Verdensstjernerne står klar i kulissen til at kaste sig over Champions League-slutspillet. Vi har taget et kig på bookmakernes CL-odds og giver vores bud på hvilke hold, som går videre.

Ventetiden er endelig ovre for fodboldfansene. Røgen fra CL-gruppespillet har lagt sig og vi skal have givet bolden op til de afgørende vind-eller-forsvind kampe i Champions League-slutspillet. Nu står kun de 16 stærkeste mandskaber tilbage i ottendelsfinalerne og tripper for at fighte sig den lange vej til det prestigefyldte Champions League-trofæ.

Det bliver med garanti ikke kedeligt, når Messi, Ronaldo, Lewandowski, Agüero, Zlatan, Costa, Pogba og en lang række af fodboldelitens største navne tørner sammen i de intense CL play-off brag.

Første afdeling af ottendelsfinalerne bliver fløjtet i gang tirsdag den 16. februar med storkampen mellem PSG og Chelsea, mens vi også skal til Portugal for at følge opgøret mellem Benfica-Zenit. Onsdag går turen til Italien, hvor kan opleve Roma-Real Madrid i aktion, mens sidste kamp på onsdagsprogrammet er Gent imod Wolfsburg.

Anden afdeling af ottendelsfinalerne bliver først afviklet den 23. og 24. februar.

Bookmakernes favorit: Trofæet bliver i Barcelona

Der er ikke de store overraskelser i favoritfeltet hos bookmakerne. Igen i år er der mest tiltro til, at super-offensiven med Messi, Suarez og Neymar i fører Barcelona hele vejen til Milano, hvor traditionsrige San Siro den 28. maj danner rammen om årets Champions League-finale.

Bookmakerne peger derudover på Pep Guardiolas Bayern-mandskab som førsteudfordrer til at vælte Barcelona af tronen, men mon ikke de to Madrid-klubber også gerne vil stikke en kæp i Barca-hjulet.

Ambitiøse PSG er totaldominerende i en spændingsforladt Ligue 1 og den selvtillid kan måske sikre succes i Champions League-kampene. Og så skal vi bestemt ikke glemme sidste års CL-finalister fra Juventus, der stormer afsted på førstepladsen i den italienske Serie A efter 15 sejre i træk.

Udvalgte Champions League-vinderodds

Bedste odds Bookmaker
Barcelona 3,50 Bet365
Bayern München 3,95 Unibet
Real Madrid 6,50
Betsafe
Atletico Madrid 14,50
NordicBet
Manchester City 15,00 Unibet
Paris Saint-Germain 15,00
Betfair Sportsbook
Chelsea 26,00 Bet365
Juventus 32,00 Unibet
Arsenal 41,00
Partybets
Wolfsburg 70,00
Betsafe
Zenit 101 Bet365
Roma 101 Bet365
Benfica 151 Unibet
PSV 301 Unibet
Dynamo Kiev 501 Sportingbet
Gent 750
Betsafe

Rule Brittania: Hvad kan Premier League-klubberne at byde ind med?

Et af de store spørgsmål er også, om en af de stenrige Premier League-klubber kan nå til tops i Champions League efter en række skuffende præstationer fra de engelske klubhold i de seneste år.

Manchester United blev elimineret allerede i gruppespillet, men det er lykkes for London-klubberne Arsenal og Chelsea samt Manchester City at booke billet til slutspillet. Så skal Champions League-vinderen 2015/16 mon findes blandt dette engelske trekløver?

Hvilket Premier League-hold når længst?

Manchester City: odds 1,90 hos Betfair*
Umiddelbart står Manchester City med de bedste kort blandt de tre engelske mandskaber med en overkommelig lodtrækning her i ottendelsfinalerne. Dynamo Kiev vælter ikke i stjernespillere, og Man City må siges at være storfavoritter mod ukrainerne. Modsat ser det rigtigt svært ud for Arsenal, der skal op imod Barcelona, mens Chelsea også kan få problemer med at holde Zlatan og PSG-profilerne fra fadet.

Men hvad siger I til oddsene?
Manchester City: odds 1,90 hos Betfair*
Chelsea: odds 2,75 hos Unibet*
Arsenal: odds 15,00 hos 888sport

Der tilbydes også odds 2,00 hos Partybets for at præcis ét engelsk hold kvalificerer sig til kvartfinalerne. Kom gerne med jeres input til oddsene for de engelske mandskaber.

Chelsea på svær opgave mod PSG

Lad os tage et kig på de første 4 ottendelsfinaler, hvor PSG-Chelsea i en v.2.0 ligner det mest spændende match-up. Chelsea jagter revanche efter den franske storklub eliminerede Chelsea sidste år på reglen om flest scorede udemål efter to uafgjorte opgør.

 

Chelsea-manager Guus Hiddink ser ud til at have vendt nedturen for London-klubben og det er lykkes at skabe mere harmoni og stabilitet i truppen. Det kan derfor meget nemt igen blive et par jævnbyrdige play off-brag.

 

Men mens englænderne fortsat virker sårbare, så er ubesejrede PSG ret frygtindgydende og ser stærkere ud end nogensinde før med Zlatan og Cavani i front.

 

Tirsdag 16. februar kl. 20:45 (Se MatchCenter)

PSG Uafgjort Chelsea
1,75 3,80 5,90
Betsafe
Scandic Bookmakers
Cashpoint

Bud på samlet vinder: PSG

 

Zenit imponerede med 5 sejre i de 6 gruppekampe, men de indtager blot en 6. plads i den russiske liga og kan få problemer mod Benfica på Estádio da Luz. Med den brasilianske bomber Jonas (23 mål i 22 kampe) har Benfica lagt sig i spidsen i den portugisiske liga og de tager også favoritværdigheden i denne første ottendelsfinale.

 

Benfica skal jagte et godt udgangspunkt til den svære returkamp og forventes at tage initiativet fra første fløjt.

 

Tirsdag 16. februar kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Benfica Uafgjort Zenit
2,15 3,40 3,80
Tipico
Unibet
NordicBet

Bud på samlet vinder: Benfica

 

Både Roma og Real Madrid har skiftet træner for nylig. Hos den spanske kongeklub har Zinedine Zidane overtaget taktikbrættet og skal nu føre Real-stjernerne igennem Champions League-slutspillet. Med Cristiano Ronaldo i målhumør bør Real Madrid kunne vise klasseforskellen.

 

Luciano Spalletti indtager nu trænersædet hos Roma efter fyringen af Rudi Garcia. Roma vandt kun en enkelt af deres 6 gruppekamp og det vil være en større sensation, hvis italierne slår Real Madrid ud af Champions Leaguge og kvalificerer sig til kvartfinalerne.

 

Onsdag 17. februar kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Roma Uafgjort Real Madrid
4,30 3,80 1,91
Tipico Scandic Bookmakers
Sportingbet

Bud på samlet vinder: Real Madrid

 

Hvorfor ikke afvikle disse play off-kampe forskudt; med kampstart f.eks kl 19:00 og 21:00. Det er jo ikke ret mange, der kommer til at se denne kamp, når Roma-Real Madrid løber over skærmen samtidig.

 

Vi kan komme til at få en dansker-duel mellem Gent-forsvareren Lasse Nielsen og Wolfsburgs Nicklas Bendtner. Det er dog ikke videre sandsynligt, at Bendtner får spilletid, men den tidligere AaB´er Lasse Nielsen har etableret sig som fast mand hos belgierne.

 

Wolfsburg vandt noget overraskende deres gruppe foran PSV, Manchester United og CSKA Moskva. Det må give selvtillid til tyskerne, der dog har svært ved følge med topholdene i Bundesligaen.

 

Onsdag 17. februar kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Gent Uafgjort Wolfsburg
3,20 3,40 2,40
Betfair Sportsbook
Bet365
Sportingbet

Bud på samlet vinder: Wolfsburg

 

Bookmakernes dom: Disse hold går videre

Chelsea PSG
2,37 1,70
Bet365
Danske Spil
Zenit Benfica
1,85 2,05
Betsafe
Partybets
Real Madrid
Roma
1,20 5,00
Danske Spil Bet365
Wolfsburg Gent
1,35 3,40
Sportingbet
Partybets
Barcelona Arsenal
1,20 6,00
Danske Spil Unibet
Bayern München
Juventus
1,30 4,00
Partybets Unibet
Atlético Madrid
PSV
1,22 4,50
Bet365 Unibet
Manchester City
Dynamo Kiev
1,33 4,00
Sportingbet Bet365