CANAL9 beholder retten til at sende fodboldkampe fra Superligaen live.

Det har Konkurrencerådet afgjort på sit møde i dag.

Med afgørelsen er rettighederne til at vise Superliga-kampe fortsat fordelt på tre aktører. Ud over svenske TV4/CMore, som ejer CANAL9, er det MTG-koncernen, der viser kampene på TV3+, og TV2 Sport, som er ejet af TV2 og MTG i fællesskab.

Afgørelsen vedrører Konkurrencerådets aftale med DBU/Divisionsforeningen i 2007. Her gav DBU/Divisionsforeningen en række tilsagn, som skulle sikre, at rettighederne til at vise kampene frem over ville komme i udbud.

I første udbudsrunde vandt Telenor medierettighederne til nogle af Superliga-kampene, men videresolgte dem sidste år til TV4/CMore. Salget fik MTG og TV2 Sport til at klage til Konkurrencestyrelsen, fordi de mener, at TV4/CMore skal opfylde de samme betingelser, som Telenor skulle opfylde, da det oprindelig fik tildelt rettighederne ved udbudsrunden.

Med dagens afgørelse fastslår Konkurrencerådet, at videreoverdragelsen ikke tilsidesætter hensigten med aftalen fra 2007. Konkurrencerådet konstaterer desuden, at overdragelsen i øvrigt ikke har skadet konkurrencen på området. Derfor er der ikke noget at udsætte på TV4/CMores overtagelse af rettighederne fra Telenor.

Direktør i Konkurrencestyrelsen, Agnete Gersing, udtaler:

“Vi har fået den bedste løsning for tv-seerne på sigt. Konkurrencerådet sikrer med sin afgørelse, at der fortsat vil være flere forskellige medieselskaber, som viser kampe fra Superligaen. Dermed fastholder vi konkurrencen på området og undgår de gamle monopollignende tilstande.”

”Formålet med udbudsrunden har hele tiden været at skabe konkurrence om at sende kampene. Dagens afgørelse øger sandsynligheden for, at der også vil være flere deltagere i de kommende budrunder.”


- Nu er den sidste tvivl fjernet. CANAL9 viser Superliga-fodbold frem til 2012. Det glæder vi os til, og så kan vi den næste tid forhåbentlig nøjes med at udfordre hinanden på indhold og dækning af dansk fodbold. Det er altid sundt med konkurrence, udtaler CANAL9’s sportschef, Anders Bay i forbindelse med afgørelsen.

Såfremt MTG og TV2, der står bag de to konkurrerende kanaler, vil føre sagen videre, skal det altså nu ske ved de almindelige domstole.

Kilde: Konkurrencerådet presse / digitalt.tv