Champions League står for døren, og vi har kigget nærmere på de 8 grupper. I denne artikel er fokus på Gruppe E og F. Hold som Chelsea, Schalke 04, Arsenal, Dortmund og Napoli...

Gruppe E

Chelsea

Sidste sæson blev det til en tredjeplads i ligaen, FA Cup-exit i semifinalen og triumf i Europa League, hvor man vandt finalen 2-1 over Benfica. Til denne sæson har det helt store samtaleemne naturligvis været genansættelsen af José Mourinho og håbet er, at den karismatiske portugiser kan løfte holdet til mesterskabskandidater og aspiranter til at gå dybt i Champions League-turneringen.

På transferfronten har man hentet nogle prominente navne. Dyrest har Willian fra Anzhi været, men brasilianeren har i skrivende stund endnu sin debut til gode. Offenisven er ligeledes blevet forstærket af André Schürrle og Samuel Eto'o, mens Kevin de Bruyne er vendt tilbage fra lejeophold. Der er dermed lidt flere strenge at spille på denne sæson og forventningen er at Chelsea vinder gruppen og går langt i turneringen.

Schalke 04

Schalkes præstationer rakte sidste sæson til ligaplacering som nummer fire, men pladsen blev først sikret i de sidste spillerunder, hvor der var skarp konkurrence med Freiburg. I CL-kvalifikationen fik man sneget sig videre efter to omgange med PAOK, der kom med på et ekstra mandat pga. matchfixing-udelukkede Metalist Kharkiv, og med kun én ligasejr indtil videre ville det være synd at kalde Schalkes sæsonstart for prangende.

Man har ellers handlet pænt ind til både bredden, fremtiden og den umiddelbare start-ellever. Kevin-Prince Boateng er kommet fra AC Milan og udset en nøglerolle på den offensive midt mens Ádám Szalai skal aflaste (og udfordre) Klaas-Jan Huntelaar på toppen. Leon Goretzka, Dennis Aogo, Christian Clemens og Felipe Santana øger bredden og giver træner Jens Keller en håndfuld muligheder. På papiret er det dermed et stærkere Schalke-mandskab end sidste sæson, men præstationerne hidtil har ikke vist det.

Basel

Schweiziske Basel er efterhånden velkendt i CL-gruppespillet, hvor man er med for femte gang, og kun har misset en plads én gang siden 2009/10. Bedst så det ud i 2011/12, hvor man slog Bayern München i den første kamp i 1/8-finalerne. Sidste sæson nuppede man det hjemlige mesterskab tre point foran Grasshoppers, vandt pokalturneringen og nåede semifinalen af Europa League, hvor Chelsea dog var for stærke og sejrede 5-2 sammenlagt.

Siden sidste sæson har man mistet et par spillere. Raúl Bobadilla (der dog kun nåede 13 ligakampe efter skiftet fra Young Boys), venstrebacken Joo-Ho Park og kantspilleren Jacques Zoua er alle taget til Bundesligaen mens det største salgsobjekt, midterforsvaren Alexsandar Dragovic, er røget til Dynamo Kiev. Ind er i stedet kommet Wolfsburgs angrebsreserve Giovanni Sio, den svenske venstreback Behrang Safari, den bulgarske landsholdsstopper Ivan Ivanov samt den hjemvendte søn, Matías Delgado, der havde stor succes i klubben fra 03-06 og som har fået trøjenummer 10.

Steaua Bukarest

Det rumænske hovedstadshold er tilbage i CL-gruppespillet efter fem års fravær. Deltagelsen kom i hus via et overlegent mesterskab, hvor man sluttede 16 point foran nummer to. I trænersædet sidder unge Laurentiu Reghecampf, der har en fortid som spiller i klubben og hos mindre tyske hold, og som siden sin ansættelse i maj 2012 har snittet 2,18 point per kamp. Han ynder at spille offensivt fodbold via en 4-2-3-1 formation, men hans europæiske erfaring begrænser sig til sidste sæsons Europa League, hvor man vandt gruppen foran Stuttgart, FC København og Molde.

I forhold til sidste sæson har man mistet en af de absolutte profiler, midterforsvaren Vlad Chiriches, der røg til Tottenham mens den hængende angriber, Raul Rusescu, blev hapset af Sevilla. Man har brugt under en fjerdedel af de €12 millioner i transferindtægter og hovedsageligt handlet hos ligakonkurrenterne. Det betyder, at Steaua næsten udelukkende består af rumænske spillere - midterforsvaren Fernando Varela (nyindkøb) og den italienske-græske offensive duo, Federico Piovaccari og Pantelis Kapetanos, er blandt de få undtagelser.

Gruppe E - Vinder

Bedste odds Bookmaker
Chelsea 1,28 Sportingbet
Schalke 04 5,00 Unibet
Basel 15 Bet365
Steaua Bukarest 34 Ladbrokes

Gruppe E - Første runde

1 X 2
Chelsea-Basel

1,30

Bet365

6,00

Ladbrokes

12

Tipico
Schalke-Steaua Bukarest

1,45

Sportingbet

4,50

Betsson

9

Bet365

Gruppe F

Borussia Dortmund

Det var lige ved og næsten for Dortmund i sidste sæsons Champions League, hvor nederlaget til ligarivalerne fra Bayern München gjorde ondt. I ligaen var man dog langt fra (25 point) at kunne spille med om mesterskabet selv om man sluttede på andenpladsen, og måtte i stedet kigge nedad, hvor Bayer Leverkusen kun var ét point efter.

Trods salget af Mario Götze ser Dortmund-truppen opgraderet ud. Sokratis, Pierre-Emerick Aubameyang og Henrikh Mkhitaryan øger mulighederne for Klopp både defensivt og offensivt. Truppen er dog stadig klart stærkest blandt de første 11-12 stykker og skader hos vitale spillere kan blive udslagsgivende. Vigtigt er det for Dortmunds CL-chancer, at man har formået at holde fast i Robert Lewandowski.

Arsenal

Intet CL-gruppespil uden Arsenal. Det har været devisen de sidste mange sæsoner, men der var alligevel spænding om udfaldet i Premier Leagues top 4 hvor Tottenham pressede sine lokalrivaler. Gunners' europæiske eventyr sidste sæson sluttede dog i 1/8-finalerne (igen, fristes man til at sige) hvor man stødte ind i Bayern München.

I transfervinduet var Arsenal interesserede i mange, men blev afvist gang på gang og så ud til at stå med hatten i hånden hen imod transfervinduets lukning. Det fik Wenger i spenderbukserne og han smed €50 millioner efter Real Madrids Mesut Özil. Det er et dyrt indkøb, men et indkøb der kan løfte holdet markant og især i Champions League kan Özil vise sig vital for holdets chancer. Mathieu Flaminis rutine har potentiale til at gøre det samme, men han er et større spørgsmålstegn efter et par sæsoner med skader og begrænset spilletid i AC Milan.

Napoli

Italienske Napoli er tilbage i sit kun andet CL-gruppespil nogensinde. I debutsæsonen 2011/12 var man - med Cavani og Lavezzi i front - gik man videre fra en svær gruppe med Bayern München, Manchester City og Villarreal inden man tabte i 1/8-finalernes ekstratid til Chelsea. I ligaen blev det sidste sæson til en andenplads, ni point efter Juventus og seks foran AC Milan.

Inter snuppede Walter Mazzarri og et par dage efter præsenterede Napoli så Rafa Benitez. Den spanske træner er elsket og hadet på tværs af fodboldeuropa, men har ofte været i stand til at sammensætte hold der klarer sig godt i de europæiske turneringer.

Det har han haft rig mulighed for i Napoli efter salget af Edinson Cavani for svimlende €65 millioner. De penge er hovedsageligt blevet brugt i Real Madrids overskudslager, hvor Higuain, Raul Albiol og José Callejón er kommet til. Offensiven er yderligere blevet forstærket af belgiske Dries Mertens fra PSV og columbianske Duván Zapata fra Estudiantes, mens Benitez-favoritten Pepe Reina er lånt i Liverpool.

Marseille

Efter en tur i Europa League, hvor man skuffende ikke gik videre fra gruppespillet, er Marseille tilbage i det fine selskab. Det er 9. gang at den franske havneby er repræsenteret i turneringen og Marseille er stadig det eneste franske hold der har vundet turneringen (i 1993). Træner Elie Baup afløste Deschamps forud for sidste sæson og guidede holdet til en andenplads, 12 point bag PSG.

Marseille har ikke sagt farvel til nogle nævneværdige spillere (Joey Barton er smuttet, men var ikke idealstarter), men til gengæld styrket offensiven med kantspillerne Florian Thauvin og Dimitri Payet fra Lille. Et par unge talentfulde spillere er derudover kommet til den centrale midt og venstrebacken, og truppen ser stærkere ud end sidste sæson.

Gruppe F - Vinder

Bedste odds Bookmaker
Borussia Dortmund 2,50
Sportingbet
Arsenal 3,40
Ladbrokes
Napoli 4,00
Unibet
Marseille 13
Bet365

Gruppe F - Første runde

1 X 2
Marseille-Arsenal

3,00

Betsafe

3,30

Bet365

2,60

Tonybet
Napoli-Dortmund

3,00

Bet365

3,40

Betsson

2,62

Ladbrokes

Champions League står for døren, og vi har kigget nærmere på de 8 grupper. I denne artikel er fokus på Gruppe C og D. Hold som Bayern München, Manchester City, Paris SG, Benfica...