Efter 27 år med "Verdens Bedste Fodboldrejse" har Danske Spil valgt at aflyse en planlagt fodboldrejse til april. Det sker, fordi selskabet vil være helt sikker på, at det ikke er i strid med nye regler at sende kunder af sted på den slags rejser.

I 27 år har Danske Spil sendt heldige og dygtige danskere på tur med "Verdens Bedste Fodboldrejse" til nogle af de bedste og mest eftertragtede steder i Europa. Det er slut nu. I hvert fald bliver der ingen tur i år, oplyser Danske Spil til BetXpert. 

Danske Spil: Aflysning skyldes reguleret marked

Aflysningen af rejsen, der skulle have fundet sted i april, sker, fordi selskabet vil være helt sikker på, at det ikke er i strid med nye regler om at sende kunder af sted på den slags rejser, siger Niels Erik Folmann, administrerende direktør i Danske Licens Spil, til BetXpert.

”Aflysningen sker som en konsekvens af, at nye regler for spillemarkedet er trådt i kraft i år. Den overordnede regulering ligger fast, men der er stadig en vis usikkerhed forbundet med fortolkningen af nogle af reglerne. Det gælder blandt andet rammerne for at kunne udbyde præmier som eksempelvis fodboldrejser.” 

”De nye regler siger blandt andet, at spiludbydere ikke må tilbyde bonusser eller lignende, der overstiger 1.000 kroner eller en gennemsnitlig værdi på 1.000 kroner. Og lige nu er vi usikre på, hvordan præmier i form af fodboldrejser skal vurderes under den regel. Den usikkerhed gør, at vi ikke gennemfører rejsen i 2020.”

32 kunder skulle have deltaget i ”Verdens Bedste Fodboldrejse”. De vil hver modtage en økonomisk kompensation fra Danske Spil.

Det lyder videre til BetXpert, at Danske Spil over en længere periode har været i gang med at gennemgå og revidere alle markedsføringstiltag, herunder også at se på kundeprogrammer.

Danske Spils fodboldrejser fik tidligere i dag kritik i en artikel på Børsen.dk. Den statsejede spiludbyder har imidlertid gjort det klart overfor BetXpert, at Børsen-artiklen og aflysningen af "Verdens Bedste Fodboldrejse" ikke hænger sammen, og at aflysningen ville være sket under alle omstændigheder.