Champions League-finalen mellem Barcelona og Manchester United spilles i aften (kick-off kl. 20:45) på Wembley. Vi har analyser og tips...

Det er ikke ret mange der ved det, men FC Barcelona – der i dag betragtes som det ypperste symbol på katalansk identitet – er faktisk en klub startet af udlændinge, i 1899.

Schweiziske Hans (skiftede siden navn til det mere katalanske Joan) Gamper var initiativtager, og det første hold rummede diverse schweizere og englændere (den første klubpræsident var også engelsk).

Der var dog også et par katalanere, iblandt dem sjovt nok en gut ved navn Carles Pujol, dvs en næsten-navnebror til anføreren på dagens Barca-hold.

Més que un club? Ja, men også mere end bare en katalansk klub...

I aften skal den gamle anglofile klub – uden englændere på holdet, til gengæld er der en vis argentiner... - så dyste mod nutidens fornemmeste symbol på engelsk fodbold, Manchester United. Og det endda på Wembley, Englands nationalstadion.

Der er tale om en gentagelse af Champions League-finalen anno 2009, hvor Barcelona trak det længste strå på Stadio Olimpico i Rom på scoringer af Eto’o og Messi.

Hvordan går det denne gang - bliver det Barcelona eller Manchester United, der tager sit andet store trofæ i denne sæson?

De nykårede spanske mestre er favoritter til at gentage triumfen mod de engelske ditto, men helt skal man nok ikke afskrive defensivt solide United med den snu skotte Alex Ferguson ved roret.

Læs følgende analyser af kampen:

Baggrunds-info

Tip: Under 2,5 mål

Tip: Barca-United (0-1) X

Og tjek denne forumtråd for specielle CL-tilbud hos bookmakerne: http://betxpert.com/forum/diverse/vis/specielle-cl-tilbud