Flere bookmakere tilbyder cash out-funktion til deres kunder. Hvad skal man holde øje med, og hvad er jeres erfaringer med at lukke livebets før tid?

Man kan sidde med et fantastisk livebet, som ser ud til at gå hjem, men man frygter alligevel for det der irriterende mål i overtiden, der sender din kupon i skraldespanden. Her kan Cash Out være løsningen, fordi du kan sikre dig en del af gevinsten ved at afslutte dit bet før tid.

Du kan på den anden side også benytte Cash Out til at begrænse dit tab, hvis dit livebet ser ud til at blive tabt.

Men i begge tilfælde opgiver man den fulde gevinst ved at trække i nødbremsen og stå af inden endestation. Og i begge tilfælde bliver man offer for bookmakerens margin ikke een, men TO gange.

Bookmakerne har jo  ikke for vane at være en ren gavebod, så de har jo nok indført denne funktion for at øge indtjeningen ved at friste med en nem kattelem mod at opgive en del af overskuddet eller acceptere et tab før tid.

Med andre ord er Cash Out først og fremmest tænkt som en cash cow for bookmakeren. 

Men man kan også besejre systemet, hvis man er valuebetter samt både hurtig og har overblikket til at udnytte oddsændringerne. Hvis man har spillet et bet med fin værdi - dvs hvor der er et godt forhold mellem odds og chance.

Du ved f.eks, at din spiller mangler udholdenhed eller dit hold ofte falder sammen mod slutningen af kampen. Så mens modstanderne presser på i en hidsig slutspurt kan du nå at cashe ud og sikre et overskud, der ellers var i risiko for at falde til jorden.

Licens-bookmakere med Cash Out-funktion:

Deal or No Deal!

Hos Bet365* er der denne mulighed for at lukke væddemålet i deres livebetting-afdeling.

For at teste denne funktion blev der sat 100 kroner på tennis-spilleren Eugeniya Pashkova til det beskedne odds 1,10. Pashkova havde allerede opbygget et pænt forspring i første sæt. Straks efter at have sat dette bet kunne jeg lukke spillet og indkassere 96,40 kroner.

Uden den store kugleramme kan jeg se, at det ikke er den store fidus for mig.

Nu gik Pashkova hen og vandt første sæt ret klart, og nu kunne jeg her i andet sæt pludselig hente 106,80 kroner. Her ville selv min gamle matematiklærer kunne se, at det ville sikre et overskud på svimlende 6,80kr.

Nu vandt Pashkova kampen med 6-2, 6-0, så ved at afslutte bettet før tid gik jeg denne gang faktisk glip af 3,20kr.

Men havde Dalma Galfi nu lavet et sensationelt comeback, så havde jeg jo trukket mit indskud ud, og sikret mig det overskud på 6,80kr.; også selv hvis Pashkova skulle ende med at tabe kampen.

Hos Unibet* kalder de det Cash In, men det er helt samme princip.

Tennis-favoritten Adam Pavlasek stod til odds 1,15 i første sæt mod Bradley Klahn. Unibet* gav det samme muligehed for at lukke spillet, men blot til 88,54 kr. retur for indskuddet på 100kr.

Pavlasek fik nu store problemer med at få bolden over nettet, og Klahn pressede indskuddet ned på 81kr. ved stillingen 3-4 i første sæt. Hvis der blev trykket på panikknappen, og der blev cashet ud, ville der altså være et minus på 19 kr.

Det virker selvfølgelig ikke specielt attraktivt, men det kunne redde den resterende del af indsatsen.

Adam Pavlasek vandt kampen 6-3; 6-3.

Hvad er jeres Cash Out-erfaringer?

Hvad synes I om denne Cash Out-funktion?

Der er jo meget at holde styr på med odds kontra chancevurdering, og det kan være vanskeligt at finde frem til, om der er mest værdi i at lukke væddemålet eller lade spillet køre videre.

Hvad skal man især være opmærksom på, og hvordan holder man overblikket?

Kom meget gerne på banen med jeres indtryk og erfaringer med Cash Out.