Fredag aften klokken 18.00 gælder det EM-semifinalen mod Spanien for de danske håndboldherrer. BetXpert bringer her forskellige odds på Danmark - Spanien.

Onsdag aften tabte Danmark for første gang ved EM-slutrunden i Ungarn og Slovakiet. Det gjorde de mod Frankrig i sidste mellemrundekamp, og dermed sneg Frankrig sig også foran Danmark og sikrede sig førstepladsen i gruppen. Det betyder, at Danmark skal møde Spanien i semifinalen, mens Frankrig skal op mod Sverige. 


Frankrig vandt med 30-29 mod et dansk mandskab, der ellers havde ført hele vejen igennem, og flere gange undervejs var det danske forspring på fem mål.
Men med under to minutter tilbage af opgøret bragte Dika Mem Frankrig foran for første gang i opgøret, og det mål blev i øvrigt det sidste i kampen. 

Mod Frankrig valgte landstræner Nikolaj Jacobsen at give et hvil til nøglespillere som Mikkel Hansen og Mathias Gidsel. Hansen og Gidsel er de to mest scorende danske spillere i turneringen, og de blev sparet grundet fredagens semifinale. 

Den franske stjernespiller Nikola Karabatic fortalte efter kampen mod Danmark til TV 2 Sport, at han ser Gidsel som den måske bedste spiller i verden lige nu.

- Han er en af de bedste spillere i verden lige nu - hvis ikke den bedste. Det er fedt at se ham spille, men jeg håber, at han ikke spiller så godt, hvis vi møder ham igen, fortæller Karabatic. 

Måske Karabatic får Gidsel at se på søndag, hvor finalen skal spilles. Både Frankrig og Danmark er i hvert fald favoritter til at vinde deres respektive semifinaler. 

Danmark – Spanien: Odds på semifinalen

BetXpert har fundet de bedste odds på Danmark – Spanien. Der er kampstart fredag klokken 18.00, og du kan følge EM-semifinalen direkte på TV 2 og TV 2 Play. Du kan også gratis se Danmark - Spanien via livestream, og det kan du læse mere om her

Odds på Danmark - Spanien (1X2) Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,22
Uafgjort 15,00
Spanien 7,60
Odds på Danmark - Spanien (handicap) Højeste odds Bookmaker
Danmark (-4,5) 1,84
Spanien (+4,5) 2,11
Odds på Danmark - Spanien (over/under mål) Højeste odds Bookmaker
Over 56,5 mål 2,15
Under 56,5 mål 1,89

Odds på Danmark - Spanien er senest opdateret torsdag den 27. januar klokken 10.05.

Spil på Danmark - Spanien hos LeoVegas

Som det fremgår af oddstabellen herover, så tror bookmakerne meget på en dansk finaleplads. Dansk sejr i ordinær spilletid giver odds 1,22 hos LeoVegas*, mens spansk sejr giver hele odds 7,60 hos NordicBet*. Uafgjort giver odds 15,00 hos Bwin*

Danmark møder et spansk hold, der ligesom Danmark blot har tabt en enkelt kamp ved slutrunden og vundet resten. Eneste nederlag indtil videre kom i søndags mod Norge, der besejrede spanierne med 27-23. Spanien skulle dermed minimum have uafgjort i den sidste mellemrundekamp mod Polen for at gå videre til semifinalen, og det klarede de også med en kneben 28-27-sejr. 

De to mandskaber tørnede også sammen i semifinalen ved sommerens OL i Tokyo, og her vandt Danmark med 27-23. Det er dog et svækket spansk mandskab, som Danmark møder fredag sammenlignet med det spanske OL-hold, de mødte den 5. august sidste år. De er uden blandt andre Alex Dujshebaev, der er skadet. 

Madsen: "Spanien ligger ganske fint til os"

BetXperts håndboldekspert, Mads Madsen, forventer, at de danske håndboldherrer kommer tilbage på sejrskurs mod Spanien.

- Spanien ligger ganske fint til os. De er ved at lave en foryngelseskur på deres hold, hvor flere nye spillere er med på det spanske landshold. Danmark er favoritter, da deres bredde bare er bedre, end hvad de har hos Spanien, siger Mads Madsen og fortsætter:

- Jeg forventer en ny dansk sejr. Flere af de danske profiler kommer ind til kampen helt veludhvilet, hvilket tæller blandt andre Mikkel Hansen og Mathias Gidsel. Den danske bredde er skræmmende, hvilket ikke ses på samme vis hos Spanien.

Under 56,5 mål i kampen: Odds 1,89 hos LeoVegas*

Mads Madsen tror på under 56,5 mål i semifinalen mellem Danmark og Spanien, og det begrunder han således: - Det er en EM-semifinale, som tit godt kan blive en nervøs omgang, hvor det fine spil og mange mål ikke er i højsædet. Landin og Perez De Vargas plejer at levere, når der er allermest på spil. Det tegner til at blive en lavtscorende kamp, fortæller Mads Madsen.

Hvad er Spaniens styrker og svagheder?

- Spanien har et godt forsvar, som har været deres kendetegn i mange år, hvor de inde bag ved har Perez De Vargas og Corrales, som på dagen kan gøre livet surt for mange, siger Madsen og fortsætter:

- Svagheden er, at de mangler mere skudkraft ude bagved, hvor meget afhænger af deres små vævre spillere og deres formåen mand mod mand.