Klopp mod Zidane. Salah mod Ronaldo. Liverpool mod Real Madrid. Årets største klubkamp, Champions League-finalen, er lige om hjørnet, og der er lagt op til et sandt festfyrværkeri af offensiv fodbold fra to mandskaber, som har sine klare forcer i det angribende spil. Bookmakerne har som altid gjort lidt ekstra ud af den store begivenhed, og for dem, der vil have lidt ekstra spænding i kampen, findes der et hav af skæve specialspil. BetXpert har fundet de bedste.

Når den serbiske dommer, Milorad Mažić, lørdag aften klokken 20:45 fløjter Champions League-finalen i Kiev i gang, kan man som tilskuer godt tillade sig at forvente mål. På den ene side af midterlinjen i rødt står trioen Firmino, Salah og Mané, der må tage den primære del af æren for, at Liverpool med 40 mål er det mest scorende hold i årets Champions League.

På den anden side ledes de hvide fra Madrid af fænomenale Cristiano Ronaldo, der, på trods af at han efterhånden er blevet 33 år, bliver ved med at score mål på samlebånd. Han scorede to gange i sidste års finalesejr over Juventus, og i år er det i alt blevet til 15 mål, hvilket er fem flere end nummer 2 på listen - Liverpools Mohamed Salah.

Bookmakerne har selvfølgelig justeret odds efter en forventet målfest, og det er efterhånden svært at finde værdi i, at der kommer mange mål i Ukraine. Til gengæld har bookmakerne flottet sig med en lang række af sjove og skøre specialspil, og hvis det ender med et dramatisk chance- og målorgie, er det muligt at vride lidt værdi ud af flere af dem - også selvom man bare ønsker lidt lir til kampen.

Se vores Champions league optakt og guide lige her

Religiøse Salah kan påvirkes af Ramadanen

Manden på alles læber i England i år er egyptiske Mohamed Salah, der allerede i sin første sæson efter skiftet fra Roma må kunne kategoriseres som en larmende succes. Han har slået et hav af rekorder, hvoraf den mest iøjnefaldende er, at han med 32 scoringer har scoret flere mål end nogen anden i en enkelt Premier League-sæson. Alle 32 mål har han fejret på samme måde: Ved at falde på knæ og takke de højere magter.

Men netop den store tro på Gud kan vise sig at være en hæmsko for egypteren i lørdagens finale. Kampen falder nemlig sammen med Ramadanen, som dikterer, at troende muslimer bl.a. hverken må spise eller drikke fra solopgang til solnedgang. Elitesportsudøvere har faktisk undtagelsesvis lov til at bryde skikken, hvis de i stedet faster på et andet tidspunkt, men den stærkt religiøse Salah har ifølge flere medier - herunder Tipsbladet - afvist dette overfor et egyptisk medie. 

Han forventer dog ikke selv, at fasten får ret stor indflydelse på hans præstation, og da solen ventes at gå ned en lille time inden kampstart, er der mulighed for, at egypteren kan få både væske og lidt mad inden kampstart, selvom han næppe kan nå at fylde depoterne helt op. Det virker derfor ikke som et usandsynligt scenario, at Salah, som kampen skrider frem, bliver træt og ukoncentreret og vil begå fejl.

Hos Nordicbet og Unibet kan man få odds 1,9 på, at Salah løber offside mindst én gang i kampen. Det er sket i fem ud af 12 kampe i årets Champions League-sæson. Nordicbet har odds 2,4 på, at Salah har under 1,5 afslutninger indenfor rammen, mens man hos Unibet kan få odds 3,60 på, at egypteren har færre skud på mål end angrebskollega Firmino. Det er dog værd at bemærke, at Salah afslutter væsentlig oftere end brasilianeren, og at det nok vil kræve, at den lille egypter bliver skiftet ud, hvis det spil skal have en chance. Der er måske derfor mere ide i at spille, at Salah skiftes ud til odds 2,75 hos Unibet og Nordicbet. Dette er sket i syv ud af Liverpools 14 Champions League-kampe i år.

Se odds på champions league

Andalusisk big game player i det spanske forsvar

Portugisiske Cristiano Ronaldo løber med det meste af opmærksomheden, når Real Madrid angriber, men i den anden ende har de spanske giganter en mand, der er mindst lige så vigtig for defensiven; den 32-årige anfører Sergio Ramos. I 13 år har han været en altafgørende brik, når madrillenerne forsvarer, og han er flere gange fremhævet som en af verdens absolut bedste på sin position.

Man kan være sikker på, at Ramos især i de store opgør kæmper, så blodet sprøjter, men det betyder samtidig, at han er en af bookmakernes favoritter til at få en advarsel i finalen, og det er da heller ikke et uvant syn, at en overtændt Ramos må i dommerens sorte bog efter et tvivlsomt indgreb. Real Madrid har som bekendt været i Champions League finalen - og vundet -  tre af de seneste fire år, og i alle tre kampe har Ramos fået en advarsel.

Odds, på at det sker igen, er faldet ned til omkring 2,00, og så er det tvivlsomt med værdi. Til gengæld kan man hos Nordicbet og Unibet få odds 19 på, at Ramos både scorer og får et kort i finalen. Dette er sket i to ud af de tre seneste finaler, han har deltaget i, og fire gange i 45 kampe i denne sæson.

Hos Unibet kunne man tidligere få odds 15 på, at Cristiano Ronaldo bliver filmet grædende i løbet af finalen. Det odds lå sidste år helt nede i odds 2,00 hos Betfair, men desværre har Unibet fjernet spillet igen. Til gengæld kan man få odds 8 på, at portugiseren får en advarsel for at filme i løbet af kampen.

Overraskende assistkonge og Istanbul 2,0?

Mens der næppe er nogen, der er overraskede over at se Ronaldo øverst på årets topscorerliste i Champions League, er det måske en anelse mere overraskende, hvem der topper assistlisten. Nummer 1 og nummer 2 på listen er begge Liverpool-spillere, og hvor det er ganske forudsigeligt, at Roberto Firmino med otte assists er den ene af dem, var det nok de færreste, der havde forudset, at James Milner på nuværende tidspunkt ville toppe listen med ni assists.

Milner har spillet 12 kampe i Champions League i år og har leveret mindst en assist i seks af dem. I 7-0-sejren over Spartak Moskva i december leverede han hele tre assists. Det er ikke garanteret, at Milner starter inde, men hvis han gør, er odds 5 hos Danske Spil, Nordicbet og Unibet, på at han har næstsidste fod på en scoring lørdag, måske et fint spil.

Vil man ud på et langskud, kan man få odds 56 hos Nordicbet på, at begge hold scorer på et straffespark i løbet af kampens ordinære spilletid. Det er ikke noget, der sker ret ofte, men i en kamp, hvor der nemt kan falde 4-5 mål, er det ikke utænkeligt, at dommeren peger på pletten i begge ender. Skulle det ske i Kiev, vil det ikke være første gang i Champions Leagues historie. Vi skal nogle år tilbage, men da Bayern München i 2001 slog Valencia efter straffesparkskonkurrence, endte den ordinære spilletid 1-1. Her havde de to holds anførere, Gaizka Mendieta og Stefan Effenberg, scoret på straffespark.

Og hvis man for alvor vil forsøge at ramme et højt odds, har Unibet en lækkerbisken til de Liverpool-fans, der stadig får våde øjne af at tænke på finalen i 2005 i Istanbul. Her var AC Milan foran 3-0 ved pausen, men Steven Gerrard, Vladimir Smicer og Xabi Alonso på seks minutter fik udlignet italienernes føring, inden Liverpool trak det længste strå i straffesparkskonkurrencen. Unibet giver odds 350, hvis Real Madrid fører 3-0 ved pausen, kampen slutter 3-3, og Liverpool vinder den efterfølgende straffesparkskonkurrence med præcis 3-2 lørdag aften i Kiev.

Læs flere champions league spilforslag

Specialspil på Champions League-finalen

Bedste odds Bookmaker
Real Madrid tilbagelægger den længste distance i finalen 10,00
Unibet
Toni Kroos har en afleveringsprocent på over 90,5 1,85 Unibet
Begge hold scorer, over 12,5 hjørnespark og Ramos får et kort 6,50
Unibet
Under 12,5 skud på mål i kampen 1,80 888sport
Mohamed Salah rammer stolpe eller overlæggeren, uden at det resulterer i et mål 6,50 888sport
Roberto Firmino spiller hele kampen 2,10 888sport
Over 16,5 hjørnespark i kampen 9,00
Danske Spil
Christiano Ronaldo brænder straffespark 25,00 Danske Spil
Mohamed Salah som Man of the Match 6,00 Danske Spil
Christiano Ronaldo som Man of the Match 4,50 Danske Spil
Real Madrid vinder 2-1, over 11,5 hjørnespark og over 3,5 kort 22,00 Danske Spil
Der uddeles ingen kort i kampen 25,00 Danske Spil
Første mål scores på hovedstød 5,50
LeoVegas
Fem eller flere minutters tillægstid i anden halvleg 4,00 LeoVegas
Dommeren skiftes ud i løbet af kampen 21,00 LeoVegas

OBS: Vær opmærksom på, at der kan være lave indskudsgrænser på specialvæddemål, og at man kan risikere at modtage limits af bookmakerne.