Mere eller mindre alle bookmakere med dansk licens tilbyder bonus til nye kunder. Men hvilken bonus er bedst? Man kan se på beløbet, men det er ikke nok, der er nemlig forskellige krav til indbetaling, omsætningskrav, minimumsodds mv. Derfor har BetXpert sat sig for at beregne Danmarks bedste bookmakerbonus. Se vores formel, og se hvem der modtager titlen (afsløres forneden i artiklen).

Hos BetXpert har vi gennem tiden set mange forskellige bonusser af varierende størrelse og med meget forskellige krav. I denne artikel vil vi gå nærmere ind i disse og forsøge at kåre Danmarks Bedste Bookmaker Bonus 2014.

I denne artikel vil vi udelukkende behandle bonusser til nye kunder, da det mest er her, at bookmakerne konkurrerer og til tider forsøger at overbyde hinanden. Dog er der en del faldgruber, som man skal være opmærksom på, når man kigger på bonussen.

I beregningen af Danmarks Bedste Bookmaker Bonus 2014 vil vi desuden kun kigge på typen, som vi benævner indbetalingsbonus. Dette kan eksempelvis være 100% indbetalingsbonus på op til 500 kr. på første indbetaling.

Dette er klart den mest anvendte bonus, men det hænder dog at særligt britiske bookmakere tilbyder en såkaldt freebetbonus, hvor brugeren alene modtager gevinster fra et freebet, men ikke indsatsen. Årsagen til, at vi i denne artikel har udeladt freebetbonus er, at disse ofte er omklamret af en række regler, hvor man først skal foretage et spil og derefter skal gennemspille eventuelle gevinster. Det kan dog tænkes at vi vil foretage beregningerne i en eventuelt opfølgende artikel.

Størrelsen betyder noget, men er ikke alt

For hver bonus vil vi kigge nærmere på følgende faktorer:

  • Bonussens størrelsen

  • Gennemspilningskrav

  • Minimumsodds

Og vi kan lige så godt advare med det samme, at fremgangsmåden kan forekomme en smule teorinørdet, men lidt nørderi skal der til, hvis vi skal kåre Danmarks Bedste Bookmaker Bonus 2014.

Bookmaker-kunder er vidt forskellige

Til at starte med vil vi kort berøre, at bookmakerkunder er vidt forskellige, og at den bedste bonus for den ene kunde ikke nødvendigvis er den bedste bonus for en anden kunde.

Således kunne vi eksempelvis kigge på en kunde, som kun spiller væddemål til 10 kr. per spil og maksimalt 50 kr. om ugen. Denne spiller vil ikke have meget glæde af en bonus på 1.000 kr. bonus med omsætningskrav på 5.000 kr. inden for 60 dage, da spilleren aldrig vil komme i nærheden af at omsætte det krævede beløb. Derfor bør man som læser overveje sine egne præferencer og spilmønster inden man vælger bonus.

Vi er dog hos BetXpert nødt til at stille nogle forudsætninger op for at kunne foretage beregningen, hvilket gøres i det kommende afsnit.

Den typiske tipper

For at lave en sammenligning af bonusser på tværs af bookmakerne, så er vi nødt til at lave en række antagelser som grundlag for beregningen. For at konstruere en "typisk tipper" har vi antaget, at

  1. spilleren har mulighed for at klare omsætningskrav til alle bonusstørrelser og kan foretage de nødvendige spil for at imødekomme bookmakerens omsætningskrav på bonussen.

  2. spilleren foretager udelukkende singlespil.

  3. spilleren vil i gennemsnit tabe den faktiske teoretiske margin, som bookmakeren udbyder spil til.

  4. spilleren vil spille et odds i nærheden af bookmakerens krævede minimumsodds.

  5. der findes er effektivt marked for oddssætning, således at bookmakerens odds med rimelighed kan sammenlignes med øvrige udbydere for at finde FaktiskTilbageBetalingsProcent (Se definition nedenfor)

Begreber

Når vi næste afsnit skal i gang med at konstruere vores formel til beregning af Danmarks Bedste Bookmaker Bonus, så er der en række begreber, som vi vil anvende. Disse begreber gennemgås her:

BonusBeløb: Dette henviser til det beløb, som bookmakeren angiver som sin bonus.

Omsætningskrav: Dette henviser til det beløb, som kunden skal spille for i forhold til at opfylde kravene for frigivelsen af bonussen.

TilbageBetalingsProcent: Dette henviser til den teoretiske tilbagebetalingsprocent, som bookmakeren udbyder spil til.

MinimumsOdds: Dette henviser til det minimumsodds, som bookmakeren kræver af kundens spil, hvis omsætningen fra spillet skal tælle med i omsætningskravet.

FaktiskTilbageBetalingsProcent: Her henvises til den tilbagebetalingsprocent, som bookmakeren udbyder spil til, når der tages højde for, at der spilles til odds i nærheden af MinimumsOdds.

FaktiskBonusVærdi: Dette refererer til den faktiske bonus værdi, og er resultatet af vores beregninger.

Med styr på disse begreber skal vi nu kigge nærmere på beregningerne.

Beregning af FaktiskBonusVærdi

For en indbetalingsbonus vil formlen til beregning af FaktiskBonusVærdi se således ud:

FaktiskBonusVærdi = BonusBeløb – Omsætningskrav x (1 – FaktiskTilbageBetalingsProcent)

BonusBeløb og Omsætningkrav kan vi læse direkte af bookmakerens bonustilbud, mens FaktiskTilbageBetalingsProcent er afhængig af det MinimumOdds, som bookmakeren kræver.

Hvorfor er MinimumsOdds vigtig?

Hvorfor har vi valgt at bruge FaktiskTilbageBetalingsProcent, og hvad er forskellen mellem bookmakerens TilbageBetalingsProcent og FaktiskTilbageBetalingsProcent? Og hvorfor skulle MinimumsOdds have indflydelse på bookmakerens teoretiske tilbagebetalingsprocent?

Dette er alle gode spørgsmål, men man kan starte med at spørge sig selv: ”Hvis ikke MinimumsOdds har indflydelse på tilbagebetalingsprocenten, hvorfor har alle bookmakere inkorporeret et MinimumsOdds i deres bonusregler?"

Svaret bunder bl.a. i diverse matematiske udfordringer, som bookmakeren vil få ved at holde en fast tilbagebetalings på odds af alle typer samt en vis form for risikostyring.

Favoritten har bedre tilbagebetaling

Der findes en del afhandlinger på nettet, som beskæftiger sig med tilbagebetaling på favoritter versus underdogs. Der skal ikke være tvivl om, at favoritterne i gennemsnit vil have en bedre tilbagebetalingsprocent end underdogs.

Lad os illustrere med et eksempel:

Lad os antage, at vi har en tenniskamp mellem 2 spillere (Spiller 1 og Spiller 2), hvor bookmakeren kender sandsynligheden for udfaldet af kampen. Spiller 1 er storfavorit og har 98% chance for at vinde, mens Spiller 2 har 2% chance for at vinde. Bookmakeren har derudover en politik om at tilbyde sine kunder en teoretisk tilbagebetalingsprocent på 95% på tenniskampe.

Såfremt der skulle indlægges 5% margin på begge spillere, så vil odds skulle beregnes således:

Spiller 1: 1/0,98 x 0,95 = 0,97

Spiller 2: 1/0,02 x 0,95 = 47,5

Således skulle bookmakeren tilbyde under odds 1 på Spiller 1. Dette betyder dog, at kunden vil tabe penge uanset udfaldet af kampen, såfremt der placeres spil på Spiller 1. Dette er både dårlig markedsføring og der forefindes sandsynligvis også en politik hos bookmakeren, som forhindrer det.

Det bookmakeren gør i stedet er, at tage mindre margin på Spiller 1 og større margin på Spiller 2. Et eksempel kunne være, at der tilbydes odds 1,01 på Spiller 1 og odds 16 på Spiller 2. Dette giver stadigvæk en teoretisk tilbagebetalingsprocent på 95%, og der er ikke værdi i spil på nogle af spillerne.

Andre årsager kan være, at man ikke ønsker den høje risiko, som spil på underdogs giver, da det kan føre til voldsomme udbetalinger, hvis bookmakeren har vurderet blot en smule forkert. Derudover ved bookmakerne godt, hvilke udfald, som tiltrækker kunder, hvilket kunne være Barcelona på hjemmebane og vil gerne være med helt fremme på det odds af markedsføringsmæssige årsager.

Således er det vores konklusion, at det indlejrede MinimumsOdds er vigtigt, når vi kigger på beregningen af den FaktiskeBonusVærdi.

Den reelle sandsynlighed

For at beregne FaktiskTilbageBetalingsProcent skal vi bruge den reelle sandsynlighed for et udfald, og her vender vi kort tilbage til en af vores antagelser i denne artikel.

Som tidligere nævnt, så har vi antaget, at der eksisterer et marked for spil, og at vi ud fra dette med rimelighed kan beregne de reelle sandsynligheder for de forskellige udfald. Markedet består af de bedste odds på hvert udfald, hvor man typisk vil se et eller flere odds fra en spillebørs.

Ud fra disse markedsodds beregnes den faktisk teoretiske tilbagebetalingsprocent.

På en tenniskamp kunne det være: (Meget forsimplet)

Nordicbet*: 1.10 / 6.50

Unibet*: 1.11 / 6.00

Ladbrokes: 1.13 / 5.00

Betfair*: 1.12 / 8.50

Markedet vil i dette tilfælde være 1.13 / 8.50, hvilket består af de bedste odds på hvert udfald og have en teoretisk tilbagebetalingsprocent på 99,74%. For at have et ”perfekt” marked, så omregnes disse til en TBP på 100%, hvilket giver 1,133 / 8,522.

Ud fra disse odds vil vi kunne beregne den faktiske TBP for hvert udfald.

Udregning af FaktiskTilbageBetalingsProcent

FaktiskTilbageBetalingsProcent = ( BookmakerOdds[1] / MarketOdds[1] + … + BookmakerOdds[n] / MarketOdds[n] ) / n

Formlen lægger op til n målinger for odds hos bookmakeren, og det er klart jo flere man laver, jo tættere kommer man på et korrekt resultat. Af pragmatiske årsager, så vælger vi at tage 20 kampe fra hver bookmaker og bruge som måling. Kampene vælges på en måde, som den gennemsnitlige TBP på kampene (ikke udfaldene) rammer den TBP for bookmakeren, som er registreret hos BetXpert.

Vi har som krav til målingerne formuleret, at der skal måles på odds i nærheden af MinimumsOdds og at den gennemsnitlige TilbageBetalignsProcent skal stemme rimeligt overens med den tilbagebetalingsprocent, som er offentliggjort på BetXpert.com. Således sikrer vi, at der ikke vælges 4. divisionskampe fra en bookmakeren og primakampe fra en anden.

Endelig formel

Med styr på FaktiskTilbageBetalingsProcent, så kan den endelig formel for beregning af FaktiskBonusVædi omskrives til:

FaktiskBonusVærdi = BonusBeløb – Omsætningskrav x (1 – ( BookmakerOdds[1] / MarketOdds[1] + … + BookmakerOdds[n] / MarketOdds[n] ) / n)

Resultatet

Endelig kommer vi frem til resultaterne for de bookmakere, som er repræsenteret her på BetXpert.com.

Bookmaker

BonusBeløb

Omsætningskrav

MinimumsOdds

FaktiskBonusVærdi

Bet365

1000

6000

1,50

673,00

Betsafe

1000

12000

1,50

451,60

Cashpoint

1000

3000

1,90

847,60

Ladbrokes

N/A

N/A

N/A

N/A

Danske Spil

500

3000

1,50

151,40

NordicBet

1000

6000

1,80

681,40

Partybets

N/A

N/A

N/A

N/A

Sportingbet

750

3750

1,70

504,38

Scandic Bookmakers

750

3750

1,70

504,38

Tipico

1000

6000

2,00

637,60

Tonybet

500

8000

1,85

164,60

Unibet

1000

8000

1,40

717,40

Kåring: Cashpoint*

Vi har valgt at kåre Danmarks Bedste Bookmaker Bonus 2014. For at opfylde kravene til dette, så skal bonussen, som beregningerne er foretaget på, have været tilgængelig for nye kunder i minimum 6 af årets 12 måneder, som løber fra 1. okt til 30. september.

For 2014 er kåringen faldet på Cashpoint*, som nu officielt kan reklamere med Danmarks Bedste Bookmaker Bonus 2014.

Cashpoint* har et højt bonusbeløb, men ikke højere end diverse andre steder. Hvor den tyske bookmaker skiller sig ud, er i omsætningskravene, som er milde i forhold til det øvrige marked. Så milde at det mere end opvejer at minimumsoddset er temmelig højt. Summasummarum er at den faktiske bonusværdi er højere hos Cashpoint* end hos de andre licens-bookmakere på det danske marked.

Opret din konto hos Cashpoint her


Læs BetXperts anmeldelse af Cashpoint