsens og Lyngby, der nu begge skal spille 1. division i den kommende sæson. Det havde da også kostet dyrt, hvis man havde trofast tiltro til dem i 20/21-sæsonen.

- Hvis man havde spillet 100 kroner på Horsens i samtlige 32 runder, ville man kun have fået 1.850 kroner tilbage, hvilket er en tilbagebetaling på 57 procent.

- Havde man spillet Lyngby til at vinde samtlige 16 hjemmebanekampe, ville man ligeledes have haft et minus, da de 1.600 kroner kun ville have givet 765 kroner tilbage, hvilket er en tilbagebetaling på 47 procent, fortæller Peter Emmike.

Brøndby mest spillede udfald som mester i 21/22

Mens kun 20 procent af Danske Spils kunder havde sat penge på Brøndby som dansk mester i den netop afsluttede 20/21-sæson, er optimismen ikke til at tage fejl af til den kommende sæson, hvor Brøndby er det hidtil mest spillede udfald som dansk mester i 2021/2022. 

- Brøndby er det klart mest spillede udfald som dansk mester 21/22. Hele 65 procent er sat på Brøndby (p.t. odds 4,75). Derefter kommer FCK med 17 procent og FCM med 10 procent, siger Peter Emmike. 

Brøndbys angriber Mikael Uhre blev topscorer i Superligaen 20/21, og han var det næstmest spillede udfald som Superliga-topscorer. Kun den tidligere Brøndby-spiller Kamil Wilczek troede flere folk på som topscorer. 

-  Uhre endte med at være den næstmest spillede som topscorer efter Wilczek. Danske Spil udbetalte 60 procent på Uhre som Superliga-topscorer, fortæller Peter Emmike.