0-0 endte onsdagens træningskamp mellem Danmark og Tjekkiet, på et koldt, vindblæst og ikke engang halvfyldt Århus Stadion. Og de magre cifre fortæller sådan set historien meget godt.

En kedelig kamp med usammenhængende spil og masser af fejl. Ikke så mærkeligt i et atmosfæreforladt opgør hvor især Danmark var skadesramt, og hvor begge hold foretog en masse udskiftninger.

Martin Jørgensens sidste kamp (og hans bedste længe)

Der var dog et par underholdende momenter. Som da 100 kamps-jubilaren Martin Jørgensen - der ironisk nok, i sin allersidste landskamp, leverede sin bedste indsats i adskillige år (men ok; han blev skiftet ud efter 28 minutter, dvs før de gamle ben blev for udmattede) - brød igennem det tjekkiske forsvar og serverede bolden på et sølvfad for Mads Junker. Junker kvitterede desværre med en forkølet afslutning.

Cirka lige så forkølet som Michael Krohn-Dehlis straffespark der blev pareret af Chelsea-keeper Petr Cech. Straffesparket var fremtvunget af Dennis Rommedahl, aftenens bedste dansker, der et par gange udnyttede sin hurtighed til at bringe tjekkerne i problemer.

Ellers var det nu mest Danmark der var i vanskeligheder, især i første halvleg hvor danske fejlafleveringer og en kvik Rosicky skabte nogle farlige situationer i og omkring det danske felt - dog uden at målmand Lindegaard for alvor blev sat på prøve. Tjekkerne havde ikke mål i støvlerne i denne omgang.

Målet der fik det til at gibbe i tipperne

Med een undtagelse. Få minutter inde i kampen blev bolden stukket frem i det danske straffesparksfelt hvor den kropsstærke centreforward Necid vendte rundt på en tallerken og scorede uden chance for Lindegaard. Jubel hos Necid - og jubel hos de tippere der havde fulgt BetXperts tip og spillet på at den tjekkiske frontløber ville score mindst 2 mål mod Danmark (odds 20 hos Unibet*).

Men jublen var kortvarig; en nævenyttig linjedommer vinkede for offside (korrekt, må vi erkende), og VM-finaledommer Howard Webb annullerede målet.

Opstillinger - og vurdering

Danmark

1 Anders Lindegaard

-Årvågen indsats. Tjekkernes afslutninger var dog temmelig svage (bortset fra et frispark på en stolpe-yderside), så Lindegaard havde ikke behov for at brillere.

12 Johnny Thomsen

-En back der vækker minder om Jens Risager og Søren Colding: god fighter, men elendig tekniker

4 Mathias Zanka Jørgensen 46' (Kris Stadsgaard)

-Zanka var lidt for langt fra Necid ved et par lejligheder, men generelt en solid indsats af den unge FCK-forsvarer.

-Afløser Stadsgaard gjorde det fint i anden halvleg; havde fx nogle gode løb fremad banen

20 Andreas Bjelland

-Kom med - ikke bare i truppen, men i startopstillingen - på afbud fra rutinerede Krøldrup. Og den 22-årige Lyngby-midterforsvarer kvitterede med en flot (og unervøs) debut; godt overblik og nydelig boldomgang.

5 Patrick Mtiliga

-Et par kiks i defensiven, men den lille Malaga-venstreback brugte sin hurtighed og dynamik fint i diverse fremstød

2 Christian Poulsen 69' (Niki Zimling)

-Pyha. For een gangs skyld var kaptajn Poulsen ikke skyld i modstandermål. Tværtimod havde han et par gode afleveringer i dybden til Rommedahl. Liverpool-prügelknaben er dog for langsom til at kunne rydde effektivt op på midtbanen.

-Afløser Niki Zimling gjorde sig primært bemærket ved at begå nogle frispark.

10 Dennis Rommedahl 76' (Christian Eriksen)

-Rommedahl var holdets bedste. Fremtvang et straffespark og havde et par andre gode løb. Selvfølgelig var der et par tekniske kiksere, men alt i alt en fin kamp

-Afløser Eriksen nåede ikke at vise ret meget i sit kvarter på banen.

8 Thomas Kahlenberg 62' (Hans Henrik Andreasen)

-Kahlenberg Placeret på den centrale midtbane, men flagrede ofte ud til højre. Uanset hvor han befandt sig, var det ineffektivt. Wolfsburg-reserven bør skifte klub snarest - så han kan få fast spilletid.

-Afløser HH Andreasen debuterede med en løbevillig indsats der dog ikke førte til ret meget

100 Martin Jørgensen 28' (Daniel Jensen)

-Den 35-årige midtbanekreatør stoppede egentlig på landsholdet efter VM, men fik lov til at sige farvel med sin landskamp nr 100. Måske lejligheden motiverede ham (trods skuffende få tilskuere, endda på hans AGF-hjemmebane) eller måske skyldtes det at han kun fik 28 minutter på banen, dvs blev skiftet ud før de gamle ben blev trætte. Uanset årsagen, leverede jubilaren sin bedste landsholdsindsats i årevis: engagement, godt overblik, fin boldbehandling - og en lækker assist til Junker (der desværre kiksede).

-Afløser Jensen demonstrerede igen at han er langt fra sin gamle form - teknikeren var engang en af Bundesligaens bedste midtbanespillere; nu er han blodfattig, langsom og i høj grad undværlig. Hos Werder og på landsholdet

11 Michael Krohn-Dehli

Flittig indsats fra den finurlige Brøndby-venstrekant. Kom godt til baglinjen og fremtvang diverse frispark. Teknisk dygtig, men har dog ikke hurtigheden eller kropsstyrken til at blive en ny Grønkjær. Skulle have scoret, men brændte straffespark (var muligvis kyst af verdensklassekeeperen på den tjekkiske streg)

18 Mads Junker 46' (Morten Rasmussen)

Meget skidt kamp af Roda-angriber Junker. Flere fejlafleveringer, og da han fik bolden serveret på et sølvfad af Martin Jørgensen, kiksede han.

-Afløser Morten "Duncan" fightede og fyldte mere - men uden at få ret meget ud af det

Ikke spilletid:

14 Lasse Schøne

16 Jesper Christiansen

Tjekkiet

1 Petr Cech

12 Zdenek Pospech 85' (David Limbersky)

6 Jan Rajnoch

2 Marek Suchy

3 Michal Kadlec 85' (Daniel Pudil)

8 Jan Polak

17 Tomas Hubschman

10 Tomas Rosicky

13 Jaroslav Plasil 89' (Milan Petrzela)

9 Jan Rezek 65' (Michal Hubnik)

7 Tomas Necid 65 (Roman Bednar)

Ikke spilletid:

4 Mario Licka

16 Jan Lastuvka