Finalefeberen hersker i både Swansea og Bradford inden de to klubber mødes i søndagens finale

Klokken 17.00 er der kick-off på Wembley i en historisk kamp der uanset udfald bliver skelsættende for et af de to mandskaber involveret.

I Swansea har Michael Laudrup kaldt kampen for en af trænerkarrierens største kampe og betydningen er næppe mindre for klubben og fansene. Swansea har nemlig aldrig løftet et trofæ af større format; to gange har man vundet Johnstone's Paint Trophy, en turnering for holdene i League 1 og 2, og to gange har man nået semifinalen i FA Cuppen.

På trods af sin status som League 2-klub har Bradford rent faktisk en bedre historie, men vi skal dog helt tilbage til 1911 for at finde holdets eneste betydningsfulde trofæ; her vandt man nemlig FA Cuppen efter to finalekampe mod Newcastle.

Tilbage til søndagens finale. Finalefeberen hersker i det walisiske hvor der allerede er mærket et øget pres på togene mod London og søndag morgen sætter 50 busser igang fra Liberty Stadium. Det anslås at omkring 33.000 Swansea-tilhængere vil finde vej til Wembley, og den store interesse har også kunne mærkes i klubshoppen:

"Salget går strygende. Jeg har ikke noget tilbage efter i dag. I forhold til tidligere store opgør for Swansea er det denne gang flere børn og familier, der skal købe udstyr inden turen til London. Jeg skal da også selv af sted med min søn", siger daglig leder af supporter-shoppen, Michelle Hills til Politiken.

Laudrups fremtid på spil?

Om feberen også har ramt bestyrelsesmedlem John van Zweden skal være usagt, men han har i al fald meldt ud til Ekstra Bladet, at "Laudrup kan blive i Swansea, så lang tid han vil".

"Jeg ser Michael Laudrup som en mand, der ikke har de store behov. Han og Siw nyder livet i Swansea, og det, fornemmer jeg, er helt afgørende. Han elsker, den måde folk omtaler ham. Han føler, klubben er godt drevet. Han har et superforhold til bestyrelsesformand Huw Jenkins. Sså han kan sagtens blive et godt stykke tid", siger John van Zweden.

Interessen for Michael Laudrup synes dog at tage til. Nu er det ikke blot danske medier der ser en fremtid for Laudrup i en større klub - formentligt i Spanien - men også de spanske medier har nævnt hans navn i forbindelse med Real Madrid.

Mon ikke en finalesejr vil være et skridt i den rigtige retning?

Spørger man Laudrup selv er der dog ikke uforløste drømme om at træne en storklub:

"Hvorfor leve for at komme til en storklub, hvor du måske bliver nummer to i ligaen, bliver slået ud i Champions League-semifinalen og taber pokalfinalen knebent? Efter ni måneder bliver du så hevet til side og ledelsen siger ’vi er kede af det, men det går ikke det her’. Jeg har selv spillet i topklubberne, så jeg ved, at det er sådan det er", siger Michael Laudrup til sporten.dk

"Det er i stedet at opnå nogle ting med mine klubber, hvor omverdenen kan se, at jeg har sat mit præg. Jeg drømmer ikke om en topklub. Jeg vil bare, at folk kan genkende min stil, og det har jeg haft mere eller mindre succes med i både Danmark, Spanien og nu i Wales", siger han.

Bradford: Nej tak til Europa League

Vinderen af søndagens finale får en billet til Europa League-turneringen, men skulle Bradford overraskende slå Swansea er det næppe en turnering man vil deltage i. Sådan lyder meldingen fra bestyrelsesmedlem Mark Lawn, der er bange for at et europæisk eventyr kan koste på bankbogen.

"Jeg vil ikke udsætte os for en finansiel risiko for at spille i Europa. Det kommer ikke til at ske. Det er fint nok, at der er penge at tjene i gruppespillet. Men vi er et hold fra fjerdebedste række, og realistisk set, så når vi aldrig så langt", siger Lawn ifølge Politiken.

Lawn mener dog spørgsmålet er hypotetisk for realistisk set tror han ikke på at man kan slå Swansea.

Analyse og spilforslag

BetXperts ekspert udi de engelske sekundarækker, Anders Jørgensen, har taget et indgående kig på finalen. Han er enig i bookmakernes anskuelse af Swansea som markante favoritter, men forudser alligevel at det kan blive en tæt kamp. Især i første halvleg hvor nerver kan spille ind og kræfterne intakte hos Bradford-defensiven.

Han anbefaler derfor et spil på under 1,25 mål i første halvleg til odds 1,73. Ved præcis ét mål i første halvleg er der halv gevinst - dvs. til odds 1,36.

Læs hele analysen her:

17:00 Bradford-Swansea (1. halvleg) Under 1 & 1,5 mål 1,73