Poul Hansen på kant med FIFA, lønnedgang til AaB-kernen og Brøndby-farcen fortsætter. Læs BetXperts nyhedsoverblik over dansk fodbold...

Udsigt til lønnedgang for AaB-folk

11 spillere og trænere i det nordjyske står til sommer, når deres respektive kontrakter udløber, overfor en beslutning; skal man gå ned i løn eller finde nyt arbejde?

Det gælder bl.a. cheftræner Kent Nielsen og hans assistent Allan Kuhn, samt profiler som Rasmus Würtz og Kenneth Emil Petersen. Ifølge direktør Lynge Jakobsen er de økonomiske tider en anden og store kontrakter simpelthen uholdbart i AaB:

"Der er spillere i truppen, som har en kontrakt, der hører til i en anden tid, som ikke er gældende i markedssammenhæng lige nu. Vi ved jo alle, hvilken situation det er, vi er i indenfor fodbolden", siger Lynge Jakobsen til Nordjyske.

Poul Hansen på kant med FIFA - og løb fra aftale med Nicolai Jørgensen

Sportsdirektøren i OB er kommet på kant med FIFA's reglement, efter det er kommet frem, at man - ulovligt - tog kontakt til angriberen Nikola Djurdic uden om dennes klub.

Hansen bedyrer dog sin uskyld overfor BT og påpeger, at man på intet tidspunkt forhandlede med spilleren.

Pinligheden kan Poul Hansen dog ikke løbe fra i tilfældet med Nicolai Jørgensen, som man var ved at snuppe på en lejeaftale fra Bayer Leverkusen, foran både FCK og FCN. Aftalen ville sikre Jørgensen 175.000 kr. om måneden plus bonusser, hvilket var meget mere end FCN og FCK havde tilbudt, og den unge angriber takkede da også ja tak.

Aftalen blev dog aldrig underskrevet, for Poul Hansen måtte gå slukøret tilbage fra direktionsgangen, der ikke ville finansiere Jørgensens aftale.

Per Bjerregaard hænger fast - og Brøndby hænger i en tynd tråd

Ex-formand Per Bjerregaard nægter angiveligt at slippe sit greb om klubben, og ifølge Ekstra Bladet udkæmpes der nu en bitter magtkamp bag kulisserne.

Tvisten drejer sig om at Bjerregaard ikke ønsker at lade klubbens tidligere direktør, Frank Buch Andersen, komme til fadet i en aktieemission, og det har fået flere potentielle investorer til at miste troen på at den nuværende aktiestruktur kan ophæves.

"Lige nu hersker der en massiv magtkamp i kulisserne, hvor det er de unge mod de gamle. Den gamle garde kæmper på de indre linjer mod planerne, selv om det ikke er til at se, at der skulle være alternativer", siger en kilde til Ekstra Bladet.

FCM kritiserer sjællandsk mafia

Claus Steinlein, direktør i FC Midtjylland, langer kritik efter det faktum at alle fem U-landsholdstrænere, fra U16 til U21, har deres baggrund på Sjælland.

Det giver en skæv fordeling af de danske talenter og resulterer i at de dygtige unge spillere på Sjælland står med en unfair fordel, mener Steinlein. At der skulle være noget om sagen er nok tvivlsomt, ved de seneste udtagelser på U-landsholdene har 52 spillere været fra Sjælland, 45 fra Jylland, 10 fra Fyn og ni fra udenlandske klubber. Det skriver bold.dk.