Fredag aften åbner de sidste to års mesterhold, Bayern München og Wolfsburg, den nye sæson i den bedste tyske fodboldrække, 1. Bundesliga. Vi tager i denne optakt en udsigt ud over hvilken topstrid vi har i vente sæsonen 2010/11, og ser på hvilke transfers samtlige 18 klubber har lavet i sommerpausen.

Efter en tysk indsats under sommerens VM-slutrunde som var mere end godkendt, og til tider tenderede det imponerende, er den tyske fodbold-selvbevidsthed helt i top. Under slutrunden skilte især flere af de nye unge ansigter i ”Bundeself” sig ud, og efter godt og vel et årti hvor det tyske folk ikke har gjort sig de store, realistiske forhåbninger om at erobre den internationale fodboldverden, ser fremtiden nu pludselig anderledes lys ud. Læg dertil Bayern Münchens finaleplads i Champions League i sidste sæson, og der tegner sig efterhånden et billede af en Bundesliga i fremgang.

Vores tyske ekspert, Martin K. Andersen, har lavet analyse (og tip) til aftenens sæson-åbner på Allianz Arena, som kan findes her: http://www.betxpert.com/ekspert/tips/bayern-muenchen-wolfsburg-begge-hold-scorer

Prominente til- og afgange

Forud for sæsonen 2010/2011 har ligaen mistet et par af sine – og det tyske landsholds – store profiler.

Werder Bremen’s Mesüt Özil, som spillede et fremragende VM, flirtede gennem sommeren med adskillige af Europas absolutte storklubber, og endte i den forgangne uge med at signere en kontrakt med Real Madrid. Samme klub havde Stuttgarts Sami Khedira valgt at rejse til tidligere på sommeren.

Derudover er et par af "de gamle" forsvundet fra ligaen, med Luca Toni (fra Bayern til Genoa) og Kevin Kuranyi (fra Stuttgart til Dynamo Moskva) som de mest navnkundige, ligesom to tidligere landsholdsmålmænd er trådt ud af ligaen; Jens Lehmann (Stuttgart) har indstillet karrieren, mens det nok er lidt mere opsigtsvækkende at indehaveren af Bundesliga-rekorden for flest minutter uden mål imod, den 31-årige Timo Hildebrand, er blevet løst fra sin kontrakt med Hoffenheim, og pt. er klubløs.

Hvor nogen går, kommer andre til, og blandt de mest prominente tilgange er spanske Raul’s (transferfrie) skifte fra Real Madrid til Schalke 04, Michael Ballack’s ligeledes transferfrie hjemvenden til Leverkusen, samt Wolfsburgs indkøb af danske Simon Kjær . Raul var om nogen indbegrebet af Real Madrid gennem 90’erne og 00’erne, men den nytilkomne Real Madrid-træner Mourinho var realistisk overfor Raul, og med udsigten til at komme til at sidde ude flere kampe end inde, fandt Real’s alle tiders bedste målscorer tiden moden til et skifte. At skiftet skete ud over Spaniens grænser, var ikke overraskende, men at den nye destination blev Bundesligaen og Schalke, lå ikke umiddelbart i kortene, men det har ganske givet styrket ligaens samlede image.

Se en komplet liste over samtlige 18 klubbers sommer-transfers længere nede i denne artikel.

Mestrene

Tilsyneladende har Bayern München under Van Gaal formået at skabe den fornødne ro i kulissen, samt harmoni og balance i truppen som hans forgænger Klinsmann ikke formåede da han overtog fra den populære Hitzfeld. Nuvel, Van Gaal har ikke været ubetinget populær, især ikke da klubben startede sæsonen med blot én sejr i de første fire kampe, men han skabte i den grad resultater i sin første sæson ved roret i det tyske galehus; The Double, og finaleplads i Champions League. Klubben har ikke styrket sig markant i sommerpausen, men har omvendt heller ikke givet afkald på profiler, udover at lade Luca Toni (som efterhånden ikke var tæt på startopstillingen) rejse hjem til Italien. Største ”tilgang” er faktisk Toni Kroos, som returnerer efter 1½ års på lån i Leverkusen, hvor han var stamspiller og udviklede sig enormt. Så meget at han nu banker på til en fast plads både hos Bayern og på det tyske landshold.

Det er svært ikke at være enig med bookmakerne, når de installerer Bayern som storfavorit (odds-niveau: 1,50-1,55) til at genvinde mesterskabet. Truppen har alt hvad den skal have af rutine, kreativitet og – ikke mindst – en lovende, blomstrende ungdom. Og kan spille videre fra den succesrige sidste sæson med stort set uændret hold.

Udfordrerne

I feltet af udfordrere til Bayern München ligger lidt mere end en håndfuld klubber, som gennem de sidste årtier stort set på skift har ageret første-udfordrer; Leverkusen, Schalke 04, Werder Bremen, Stuttgart, Hamburger SV og Dortmund. I løbet af de seneste sæsoner har Wolfsburg indledt et kraftigt kandidatur til at blive fast medlem af denne udfordrer-flok, markeret med deres mesterskab i 2008/09, blot to sæsoner efter at de to sæsoner i træk var mulehår fra at rykke ud af Bundesligaen.

At udfordrer-feltet er så stort, er selve charmen ved den tyske Bundesliga. Nu og da lykkes det et hold udenfor den nævnte flok at kile sig ind og blande sig i udfordrernes kamp mod Bayern München (senest Hoffenheim og Hertha Berlin, tidligere Kaiserslautern), og i nogle sæsoner betyder det faktisk at ligaen brækker midtover, og halvdelen af ligaen et langt stykke hen ad vejen kæmper en indædt topstrid, mens den anden halvdel kæmper for at undgå nedrykning. I de sæsoner hvor Bayern München vakler, er en ugentlig udskiftning af klubnavnet ud for ligaens 1. plads ikke et særsyn.

Hvem kommer så til at agere største udfordrer for Bayern München i år? Det nemme svar er: Bayern selv. Ofte balancerer den indre harmoni i klubben på en knivsæg, og når der tilmed har været relativt stille i næsten et år, sammenfaldende med da Van Gaal endelig fik vendt skuden efter den bløde start på sidste sæson og det derfra kun gik fremad, forventer man næsten at det snart er tid til lidt rabalder omkring Allianz Arena. Det umiddelbare problem er blot at der lige pt. ikke ser ud til at være nogle problemer, men som man siger: bolden er jo rund...

Ser vi derimod på banen, så har Werder Bremen, Schalke 04 og Stuttgart været de mest stabile udfordrere gennem den sidste håndfuld sæsoner, men de har alle en tendens til at "falde igennem" hver 2. eller 3. sæson. Så hvis man spår at vi igen vil se disse tre lige i hælene på Bayern, så kan man næsten være sikker på at mindst én af klubberne ikke vil være at finde i Top 4 når sæsonen er slut.

Schalke (nr. 2 i 09/10) har styrket sig med Raul, men har generelt renset ret tungt ud i truppen, og har sagt farvel til en stor del rutine, bl.a. anfører Heiko Westermann (solgt til Hamburger SV), Rafinha, Kuranyi, Asamoah og Bordon. Manager Magath skal således have spillet et helt nyt Schalke-hold sammen, og det kan sagtens komme til at koste.

Werder Bremen (nr. 3 i 09/10) har mistet Özil, som netop var faldet helt ind i rollen som arvtager efter Diego, og nu skal en helt ny spilles ind i den kreative, offensive rolle. Pizarro og Almeida skal nok sørge for målene, og i de øvrige kæder står Werder mindst lige så stærkt som i sidste sæson.

Leverkusen (nr. 4 i 09/10) var en stor trussel for Bayern i årene omkring årtusindeskiftet, og det åbne spørgsmål er hvor meget Michael Ballack kan tilføre. Leverkusen har et af ligaens stærkeste angrebsduoer, med Helmes og Kiessling, og gennem de sidste par sæsoner har pilen peget svagt opad. Leverkusen kunne sagtens gentage den 4. plads de fik sidste år, og hvis de får Ballack smeltet godt ind i deres offensive spil, kan Leverkusen realistisk drømme om den første placering i Top 3 siden 2003/04.

Dortmund (nr. 5 i 09/10) havde deres storhedstid i vælten tilbage i 1990’erne, og 5. pladsen i sidste sæson var deres bedste siden de sluttede som nr. 3 i 2002/03. Største afgang er angriber Nelson Valdez, som er erstattet af polske Robert Lewandowski. Umiddelbart en handel der går lige op. Derudover har klubben tyndet ud i udkanten af truppen, og hentet en del ungdomsspillere op fra 2. holdet. Det ser ud til at Dortmund igen vil mangle det sidste der skal til for at bryde tilbage i Top 4, og en gentagelse af sidste sæsons slutplacering i et tæt felt, vil alt andet lige være en mere end godkendt bedrift.

Stuttgart (nr. 6 i 09/10) brugte tilsyneladende flere kræfter i Champions League i sidste sæson end godt var, og det kostede i ligaen. De har mistet deres bedste spiller og en stor profil i Sami Khedira, men har umiddelbart handlet fornuftigt ind, og står objektivt næsten lige så stærkt som i sidste sæson. Spørgsmålet er så om det er nok for mestrene anno 2006/07 til atter at gøre sig gældende i Top 4, eller om de lige skal bruge et par år til at opbygge et nyt slagkraftigt mandskab.

Hamburger SV (nr. 7 i 09/10) er i de sidste to sæsoner nået frem til semifinalerne i Europa League, hvilket for en forholdsvis smal trup naturligvis har kostet på hjemmefronten. Slutplaceringen som nr. 7 i sidste sæson betyder at Hamburger SV ikke i denne sæson behøver bekymre sig om europæiske opgaver, og det vender naturligvis pilen lidt opad. Lægger man dertil at de bl.a. har fået tilgang af Schalke-anfører Heiko Westermann, samt én af nedrykkede Hertha Berlins største profiler, den ultra-fleksible Gojko Kacar, ser det lovende ud for forbedring. De væsentlige afgange udgøres af Jerome Boateng, som er taget til England for at udleve drømmen hos Manchester City, samt det svenske angrebsflop Markus Berg. I forvejen var truppen omkring de bedste 15-16 spillere relativt stærk, med bl.a. et offensivt trekløver i form af Petric, Guerrero, Van Nistelrooy, samt en midtbane og et forsvar der stort set udelukkende huser landsholdsspillere, men skader hos nogle af stamfolkene er nok HSV's største akilleshæl.

Wolfsburg (nr. 8 i 09/10) har endnu engang formået at holde fast i deres stærke offensiv-trekløver; Dzeko, Grafite og Misimovic. Spørgsmålet er dog om det også gør sig gældende når transfervinduet lukker i d. 31. august. Milan bejler til Dzeko, som ikke har noget imod at bejle tilbage. Desuden er Grafite ikke en vårhare længere, og den største angrebs-backup klubben havde, Obafemi Martins, er solgt i sommerpausen, men dog nogenlunde ligeligt erstattet af Mandzukic. Tilgangen af Simon Kjær og Arne Friedrich er en klar defensiv styrkelse, men udover det defensive, virker truppen smallere og tyndere end sidste år, så medmindre det lykkes at holde fast på Dzeko så han kan genfinde sin gejst i klubben, skal Wolfsburg nok igen indstille sig på at nøjes med at kæmpe om Europa League pladserne.

På baggrund af ovenstående, tager vi chancen og springer med begge ben ud i et bud på hvordan hundeslagsmålet i Top 8 ser ud når årets Bundesliga slutter d. 14. maj 2011:

1. Bayern München
2. Bayer Leverkusen
3. Werder Bremen
4. Schalke 04
5. Hamburger SV
6. Stuttgart
7. Wolfsburg

8. Borussia Dortmund

Umiddelbart ser Schalke ikke ud til at være i stand til at komme uskadt gennem efteråret med både Bundesliga og Champions League gruppespil ovenpå så mange udskiftninger blandt stamspillerne. Kan de undgå at falde for meget samme, og spille sig op gennem foråret, er Top 4 slet ikke utænkeligt, men den største pil nedad ser jf. ovenstående ud til at ligge hos Schalke.

Vi tager naturligvis forbehold for at et helt 9. hold kan blande sig i toppen, og derfor kommer vi herunder med et bud på hvilke hold der placerer sig i de øvrige "regioner" i ligaen, for alle områder i tilfældig rækkefølge:

9.-11. Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, 1. FC Kaiserslautern
12-14. Mainz, Mönchengladbach, 1. FC Köln
15.-18. Freiburg, Hannover 96, 1. FC Nürnberg, FC St. Pauli

Transfers, sommeren 2010

Bayern München


Tilgang
Toni Kroos (Leverkusen, retur fra leje)
José Ernesto Sosa (Estudiantes, retur fra leje)
Andreas Ottl (Nürnberg, retur fra leje)
Breno (Nürnberg, retur fra leje)
Edson Braafheid (Celtic, retur fra leje)
David Alaba (Bayern München II)

Afgang
Georg Niedermeier (Stuttgart)
Luca Toni (Genoa)
Michael Rensing (?)
Christian Lell (Hertha Berlin)
Andreas Görlitz (Ingolstadt)
Mehmet Ekici (Nürnberg, lejeaftale)


Bayer Leverkusen


Tilgang
Michael Ballack (Chelsea)
Hanno Balitsch (Hannover)
Marcel Risse (Nürnberg, retur fra leje)
Zvonko Pamic (HNK Rijeka)
Domagoj Vida (NK Osijek)
Thanos Petsos (Leverkusen U19)
Sidney Sam (Hamburger SV)
Nicolai Jørgensen (AB)

Afgang
Toni Kroos (Bayern München, leje slut)
Theofanis Gekas (Frankfurt)
Thomas Zdebel (Aachen)
Sascha Dum (Düsseldorf)
Jens Hegeler (Nürnberg, lejeaftale)
Lukas Sinkiewicz (Augsburg)
Zvonko Pamic (Freiburg, lejeaftale)
Thanos Petsos (Kaiserslautern, lejeaftale)


Werder Bremen


Tilgang
Kevin Schindler (Duisburg, retur fra leje)
Jurica Vranjes (Genclerbirligi, retur fra leje)
Marko Arnautovic (FC Twente)
Felix Kroos (Hansa Rostock)
Felix Wiedwald (Werder Bremen II)
Lennart Thy og Florian Trinks (Werder Bremen U19)

Afgang
Mesut Özil (Real Madrid)
Martin Harnik (Stuttgart)
Aymen Abdennour (Etoile Sportive, leje slut)
Torsten Oehrl (Augsburg)
Carlos Alberto (Vasco)
Márkó Futács (Ingolstadt, lejeaftale)
Peter Niemeyer (Hertha, lejeaftale)
José-Alex Ikeng og Kevin Artmann (Werder Bremen II)


Schalke 04

 

Tilgang
Raúl (Real Madrid)
Christoph Metzelder (Real Madrid)
Erik Jendrisek (Kaiserslautern)
Tim Hoogland (Mainz)
Atsuto Uchida (Kashima Antlers)
Kyriakos Papadopoulos (Olympiakos)
Sergio Escudero (Murcia)
Lars Unnerstall (Schalke 04 II)

Afgang
Heiko Westermann (Hamburger SV)
Rafinha (Genoa)
Kevin Kuranyi (Dynamo Moskva)
Zé Roberto (Vasco)
Marcelo Bordon (Al Rayyan)
Lewis Holtby (Mainz, lejeaftale)
Gerald Asamoah (St. Pauli)
Tore Reginiussen (Lecce, lejeaftale)
Carlos Grossmüller (Lecce)
Emin Yalin (Göztepe)
Mohamed Amsif (Augsburg)
Carlos Zambrano (St. Pauli, lejeaftale)
Vicente Sánchez (América)
Jan Morávek (Kaiserslautern, lejeaftale)
Albert Streit, Marvin Pourie, Marvin Pachan, Danny Latza, Predrag Stevanovic, Bogdan Müller, Besart Ibraimi og David Loheider (Schalke 04 II)


Hamburger SV


Tilgang
Heiko Westermann (Schalke 04)
Gojko Kacar (Hertha Berlin)
Jaroslav Drobný (Hertha)
Eric Maxim Choupo-Moting (Nürnberg, leje slut)
Mickaël Tavares (Nürnberg, leje slut)
Lennard Sowah (Portsmouth Reserves)
Dennis Diekmeier (Nürnberg)
Heung-Min Son og Muhamed Besic (Hamburger SV U19)

Afgang
Jérôme Boateng (Man City)
Marcus Berg (PSV Eindhoven, lejeaftale)
Sidney Sam (Leverkusen)
Tolgay Ali Arslan (Aachen, lejeaftale)
Kai-Fabian Schulz (FSV Frankfurt, lejeaftale)
Maximilian Beister (Düsseldorf, lejeaftale)
Änis Ben-Hatira, Mickaël Tavares, Sören Bertram, Christian Groß, Tom Mickel og Hanno Behrens (Hamburger SV II)


Stuttgart

 

Tilgang
Christian Gentner (Wolfsburg)
Philipp Degen (Liverpool, lejeaftale)
Georg Niedermeier (Bayern München)
Martin Harnik (Werder Bremen)
Marc Ziegler (Dortmund)
Cristian Molinaro (Juventus)
Élson (Hannover, leje slut)
Johan Audel (Valenciennes)

Afgang
Aleksandr Hleb (FC Barcelona, leje slut)
Sami Khedira (Real Madrid)
Georges Mandjeck (Rennes)
Julian Schieber (Nürnberg, lejeaftale)
Martin Lanig (Köln)
Roberto Hilbert (Besiktas)
Ricardo Osorio (Monterrey)
Clemens Walch (Kaiserslautern)
Jens Lehmann (stoppet)
Matthias Schwarz og Alessandro Riedle (Stuttgart II)


Borussia Dortmund


Tilgang
Robert Lewandowski (Lech Poznan)
Mitchell Langerak (Melbourne)
Lukasz Piszczek (Hertha)
Florian Kringe (Hertha Berlin, leje slut)
Shinji Kagawa (Cerezo)
Daniel Ginczek, Marc Hornschuh, Lasse Sobiech og Johannes Focher (Dortmund II)
Marco Stiepermann og Mario Götze (Dortmund U19)

Afgang
Tinga (Internacional)
Marc Ziegler (Stuttgart)
Julian Koch (MSV Duisburg, lejeaftale)
Uwe Hünemeier (Energie Cottbus)
Nelson Valdez (Hércules)
Christopher Kullmann (Dortmund II)
Bajram Sadrijaj (?)


Wolfsburg


Tilgang
Arne Friedrich (Hertha)
Simon Kjær (Palermo)
Nassim Ben Khalifa (Grasshoppers)
Cícero (Tombense, lejeaftale)
Mario Mandzukic (Dinamo Zagreb)
Caiuby (MSV Duisburg, leje slut)
Vlad Munteanu (FSV Frankfurt, leje slut)
Tolga Cigerci (Wolfsburg U19)

Afgang
Christian Gentner (Stuttgart)
Alexander Laas (RB Leipzig)
Jan Simunek (Kaiserslautern)
Obafemi Martins (Rubin Kazan)
Jonathan Santana (Kayserispor)
Réver (Atlético-MG)
Mahir Saglik (Bochum)
Daniel Adlung (Energie Cottbus)
Alexander Esswein (Dynamo Dresden)


Hoffenheim

  

Tilgang
Ramazan Özcan (Besiktas, leje slut)
Tom Starke (Duisburg)
Jukka Raitala (HJK Helsinki)
Peniel Mlapa (1860 München)

Afgang
Maicosuel (Botafogo)
Timo Hildebrand (klubløs)
Per Nilsson (Nürnberg)
Franco Zuculini (Genoa, lejeaftale)
Wellington (F. Düsseldorf, lejeaftale)
Pascal Groß, Kevin Conrad og Marco Terrazzino (Hoffenheim II)


Eintracht Frankfurt

Tilgang
Markus Steinhöfer (Kaiserslautern, leje slut)
Theofanis Gekas (Leverkusen)
Habib Bellaïd (Boulogne, leje slut)
Sebastian Rode (Kickers Offenbach)
Georgios Tzavellas (Panionios)
Andreas Rössl (Frankfurt II)
Sonny Kittel og Aykut Özer (Frankfurt U19)

Afgang
Christoph Spycher (Young Boys Bern)
Nikos Liberopoulos (AEK Athen)
Markus Pröll (?)
Jan Zimmermann (?)
Faton Toski (Bochum)
Selim Teber (Kayserispor)
Alexander Krük (Osnabrück)
Juvhel Tsoumou (Aachen)


1. FC Kaiserslautern

Tilgang
Erwin Hoffer (Napoli, lejeaftale)
Jan Morávek (Schalke 04, lejeaftale)
Jan Simunek (Wolfsburg)
Leon Jessen (FC Midtjylland)
Ivo Ilicevic (Bochum)
Ilian Micanski (Zaglebie Lubin)
Chadli Amri (Mainz)
Stiven Rivic (Energie Cottbus)
Oliver Kirch (Bielefeld)
Rodnei (Hertha Berlin)
Christian Tiffert (Duisburg)
Thanos Petsos (Leverkusen, lejeaftale)
Clemens Walch (Stuttgart)
Alan Stulin (Kaiserslautern II)

Afgang
Erik Jendrisek (Schalke 04)
Markus Steinhöfer (Frankfurt, leje slut)
Dragan Paljic (Wisla Krakow)
Alper Akcam (Gaziantepspor)
Christoph Buchner (Saarbrücken)
Fabian Müller (Erzgebirge Aue)
Moussa Ouattara (?)
Sascha Kotysch (?)
Luis Robles (Karlsruhe)
Anel Dzaka, Dario Damjanovic og Ricky Pinheiro (Kaiserslautern II)


Mainz


Tilgang
Lewis Holtby (Schalke 04, lejeaftale)
Morten ”Duncan” Rasmussen (Celtic, lejeaftale)
Ádám Szalai (Madrid Castilla)
Marco Caligiuri (Greuther Fürth)
Sami Allagui (Greuther Fürth)
Christian Fuchs (Bochum, lejeaftale)
Dragan Georgiev (Horizont, lejeaftale)
Haruna Babangida (klubløs)
Stefan Bell (Mainz U19)
Martin Pieckenhagen (Heracles Almelo)

Afgang
Tim Hoogland (Schalke 04)
Tufan Tosunoglu (FSV Frankfurt)
Chadli Amri ( Kaiserslautern)
Aristide Bancé (Al-Ahli Dubai)
Malik Fathi (Spartak Moskva, leje slut)
Filip Trojan (Duisburg, lejeaftale)
Stefan Bell (1860 München, lejeaftale)
Jahmir Hyka (Panionios)
Dragan Bogavac (?)
Dimo Wache (stoppet)
Jared Jeffrey, Mario Vrancic, Pierre Kleinheider og Marco Rose (Mainz 05 II)


Mönchengladbach

Tilgang
Mohamadou Idrissou (Freiburg)
Jens Wissing (Preußen Münster)
Anderson (Tombense)
Igor de Camargo (Standard Liege)
Sebastian Schachten (SC Paderborn, leje slut)
Patrick Herrmann, Marc-André ter Stegen og Bernhard Janeczek (Mönchengladbach U19)

Afgang
Rob Friend (Hertha Berlin)
Oliver Neuville (Bielefeld)
Moses Lamidi (RW Oberhausen)
Roberto Colautti (M. Tel Aviv)
Thomas Kleine (Greuther Fürth)
Frederic Löhe (SV Sandhausen, lejeaftale)


1. FC Köln

Tilgang
Andrézinho (Guimarães)
Martin Lanig (Stuttgart)
Mato Jajalo (AC Siena, lejeaftale)
Christopher Buchtmann (Fulham Reserves)
Miro Varvodic (Hajduk)
Konstantinos Giannoulis (Iraklis Saloniki)
Alexandru Ionita (Rapid Bukarest)
Bienvenue Basala-Mazana og Reinhold Yabo (1.FC Köln U19)
Marvin Matip (Karlsruhe, leje slut)
Wilfried Sanou (Urawa Reds, leje slut)

Afgang
Maniche (Sporting Lissabon)
Pierre Womé (?)
Sebastian Zielinsky (Ingolstadt)
Lukas Nottbeck (TuS Koblenz)
Thomas Kessler (St. Pauli, lejeaftale)
Michael Gardawski (Stuttgart II, lejeaftale)


Freiburg

Tilgang
Zvonko Pamic (Leverkusen, lejeaftale)
Anton Putilo (Dinamo Minsk)
Jan Rosenthal (Hannover 96)
Maximilian Nicu (Hertha)
Michael Müller (Saarbrücken, leje slut)
Alain Junior Ollé Ollé (Ahlen, leje slut)
Daniel Williams og Nicolas Höfler (Freiburg II)

Afgang
Mohamadou Idrissou (Mönchengladbach)
Eke Uzoma (1860 München)
Andreas Glockner (1.FC Heidenheim)
Sandro Sirigu (1.FC Heidenheim)
Du-Ri Cha (Celtic Glasgow)
Michael Langer (FSV Frankfurt)
Yacine Abdessadki (?)
David Targamadze (?)
Hamed Namouchi (?)
Jackson Mendy (Grenoble)
Felix Roth (A. Lustenau)
Michael Müller (Wolfsburg II)


Hannover 96

Tilgang
Lars Stindl (Karlsruhe)
Carlitos (FC Basel)
Emanuel Pogatetz (Middlesboro)
Moritz Stoppelkamp (RW Oberhausen)
Markus Miller (Karlsruhe)
Ron-Robert Zieler (Manchester United Reserves)
Mohammed Abdellaoue (Vålerenga)
Felix Burmeister, Christopher Avevor og Willi Evseev (Hannover 96 U19)

Afgang
Arouna Koné (FC Sevilla, leje slut)
Élson (Stuttgart, leje slut)
Arnold Bruggink (?)
Jiri Stájner (Slovan Liberec)
Hanno Balitsch (Leverkusen)
Sofien Chahed (Holstein Kiel)
Leon-Aderemi Balogun (W. Bremen II)
Jan Rosenthal (SC Freiburg)
Morten Jensen (Hessen Kassel)
Uwe Gospodarek (stoppet)
Jacek Krzynówek (klubløs)
Vinícius (?)
Salvatore Zizzo (CD Chivas)


1. FC Nürnberg


Tilgang
Jens Hegeler (Leverkusen, lejeaftale)
Felicio Brown Forbes (Hertha Berlin U19)
Mehmet Ekici (Bayern München, lejeaftale)
Robert Mak (Manchester City Reserves)
Per Nilsson (Hoffenheim)
Julian Schieber (Stuttgart, lejeaftale)
Rubin Rafael Okotie (Austria Wien)
Christoph Sauter (Mainz U19)
Almog Cohen (Maccabi Netanya)
Matthew Spiranovic (Urawa Reds, leje slut)
Dario Vidosic (MSV Duisburg, leje slut)
Timmy Simons (PSV Eindhoven)
Daniel Batz (Nürnberg II)

Afgang
Marcel Risse (Leverkusen, leje slut)
Mickaël Tavares (Hamburger SV, leje slut)
Breno (Bayern München, leje slut)
Andreas Ottl (Bayern München, leje slut)
Eric Maxim Choupo-Moting (Hamburger SV, leje slut)
Håvard Nordtveit (Arsenal Reserves) , leje slut
Angelos Charisteas (Arles)
Dennis Diekmeier (Hamburger SV)
Jaouhar Mnari (FSV Frankfurt)
Daniel Gygax (FC Luzern)
Dominik Reinhardt (FC Augsburg)
Peter Perchtold og Jonatan Kotzke (Nürnberg II)


FC St. Pauli

Tilgang
Fin Bartels (Hansa Rostock)
Gerald Asamoah (Schalke 04)
Carlos Zambrano (Schalke 04, lejeaftale)
Moritz Volz (klubløs)
Thomas Kessler (Köln, lejeaftale)

Afgang
Thomas Meggle (stoppet)
Andreas Biermann (?)
Marc Gouiffe à Goufan (?)
Jonathan Beaulieu-Bourgault (Preußen Münster)
Patrik Borger (?)