Det bliver interessant at se Clara Tauson på græs for første gang i karrieren. Danskeren er totalt uprøvet på underlaget, derfor vil markedet være på bar bund i forhold til at prissætte stortalentet. Klaus F kigger på hendes chancer og efter værdifulde spilforslag

Det er første gang, at WTA-touren rammer Bad Homburg, hvor spillerne skal have fjernet de sidste mangler, inden det går løs ved Wimbledon næste mandag. 


Clara Tauson har haft nogle ugers pause efter nederlaget ved French Open til Victoria Azarenka. Det bliver spændende at se, hvordan danskerens spil harmonerer med græs. 

Passer græs til Tauson?

Man kunne se i Lyon, hvor godt indendørs passer Clara Tauson. Hendes powerfyldte rene slag uden meget topspin er skræddersyet til et hurtigt underlag. Oveni det, så besidder hun en aggressivitet, hvor hun elsker at gå frem til nettet. Det er ret bemærkelsesværdigt for så ung en spiller - især på WTA-touren. Hun mangler lidt i sit bevægelsesmønster, hvor der er plads til forbedringer. Men alt dette harmonerer godt med græs. Jeg vil have min skepsis i forhold til hendes bevægelser, der kan blive lidt akavet i begyndelsen. Men jeg regner bestemt med, at hun tilpasser sig qua sit ekstreme talent.

Tauson er pæn favorit i sin første kamp mod Anna Blinkova, der er en habil spiller på græs. Det viser lidt om respekten for danskeren i markedet. Hun kan få en oplevelse mod en tysk legende, hvis hun vinder denne kamp. Vinderen af Wimbledon 2018 Angelique Kerber kan stå på den anden side af nettet i 2. runde. Kerber er langsomt ved at komme i gang igen efter en svær periode. Tyskeren er med sit lave tyngdepunkt eminent på græsset. Det faktum, at hun også er venstrehåndet, kan give et specielt match up for Tauson, skulle hun møde tyskeren. 

Skulle Tauson komme igennem denne hurdle, venter navne som Sorana Cirstea og Petra Kvitova bare for at nå en eventuel finale. Jeg spår ikke Tauson de store chancer i denne her uge, men hun får en masse lærerig kamptræning på underlaget. Det er utvivlsomt det, som er vigtigst for den unge dansker. 

Favoritterne i Bad Homburg

Jessica Pegula bliver ved med at overraske i 2021. Amerikaneren går uimponeret til opgaven mod de store navne og har kontinuerlig succes. Hun kunne godt gå langt i den nye tyske turnering. Markedet er dog bevidst om hendes evner og har justeret prisen derefter. 

Petra Kvitova og græs hænger næsten sammen. Tjekken er uhyggelig på underlaget og har da også to Wimbledon-titler på CV'et. Hun er favoritten i Bad Homborg, og man må forvente, at hun går langt. Selvom det er en lille turnering, så kan hun ikke tillade sig at komme til Wimbledon uden nogle sejre på græs i bagagen. Jeg kunne godt se værdi på Kvitova i forhold til et spilforslag, hvis hun rammer topniveau. Odds er dog i den lave ende, og det er ofte lidt uforudsigeligt med Kvitova.

Det er aldrig lykkedes Victoria Azarenka at gå hele vejen ved Wimbledon. Hun er blandt andet blevet stoppet af Kvitova nogle gange. Hvordan hun vil prioritere denne turnering, er svært at sige lige efter, at hun har været i semifinalen i Berlin. Azarenka står dog med en god lodtrækning, så det vil hun potentielt udnytte. Jeg kunne måske godt kigge efter hviderussisk værdi. 

Spilforslag til WTA Bad Homburg

Jeg går efter hjemmebane og nostalgi i dette spilforslag:

Angelique Kerber til at vinde WTA Bad Homburg: Odds 10 hos Bet365*

Jeg så nogle gode tegn i sidste uge fra Kerber, selvom det kun blev til én sejr. Hun var overlegen mod Misaki Doi og havde fortjent en bedre skæbne mod Azarenka. Hun er langsomt ved at finde selvtilliden. Hvorfor ikke gøre det i en uge, hvor de fleste vil have deres øjne rettet mod Wimbledon. 

Hun vil være på hjemmebane, og det kan give hende de ekstra procenter, hun behøver for at stå med trofæet næste weekend. 

Lodtrækningen er ok. Hun skal slå vores egen Tauson, hvis hun rammer topniveau. Selvom Kvitova kan vente, så er det svært at sige, hvad man kan forvente af tjekken, efter hun udgik med skade fra French Open. 

Regnskab:
Spil i alt: 47
Vundne spil: 9
Tabte spil: 38
Profit: 15,18
Tilbagebetalingsprocent: 132