Sao Paulo danner rammen om ATP Challenger Tour Finals. På indendørs grus kæmper de 7 bedste Challenger-spillere i år plus et wildcard om titlen, som Diego Schwartzman vandt sidste år. Tennisekspert Asger Hess-Olesen har begået denne optakt med alt om turneringen.

Challenger-touren er i sammenligning med ATP-touren ikke at regne for noget. Pengene er markant mindre, spillerne er for mange ukendte, og forholdene er skrabede.

Men i et bettingperspektiv - og for hardcore tennisfans selvfølgelig - så er Challenger-touren uhyre interessant. Her er der nemlig i den grad mulighed for at fange bookmakerne på det forkerte ben.

Nu er vi så nået til sæsonfinalerne i Sao Paulo, hvor der venter en spændende turnering. Asger Hess-Olesen har allerede flere spil ude og regner med at strø om sig med spilforslag turneringen igennem. Det første er her: 

Cecchinato - Clezar 2

Derudover rummer optakten også to outright-spil.

Gruppe A: Snu italiener tager favoritrollen

(1) Paulo Lorenzi, Italien (ATP 68)

(3) Inigo Cervantes, Spanien (ATP 98)

(5) Daniel Munoz De La Nava, Spanien (ATP 87)

(7) Farrukh Dustov, Uzbekistan (ATP 168)

I parentesen ses seedningen.

(1) Paulo Lorenzi, Italien

Den rutinerede italiener er topseedet i årets udgave af Challenger Tour Finals. Lorenzi har dog ikke været helt så suveræn på gruset, som han var sidste år, men alligevel er han, måske sammen med Pella, den med det absolut højeste topniveau i feltet.

Lorenzi har 4 Challenger titler på CV´et i 2015 – 3 på grus og en enkelt på hardcourt. Han rundede optakten af med en finale i Bogota, hvor han noget overraskende tabte til Struvay, der dog spillede sit livs turnering. Lorenzi må være den klare favorit qua hans høje topniveau og store rutine, og det faktum at det er indendørs grus er næppe nogen ulempe for ham, eftersom han også begår sig ganske godt på hardcourt.

På minus-siden er dog, at han er havnet i gruppe med de to spanske grusræve Inigo Cervantes og Daniel Munoz De La Nava, og det kan godt blive et par hårde kampe.

Lorenzi vinder til odds 3,5 hos Unibet/Bet365

CV: 30%

BV: 105

Se eksperttip her

(3) Inigo Cervantes, Spanien

Cervantes har haft en forrygende sæson på gruset, hvor han har 50-21. Spanieren har generelt haft en pæn sæson, hvor han er kravlet tilbage i top 100 via en generel stabilitet over hele året.

3 titler samt en finale og to semifinaler på grus har banet vejen til Sao Paulo, og spanieren er bestemt ikke kommet for at være statist. Som 3. seedet er han da også en mand man skal holde øje med, og han har allerede vist, han kan hamle op med de andre i feltet – senest med en tæt finale i Montevideo med Guido Pella. Også Cervantes har kompetencer på hardcourt, men er nok en mere rendyrket grusspiller.

Outright odds: 7,00 (Bet365*)

CV: 14%

BV: 98

(5) Daniel Munoz De La Nava, Spanien

Munoz kommer faktisk med en højere rangering end sin landsmand, Cervantes, men Challenger-mæssigt er Cervantes altså sluttet en anelse højere. Munoz er en rutineret herre på 33, og det kan godt komme ham til gode i et selskab, hvor erfaring kan blive værdifuldt.

Spanieren har 45-16 på grus for sæsonen, hvilket er ganske imponerende. Det tæller 3 titler og 3 finaler på grus, og det viser i den grad stabilitet. Dog er det en varierende standard af spillere i de respektive Challenger-turneringer, men på trods af det skal man ikke tage noget fra ham.

Han har et højt topniveau, og han kan sagtens spille en rolle i en gruppe jeg ser som meget lige, hvis man ser bort fra Dustov, der kan få det svært. Det bliver en nøglekamp i første gruppekamp mellem de to spaniere, der meget vel kan afgøre, hvem der skal videre sammen med Lorenzi.

Outright odds: 6,00 (Betsafe/Nordicbet)

CV: 13

BV: 78

(7) Farrukh Dustov, Uzbekistan

Dustov er bookmakernes absolutte underdog, og han giver således hele odds 31 igen som vinder. Han har dog intet lavet på grus i år, hvor han er 0-7. Men Dustov er ikke helt uden evner på underlaget, han har blot dedikeret de seneste år til hardcourt og indendørs, hvor han også har sine bedste resultater.

Der er ingen tvivl om, at Dustov har et højt topniveau, og det faktum at der spilles indendørs kan måske give Dustov en anelse i sit tunge spil. Jeg tror dog ikke, han kommer til at spille en væsentlig rolle i gruppen i denne omgang i en gruppe, der tæller tre grusspecialister.

Outright odds: 31 (Unibet*)

CV: 2%

BV: 62

Gruppe B: Formstærk argentiner står stærkt

(2) Guido Pella, Argentina (ATP 78)

(4) Marco Cecchinato, Italien (ATP 89)

(6) Radu Albot, Moldova (ATP 120)

(8 WC) Guillerme Clezar, Brasilien (ATP 186)

(2) Guido Pella, Argentina

Argentineren kommer til Brasilien med en titel i Montevideo, hvor han slog Cervantes i finalen. Med 46-16 på grus i år har han gjort det godt og har hentet 4 titler på grus. Han har primært spillet i Sydamerika, og det kan også blive hans fordel kontra de øvrige spillere, ser man bort fra Clezar, der er på hjemmebane her.

Pella vandt tilbage i 2012, der var det dog på hardcourt indendørs, men ikke desto mindre tror jeg motivationen er stor, og Pella ligner også en seriøs kandidat, og måske også et af de bedste bud til at slå Lorenzi.

Gruppemæssigt ser det også fornuftigt ud, og Pella bør slå både Ceccchinato og Albot, og Clezar har heller ikke helt formået at sætte sig præg på 2015-sæsonen.

Pella vinder til odds 6 hos Unibet/Bet365

CV: 18%

BV: 108

Se eksperttip her

(4) Marco Cecchinato, Italien

Italieneren har sådan lidt ubemærket sneget sig ind i selskabet som den fjerdebedste i år. Han har imponerende 52-20 på grus, og har et topniveau der sagtens kan true de øvrige. Han har dog ikke spillet ret meget på det sidste, og spillede seneste turnering i midten af oktober i Mohammedia.

Det mest bemærkelsesværdige er måske, at de 52 sejre ”kun” har kastet en enkelt titel af sig, og han er en meget klassisk grusspiller, der ikke gør meget på hardcourt. Derfor er det ikke nødvendigvis en fordel, at det er indendørs, hvor han måske kan komme til kort mod typer som Pella og Lorenzi.

Dog ligner det en gruppe, han bør have muligheder for at komme videre fra.

Outright odds: 7,00 (Bet365*)

CV: 10%

BV: 70

(6) Radu Albot, Moldova

Albot har fokuseret lige så meget på hardcourt som på grus i år, og har derfor kun 20-10 på grus. Den lille moldover har ikke spillet på grus siden august, og jeg tror derfor ikke, at det er ham man skal kaste sine penge efter. Dermed ikke sagt han ikke kan være med, for han har et højt topniveau og er ikke mindst en enorm fighter, der kan løbe solen sort.

At det er indendørs er også et plus, og han har da også en enkelt titel på hardcourt på Challenger-niveau. Dertil kommer to finaler på grus i Challengers, og han er måske lidt en dark horse her. Det bliver dog vanskeligt, og jeg synes ikke oddset er voldsomt interessant, også fordi det virker til, at han toppede tidligere i år.

Outright odds: 7,00 (Unibet*)

CV: 4%

BV: 28

(8 WC) Guillerme Clezar, Brasilien

Traditionen tro er 8. og sidste mand et wildcard. I år er det tilfaldet Clezar, der dog ser ud til at få det svært i et tungt selskab. Dog er en vigtig note, at Clezar nåede finalen sidste år, og hjemmebanen kan absolut komme til at spille en stor rolle.

Brasilianerne er som regel gode til at bakke op, og jeg tror motivation og opbakning kan spille en stor faktor her. Dog har han ikke haft en specielt god sæson og stødt ind i mange nederlag, man ikke så i 2014. Derfor er jeg ikke sikker på Clezar rammer samme niveau som sidste år, men skal alligevel have en 8-9% chance for den samlede sejr.

Outright odds: 11,0 (Bet365*)

CV: 9%

BV: 99