Wimbledon-vinderen Frederik Løchte Nielsen har oplevet suspekte kampe og fået tilbudt penge for at tabe med vilje…

- Ja. Én gang.

Sådan lyder svaret fra den danske tennisspiller på Jyllands-Postens spørgsmål om han er blevet tilbudt penge for at tabe. Han vil helst ikke gå i detaljer da det er lang tid siden, men forklarer at summen ikke var særlig høj og at han afviste med det samme.

"Jeg kan godt forstå, at det kan friste at få tilbudt 30.000 euro, for at tabe en Challenger-kamp, hvor man kan få 1.000 euro for at vinde den"

Frederik Løchte Nielsen

Det er også blevet til andre fix-relaterede henvendelser medgiver han:

- Ja, men folk prøver at kringle sig ud af det ved at stille spørgsmål meget indirekte, så det ikke kan komme tilbage og ramme dem. Men jeg har ikke speciel erfaring med det, og de fleste spillere ved godt, at hvis de kommer til mig, så er det en dead end, siger Frederik Løchte Nielsen

Den danske Wimbledon-vinder forklarer ligeledes, at han har oplevet suspekte kampe hist og her og kommer så ind på hele problematikken ved matchfixing i tennismiljøet.

- Problemet er at folk skal tjene penge, og de er ikke alle sammen fra samme vilkår som jeg. Jeg vil aldrig selv gøre det, men jeg kan godt forstå, at det kan friste at få tilbudt 30.000 euro, uden at jeg ved om det er et realistisk beløb, for at tabe en Challenger-kamp, hvor man kan få 1.000 euro for at vinde den, hvis han har en familie, som han skal brødføde.

Løchte Nielsen påpeger derefter, at holdningen til matchfixing er delt i tennismiljøet og specielt på Challenger-niveau er det et problem, der er svært at dæmme op for. Man har forsøgt sig med at oprette efterretningsenheden Tennis Integrity Unit i 2008 ligesom dommerne skal påpege hvis de vurderer en spiller ikke gør sit optimale.

Du kan læse interviewet med Frederik Løchte Nielsen og den danske tennisdommer Christian Rask her: http://jyllands-posten.dk/sport/andensport/tennis/ECE5695881/loechte-tilbudt-penge-for-at-tabe/

Hvad mener I man kan gøre for at dæmme op for problemet? Hvor ofte støder jer der spiller på tennis på mærkværdige kampe og odds?