Efter lidt over en måned siden sidste sæsons finaler, starter de europæiske turneringer nu så småt op igen. Få et overblik her…

Det er ikke mere end fem ugers tid siden, at Bayern München slog Borussia Dortmund i Champions League 2012/13-finalen på Wembley. Forinden da havde Chelsea slået Benfica i Europa League's ditto på Amsterdam Arena, og sørme om de to turneringer ikke sparkes igang igen allerede i denne uge.

Champions League, første kvalifikationsrunde

I den prestigefyldte turnering træder fire hold ind i den første runde og indleder en lang og tung vej mod det forjættede land. Det er fire europæiske miniputter, men ikke desto mindre mesterskabshold fra deres respektive lande.

Det drejer sig om:

Shirak FC (armensk mester) der sidste sæson gik videre fra første kvalifikationsrunde til Europa League og som i 2003/04-sæsonen tabte sammenlagt 0-6 til FC Nordsjælland i kvalifikationen til UEFA Cup. 

De møder Tre Penne fra San Marino, der de sidste tre sæsoner har været med i kvalifikation til europæisk bold (senest til CL, to gange til EL). Alle tre gange har man lidt store nederlag; sidste sæson 0-11 til F91 Dudelange.

FC Lusitanos fra Andorra har samme historik og er heller ikke gået videre fra første runde i tre forsøg. Senest tabte man med 0-9 i CL-kvallen til maltesiske Valletta FC.

De får muligheden mod færøske EB/Streymur, der på trods af sin korte historie (etableret i 1993 ved en sammenlægning) har været at finde i de europæiske kvalifikationsturneringer de sidste syv sæsoner i træk. De er aldrig gået videre, men er i de seneste to sæsoners EL-kval røget ud på reglen om udebanemål.

De fire hold tørner sammen tirsdag den 2. juli og returkampen spilles den 9. juli:

Shirak FC Uafgjort Tre Penne
1,05 12,00 36,00
Unibet
Betsafe
Betsson
Tipico
NordicBet
FC Lusitanos Uafgjort EB/Streymur
4,75 3,75 1,76
Bet365
Yaybet
Bet365 Yaybet

Europa League, første kvalifikationsrunde

I Europa League er der langt flere hold involverede i den første runde. Hele 76 hold er med fra start - fordelt på 19 pokalvindere, 25 liga-andenpladser, 29 tredjepladser og 3 via Fair Play-ranking.

De mest prominente er Malmø FF, Rosenborg, Dinamo Minsk (kvalificerede via 3. pladser) og Gefle og Tromsø, der er kvalificeret via Fair Play.

Otte hold (heriblandt Gefle) spiller tirsdag, en enkel kamp spilles onsdag mens langt de fleste spilles torsdag. Få et overblik over dem her: http://www.betxpert.com/matchcenter/fodbold/2013-07-04

Med de mange mere eller mindre ukendte hold så tidligt i turneringen, er det ofte muligt at fange bookmakerne på det forkerte ben hvis man kan opsnappe noget specialviden. Sidder du inde med noget info, så del det gerne via vores Match Center eller som kommentar her til artiklen.