Cristiano Ronaldo kan slå gækken løs i Jomfru Ane Gade i september (hvis Alex Ferguson altså giver ham lov). Manchester United er nemlig havnet i samme pulje som danske AaB i efterårets Champions League-gruppespil.

Den engelske storklub skal spille i Aalborg d. 30. september. Det er i øvrigt Uniteds tredje danske CL-visit; første gang var i 1995 mod Brøndby, anden gang i 2006 mod FCK.

I UEFAs lodtrækning der blev foretaget torsdag, fik den nordjyske klub desuden spanske Villarreal og skotske Celtic som modstandere i Gruppe E. Og mon ikke sportsdirektør Lynge Jacobsen især hænger sin hat på skotterne i håbet om i hvert fald at blive nr 3 – hvilket giver adgang til UEFA Cuppens play-off.

Se alle CL-grupperne forneden i denne artikel.


Attraktive modstandere for AaB

Mens Celtic ligner et hold AaB måske kan slå (men nemt bliver det næppe) i Champions League-gruppespillet, ligner både Manchester United (forsvarende CL-mester) og Villarreal meget store sportslige mundfulde for aalborgenserne, men til gengæld er der også godt med kød på hvad tilskuer-attraktion angår.

United er i sagens natur en pragt-magnet med stjerner som førnævnte Ronaldo på holdet, og Villarreal ser også interessant ud – selv om Jon Dahl Tomasson har forladt klubben. Holdet tæller folk som Marcos Senna og Santiago Cazorla, begge på det spanske landshold der vandt EM i juni, samt den farlige tyrkiske angriber Nihat.

Der bør blive rift om billetterne i Aalborg.


Kampprogram og tip

CL-gruppespillet starter d. 16. september og slutter d. 10. december. Går man videre, til play-off i enten Champions League (de to bedste i hver gruppe) eller UEFA Cuppen (nr 3), er det i februar næste år det går løs.

CL-tip vil løbende kunne findes her hos BetXpert, på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/cl/

Eller hér: http://www.betxpert.com/ekspert/torben/

Her er AaBs kampprogram i gruppespillet:

17. september: Celtic - AaB

30. september: AaB - Manchester United

21. oktober: Villarreal - AaB

5. november: AaB - Villarreal

25. november: AaB - Celtic

10. december: Manchester United - AaB

Se listen over alle gruppens kampe.


Lodtrækningsheld – men alligevel flot

AaB er med i CL-gruppespillet efter at have vundet det danske mesterskab i sidste sæson – og efter at have slået først bosniske Modriča og senest litauiske Kaunas i kvalifikationen. Mod Kaunas blev det 2-0 til danskerne både hjemme og ude (hvor litauerne fik to mand udvist). Ganske godt mod et hold der trods alt havde slået Glasgow Rangers i foregående runde.


Anden gang for AaB

Samtidig lidt af et lodtrækningsheld – en bosnisk og en litauisk modstander; det kunne have været værre - for den nordjyske klub. Men i det mindste har AaB denne gang rent faktisk kvalificeret sig ved egen hjælp. Det er nemlig anden gang klubben står i CL-gruppespillet. Første gang var i 1995 hvor AaB kom med i stedet for Dynamo Kiev. Den ukrainske klub havde ellers slået danskerne i kvalifikationen med 1-0 hjemme og 3-1 ude, men så blev Dynamo diskvalificeret for at have forsøgt at bestikke den spanske dommer Antonio López forud for en CL-kamp (ikke mod AaB).

I gruppespillet i 1995 var AaB oppe mod Porto, Nantes og Panathinaikos. Det blev til fire point via en 2-1-hjemmesejr over Panathinaikos (mål af Erik Bo Andersen og Jens Madsen) og 2-2 hjemme mod Porto (de samme to målscorere). I de fire nederlag scorede AaB kun eet mål – i 3-1-nederlaget i Nantes – som Erik Bo stod for.


BIF og FCK

Med to CL-deltagelser har AaB overgået Brøndby og FCK der begge indtil videre kun har noteret sig for een gruppespils-deltagelse. Brøndby i 1998 hvor det i dynamitgruppen med Barcelona, Manchester United og Bayern München blev til tre point via åbningssejren på 2-1 over Bayern. Derefter blev det til fem nederlag, bl.a. lussinger på 2-6 og 0-5 mod United.

FCK var med i 2006 – efter en flot (lidt heldig) sejr over Ajax i kvalifikationen. I gruppespillet havnede man i pulje med Manchester United, Celtic og Benfica – med andre ord en lodtrækning der i høj grad ligner den der nu er blevet AaB til del. FCK måtte nøjes med en fjerdeplads, men fik hæderlige syv point via 0-0 mod Benfica, 1-0 over United og 3-1 over Celtic; i alle tilfældene hjemme i Parken.


CL-grupper

GRUPPE A
Chelsea (England)
AS Roma (Italien)
Bordeaux (Frankrig)
CFR Cluj (Rumænien)

GRUPPE B
Inter (Italien)
Werder Bremen (Tyskland)
Panathinaikos (Grækenland)
Anorthosis (Cypern)

GRUPPE C
Barcelona (Spanien)
Sporting (Portugal)
FC Basel (Schweiz)
Shakhtar Donetsk (Ukraine)

GRUPPE D
Liverpool (England)
PSV Eindhoven (Holland)
Marseille (Frankrig)
Atletico Madrid (Spanien)

GRUPPE E
Manchester United (England)
Villarreal (Spanien)
Celtic (Skotland)
AaB (Danmark)

GRUPPE F
Lyon (Frankrig)
Bayern München (Tyskland)
Steaua Bukarest (Rumænien)
Fiorentina (Italien)

GRUPPE G
Arsenal (England)
FC Porto (Portugal)
Fenerbahce (Tyrkiet)
Dinamo Kijev (Ukraine)

GRUPPE H
Real Madrid (Spanien)
Juventus (Italien)
Zenit St. Petersborg (Rusland)
BATE Borisov (Hviderusland)