Champions League står for døren, og vi har kigget nærmere på de 8 grupper. I denne artikel er fokus på Gruppe A og B. Hold som Real Madrid, Manchester United, Juventus, FC København...

Gruppe A

Manchester United 

Den store favorit i Gruppe A er de engelske mestre fra Manchester United. United har været hårdt kritiseret i kølvandet på det netop overståede transfervindue, hvor man af signifikante profiler kun har hentet Marouane Fellaini fra Everton til den centrale midtbane, som dog stadig ser noget tynd ud, mens den gamle garde i Ferdinand og Vidic stadig regerer i det bagerste, og i front huserer Robin van Persie med Wayne Rooney bag sig.

United måtte i sidste sæson noget bittert lide exit i CL-1/8-finalen mod Real Madrid, hvor en noget kontroversiel udvisning til anfører Patrice Evra var med til, at Real Madrid sejrede på Old Trafford og tiltvang sig videre færd i turneringen.  

United har fået en lidt blandet start hjemme i Premier League, hvor det er blevet til fire point i tre kampe, men det har også været mod vanskelige modstandere som bla. Chelsea og Liverpool.

Leverkusen 

Champions League vækker gode minder for tyskerne. I 2002 spillede de sig sensationelt frem til finalen på Hampden Park i Skotland, hvor Real Madrid sejrede. Dengang hed profilerne  Lucio, Ballack og Berbatov. I dag er det Bender, Rolfes og Kießling, som skal repræsentere Leverkusen, som sandsynligvis kommer til at kæmpe om 2.pladsen og videre avancement i gruppen med Shakhtar Donetsk og Real Sociedad.

Tyskerne har fået en stærk start på Bundesligaen og har vundet tre af de fire første kampe. Inden sæsonstart måtte  der vinkes farvel til fløjstjernen André Schürrle, der er draget til Chelsea, og for Schürrle-pengene har man blandt andet købt sydkoreaneren Heung-Min Son fra HSV.

Real Sociedad

Baskerne tilkæmpede sig en overraslende 4.plads i La Liga i sidste sæson, som gav adgang til CL-kvalifikationen i denne sæson. Her blæste de franske Lyon ud af banen ved at besejre CL-veteranen både ude og hjemme og kvalificerede sig dermed til Champions League for første gang.

På transferfronten er den helt store historie hos Sociadad, at de har solgt den unge centrale midtbanespiller Illarramendi til Real Madrid, mens der ikke er købt ind af samme kaliber, hvor bla. angriberen Seferovic og playmakeren Granero er kommet ind i truppen.

Shakhtar Donetsk

De ukrainske meste har udmærket sig som et stabilt CL-hold i de seneste sæsoner. I sidste spillede de sig videre fra gruppespillet sammen med Juventus, da FCN og Chelsea blev sorteper, men de orangeklædte måtte strække våben i 1/8-finalen mod Dortmund, som senere spillede sig frem til CL-finalen.

Shakhtar har mistet store profiler som Henrikh Mkhitaryan, til netop Dortmund, og Fernandinho til Manchester City, men der også blevet købt stærkt ind. Ind er kommet de brasilianske landsholdsspillere Bernard og Fred, ligesom offensivspillerne Wellington, Facundo Ferreyra og den defensive midtbanespiller Fernando nu er i truppen.

Gruppe A - odds fra 

Partybets
Odds
Manchester United 1,65
Shakhtar donetsk 5
Leverkusen 6,50
Real Sociedad  6,50

Gruppe A - 1.runde

1 X 2
Manchester United-Bayer Leverkusen

1,73

Bet365

3,85

Ladbrokes
Unibet 

5,60

Sportingbet
Real Sociedad-Shakhtar Donetsk

2,30

Tipico

2,35

Unibet

3,35

Sportingbet

 Kilde: Match Center

Gruppe B

FC København

De danske mestre fra FCK virker til at blive Prügelknabe i en pulje med Real Madrid og Juventus, som begge kandiderer til CL-trofæet, så ambitionen må være at tilkæmpe sig 3.pladsen foran tyrkiske Galatasaray, og dermed kvalifikation til EL, for københavnerne.

FCK erstattede for nylig træner Ariël Jacobs med koryfæet Ståle Solbakken efter en forfærdelig sæsonstart, og senest fik de sæsonens første tre point efter en sejr over oprykkerne fra Viborg.

På transfermarkedet har CV og co. sluppet angrebskometen Andreas Cornelius til Cardiff for et stort millionbeløb, men der er ikke købt ind af samme skuffe. Nigerianske Fernando Adi er udset til at erstatte danskeren i front, mens gamle Olaf Melberg er købt ind til det centrale forsvar fra spanske Villarreal, ligesom den fysisk stærke nordmand Daniel Braaten er købt ind til højre kant.

Real Madrid

Sultne Real Madrid burde blive et nasty bekendtskab for de fleste i år, efter at Kongeklubben ikke vandt noget som helst i sidste sæson. Det har bla. andet resulteret i, at præsident Florentino Pérez har investeret i verdens dyreste fodboldspiller nogensinde i skikkelse af Gareth Bale fra Tottenham. Ind er også kommet de talentfulde spaniere Illarramendi fra Real Sociedad og Isco fra Malaga. Ud af svingdøren er bla. gået assist-mageren Mesut Özil, som er skiftet til Arsenal, og angriberen Higuain, der nu indfinder sig i Napoli.

Real Madrid måtte skuffende lide exit i semifinalen i sidste sæson, hvor Dortmund slog Cristiano Ronaldo og co. over to kampe.

Juventus 

De italienske mestre fra Juventus har stolte traditioner i Champions League, som de har vundet før, men i sidste sæson måtte de se sig udspillet af de senere vindere fra Bayern München, som slog italienerne i begge opgør. I år er den "Den gamle dame" outsider til at løfte trofæet.

Ind af transfer-svingdøren noteres bla. forsvarsspilleren Angelo Ogbonna fra lokalrivalerne  Torino og offensivspilleren Carlos Tévez fra Manchester City, mens det også bemærkes, at angriberen Alessandro Matri er skiftet til Milan, midtbanespilleren Felipe Melo til Galatasaray og fløjen Emanuele Giaccherini spiller nu i engelske Sunderland.

Galatasaray

De store profiler hos de forsvarende tyrkiske mestre er aldrende Didier Drogba og Wesley Sneijder, men der er også blevet købt godt ind denne sommer i skikkelse af den unge fløj Bruma fra portugisiske Sporting og Chedjou (stopper) fra franske Lille. Ud af  butikken er bla. vandret den tidlige Brøndby-spiller Johan Elmander og tjekkiske Tomás Ujfalusi.

I sidste sæson spillde ”Gala” sig flot frem til CL-kvartfinalen, hvor de samlet tabte 3-5 til Real Madrid.

Gruppe B - odds fra 

Bet365
Odds
Real Madrid 1,40
Juventus 3,50
Galatasaray 13,00
FC København  51,00

Gruppe A - 1.runde

1 X 2
FC København-Juventus

9,00

Tipico

4,50

Sportingbet
Tipico

1,44

Ladbrokes
Galatasaray-Real Madrid

6,90

Danske Spil

4,50

Bet365

1,51

Tonybet

Kilde: Match Center