I de kommende 4 dage skal det danske ishockey-landshold i Kloten i Schweiz forsøge at kvalificere sig til Vinter OL i Torino, der afvikles fra 10.-26. februar næste år.

Parolen er klar: Gruppesejren er eneste vej til OL! Og vejen bliver ikke nem, med Norge, Japan og hjemmeholdet Schweiz som de modstandere der skal overvindes hvis Danmark skal løse billet til OL.

Schweiz fremstår umiddelbart som den sværeste modstander - holdet har fået tildelt hjemmebanen i kraft af at de er puljens øverst placerede på verdensranglisten (som nr. 9). Norge stiller i en svækket udgave og mangler deres største profil, Espen Knutsen. Den tidligere NHL-stjerne fra Anaheim og Columbus har måtte melde fra, hvilket svækker Norge i en grad der kan være afgørende for vores nabo-land. Japan har i de senere år - ligesom Danmark - avanceret støt på verdensranglisten, men mangler endnu at vise stabilitet før de kan betragtes endeligt som en af verdens 16 bedste nationer.

Alle 4 hold i puljen er umiddelbart meget lige, styrkemæssigt - stort set alle har slået hinanden på kryds og tværs indenfor de seneste år, og det vil derfor i høj grad være dagsformen der er afgørende. Ikke mindst med tanke på at alle hold skal spille deres 3 kampe indenfor blot 4 dage.

Det danske hold er rejst til Schweiz i en svækket udgave, efter at en af Danmarks bedste spillere, Kim Staal, måtte melde afbud. Det danske hold indeholder dog en god blanding af rutine og talenter, som på dagen kan spille op med selv de bedste. Rutinen i kraft af bl.a. Jens Nielsen, Ronny Larsen og Jesper Damgaard, mens talentmassen udgøres af bl.a. Morten Green, Alexander Sundberg, Frans Nielsen og Peter Regin.

Op til OL-kvalifikationen deltog Danmark i december i EIHC Challenge-turneringen i Slovenien, hvor det blev til to nederlag (0-3 mod Italien og 2-4 mod Slovenien) og en enkelt sejr (8-0 over Holland). I starten af denne uge tabte holdet 1-3 til Østrig i en træningskamp.

Danmarks program under OL-kvalifikationen er som følger:

Tor. d. 10/2 kl. 16:15 Danmark-Norge (TV2 Zulu)
Lør. d. 12/2 kl. 12:00 Japan-Danmark (TV2)
Søn. d. 13/2 kl. 15:45 Schweiz-Danmark (TV2)

Sideløbende med kampen om én OL-billet i Danmarks pulje, spilles der om to yderligere OL-billetter i to andre kvalifikations-turneringer; Letland, Hviderusland, Slovenien og Polen kæmper om én billet i Letland, mens Østrig, Ukraine, Kazakhstan og Frankrig spiller om den tredje og sidste billet i Østrig.

Endvidere afvikler fire af de allerbedste nationer i verden også i disse dage turneringen Sweden Hockey Games, med deltagelse af Finland, Rusland, Sverige og Tjekkiet.

Vores ishockey-eksperter vil naturligvis holde øje med de gode spilobjekter i alle fire turneringer, og analyser vil kunne findes på http://www.betxpert.com/ekspert/hock

I skrivende stund har Jakub Droppa udlagt en analyse af Tjekkiet-Sverige i Sweden Hockey Games, mens Poul V. Nielsen er på vej med analyser af OL-kvalifikations-kampene, bl.a. Danmark-Norge.