Det kunne have været værre, men det kunne sandelig også have været bedre. Torsdagens lodtrækning til CL-gruppespillet placerede FC København i Gruppe D sammen med spanske Barcelona, græske Panathinaikos samt russiske Rubin Kazan. I det selskab må FCK siges at være underhunden, og man kan da også få odds 5,75 (Bwin*) hvis den danske klub går videre fra gruppen, dvs bliver nr 1 eller 2 (til sammenligning giver Barcelona odds 1,02).

De forsvarende CL-mestre fra Inter fik fornøjelsen af tre angrebsglade modstandere, i tyske Werder Bremen, den engelske gruppespilsdebutant Tottenham Hotspur samt hollandske Twente. Inters Milano-bysbørn fra AC Milan havnede også i en dynamitgruppe sammen med Real Madrid (for andet år i træk), Ajax Amsterdam og franske Auxerre.

FCKs modstandere i Gruppe D

Barcelona fra første seedningslag er gruppens storfavorit. Den katalanske gigant vandt Champions League i 2009 og nåede semifinalen i 2010, og holdet der bygger på den argentinske troldmand Messi samt en række spanske VM-vindere, er bookmakernes favorit til at vinde CL-titlen i denne sæson, til odds 3,75 (Expekt*). Til sammenligning får man odds 15 for titelholder Inter.

Med andre ord er Barca en stor mundfuld for FCK - nok det stærkeste hold den danske klub kunne trække i første seedningslag (selv om hold som Chelsea og Manchester United også ser skræmmende ud).

Til gengæld var FCK relativt heldig med at trække Panathinaikos fra anden seedningslag - der ellers også indeholdt (stærkere) hold som Werder Bremen, Benfica, Valencia og Roma. Bemærk dog ordet "relativt" - for Panathinaikos (nr 29 på UEFAs klub-rangliste; målt på de seneste fem års europæiske præstationer) er også et godt hold.

Den græske hovedstadsklub har masser af europæisk erfaring (i sidste sæson missede klubben dog CL-gruppespillet; tabte i kvalifikationen til Atlético Madrid) og er kendt for sine ekstremt medlevende fans der gør Athens Olympiske Stadion (plads til 71.000) til en heksekedel.

Desuden råder Panathinaikos - hvor danske René Henriksen slog sine elegante folder fra 1999 til 2005 - foruden en række græske landsholdsspillere (fx EM04-vinderen Katsouranis og Karagounis) over udenlandske klassespillere som brasilianske Gilberto Silva og franskmændene Boumsong, Govou og Cissé (23 mål i 28 ligakampe for Panathinaikos i sidste sæson).

Endelig er der Rubin Kazan, kometklubben fra Tartastan der har gjort lynkarriere i den russiske liga. I mange år var Rubin en middelmådig provinsklub, og først i 2003 blev det til debut i den bedste række. Men i dag står holdet som dobbelt russisk mester (2008 og 2009; i 2010 ligger Rubin halvvejs gennem sæsonen på andenpladsen efter Zenit), og kan se tilbage på en flot CL-deltagelse i 09/10.

Her var Rubin i gruppe med giganterne Barcelona og Inter (foruden Dynamo Kiev), og det blev derfor kun til en tredjeplads, men forinden lykkedes det at slå Barca på Nou Camp (2-1)! Det blev desuden 0-0 på eget græs mod Messi og co, og Rubin undgik også hjemmebane-nederlag mod Inter (1-1) og Dynamo (0-0).

Tartastan (provinsens hovedstad er Kazan) ligger 800 kilometer øst for Moskva - og det bliver temmelig koldt om vinteren. Gennemsnitstemperatur i januar er -16 grader Celcius. Hvor koldt det er 24. november når Kazan-holdet tager imod FCK, er svært at sige - men ifølge Politiken var der 13 graders frost i begyndelsen af december sidste år.

Odds i Gruppe D

FC København er gruppens underhund. Man får odds 5,75 (Bwin*) hvis holdet kvalificerer sig til knockout-kampene, dvs bliver nr 1 eller 2. Panathinaikos giver odds 2,25, Rubin Kazan odds 1,8 og Barcelona 1,02.

Man får odds 1,14 (Bet24) for Barca til at vinde gruppen, mens FCK giver odds 67 (Bwin*) for det samme. Rubin Kazan og Panathinaikos giver henholdsvis odds 13 og 17 (begge Bwin*).

FCK i Champions League

FCK har forsøgt at kvalificere sig mange gange (sidste år glippede det på målstregen mod cypriotiske APOEL), men har indtil i år kun deltaget i CL-gruppespillet een gang: i 2006 (efter at have slået Ajax i kvalifikationen). I gruppe med Manchester United, Celtic og Benfica blev det til en sidsteplads, men dog 7 point, bl.a. efter at have slået selveste United i Parken (1-0) - hvor FCK også var ubesejret mod Celtic (3-1) og Benfica (0-0).

Faktisk har FCK kun tabt een af sine seneste 10 CL-hjemmekampe; det var i 2007 da det i kvalikationen blev 0-1 mod Benfica.

I år har FCK elimineret hviderussiske BATE (0-0 ude, 3-2-sejr hjemme) og norske Rosenborg (1-2-tab ude, 1-0-sejr hjemme).