Fodboldglade tv-seere kan se frem til endnu mere fodbold på skærmen til sommer. Her vil Bonnier-ejede TV4 opruste med en ny dansk kanal, der er tænkt som en konkurrent til TV 2 Sport, men dog ikke bliver en rendyrket sportskanal.

"Planen er, at kanalen bliver en anelse billigere end TV 2 Sport," siger adm. direktør hos TV4, Jan Scherman, i Børsen.

Kanalen bliver døbt Canal 9, og den vil foruden 60 SAS Liga-kampe også servere engelsk, spansk og italiensk fodbold til seerne. De 60 SAS Liga-kampe taler for, at kanalen bygger på de sportsrettigheder norske Telenor i 2007 købte af DR, og som i december fik Telenor og Canal Digital til at love en ny sportskanal til sommer. Den gang var bl.a. dk4 og Kanal 5 nævnt som mulige kanaler, men nu lander de altså hos Bonnier og TV4.

Skærpet krig
Dermed er der lagt op til en skærpet krig på sportsmarkedet. Og skønt Canal 9 vil supplere sin sendefalde med film og serier og altså ikke bliver en rendyrket sportskanal på linje med TV 2 Sport og Eurosport, så har de i kraft af de 60 SAS Liga-kampe formentlig et rigtig godt udgangspunkt i markedet. TV 2 Sport har 99 SAS Liga-kampe, og MTG 33, der formentlig bliver vist på TV3+, af de i alt 198 kampe i SAS Ligaen. De resterende seks kampe går til DR.

Canal 9 har også rettigheder til atletik, Champions League i håndbold og vil også satse på film og serier, primært retter mod mandlige seere.

TV4 regner med at kunne distribuere kanalen på en række platforme, men ingen aftaler er indgået endnu.

"Med vores udbud af attraktiv sport ville jeg være ekstremt overrasket, hvis YouSee, andre danske kabelselskaber og den nye udbyder af digitalt tv ikke tager os ind," siger Jan Scherman.


kilde: Newspaq/mediawatch.dk